ایکونومیک تایمز
پاکستان و امریکا توافق کرده اند تا روند توقف یافته صلح در افغانستان از سر گرفته شود.
روزنامۀ ایکونومیک تایمز چاپ هند در یک مطلب زیر این عنوان به گفت و گو های مقامات ارشد نظامی و سیاسی امریکا با لوی درستیز اردوی پاکستان تمرکز نموده است.
ایکونومیک تایمز با اشاره به روند صلح افغانستان می نویسد، دَور دوم گفت و گو های صلح میان حکومت افغانستان و طالبان مسلح در ماه جولای پس از آن لغو شد که نشر خبر مرگ ملا عمر رهبر پیشین طالبان نگرانی های تازه را به وجود آورد.
اما به نوشته روزنامه، واشنگتن و راحیل شریف لوی درستیز اردوی پاکستان در جریان سفر وی از امریکا روی آغاز دوباره این پروسه موافقت نمودند.
راحیل شریف در مسافرت به امریکا با برخی از مقام های ارشد نظامی و ملکی ایالات متحده به شمول جوبایدن معاون رییس جمهور امریکاصحبت کرد.
ایکونومیک تایمز می نویسد: یک دیپلومات ارشد که از افشای نامش خودداری کرده به روزنامه داون گفته است، در این مورد که با در نظرداشت شرایط روند مصالحۀ افغانستان به زودی ممکن به پیش برده شود یک سلسله توافقات به دست آمد.
به نوشته روزنامه، در جریان سفر راحیل شریف به امریکا که از ۱۵ - ۲۰ نومبر انجام شد، روی موضوع افغانستان خیلی تمرکز شده است.
ایکونومیک تایمز می نویسد: گمان می رود که جنرال شریف در مورد نقش موثر پاکستان در خصوص زمینه سازی برای از سرگیری پروسه صلح افغانستان نگرانی هایش را نیز ممکن با جانب امریکا شریک کرده باشد.
به نوشته روزنامه، نگرانی اساسی پاکستان این است که اگر روند صلح دوباره احیا شود، ادارات امنیتی افغانستان آن را مختل نسازند.
در این مطلب ایکونومیک تایمز همچنان آمده است که بدون همکاری پاکستان امکان ندارد که پروسه صلح افغانستان به موفقیت همراه شود زیرا با توجه به روابط قبلی پاکستان با طالبان، آن کشور بر این گروهنفوذ قوی دارد.
نشریه ایروایشیا
نشریه ایروایشیا نیت در یک مطلب تحت عنوان ترکمنستان در سرحد با افغانستان به کمک نیاز ندارد می نویسد:
حکومت ترکمنستان به ایالات متحده امریکا گفته است که نیازمند کمک در بخش تامین امنیت در سرحد با افغانستان نیست.
به نوشته نشریه، این سخن را یک مقام ارشد امریکایی گفته است.
ایروایشیا نیت نوشته است که اگر این مسئله حقیقت داشته باشد، بدین مفهوم است که ترکمنستان نظرش را تغییر داده است.
زیرا مقام های نظامی امریکا در آغاز امسال گفته بودند که عشق آباد از آنها تقاضا کرده است تا با ترکمنستان در بخش نظارت سرحد جنوبی آن کشور همکاری نمایند.
ایروایشیا نیت می نویسد که در این سرحد طی سال های گذشته چند بار میان نیروهای ترکمن، افغان و طالبان مسلح درگیری صورت گرفته است.
به نوشته نشریه، قوماندان فرماندهی مرکزی امریکا در ماه مارچ درجلسه استماعیه کانگرس ایالات متحده گفت، ترکمنستان می گوید کهدر زمینه جلوگیری تهدیداتی که سرحد جنوبی آن کشور رو به رو است به تکنالوژی و تجهیزات نظامی امریکا نیاز دارد.