لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۳

دیده‌بان حقوق بشر: اروپا، اخراج پناهجویان افغان را متوقف کند


سازمان دیده‌بان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ از جرمنی و دیگر کشورهای اروپایی تقاضا کرده که روند اخراج پناهجویان افغان به کشور شان را، متوقف کنند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‎گوید، از یک‌سو، وضعیت در افغانستان خوب نیست و از سوی دیگر، این کشور در ارتباط به برگشت صدها هزار مهاجر افغان از کشورهای همسایه و بی‌جا شده‌گان داخلی به چالش مواجه‎است.

به سلسله اخراج پناهجویان افغان، جرمنی در این هفته ۲۶ پناهجوی دیگر را به افغانستان فرستاده‎است.

این، دور دوم انتقال افغانان مهاجر به کشور شان می‎باشد که درخواست پناهندگی آن‎ها در جرمنی رد گردیده‎است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‎گوید، این پناهجویان به شهری فرستاده شده که به خاطر نا امنی، در هر کوچه و سرک‎های آن موانع کانکریتی گذاشته شده و دیپلومات‎ها با وزرا و دیگر سفرای کشورها از طریق سکایپ جلسه‎ها برگزار می‎نمایند.

شهر کابل که خانه چهار میلیون افغان است، شاهد حملات انتحاری و انفجارها بوده که در نتیجه آن همیشه مردم ملکی قربانی می‎شوند.

پناهجویان افغان: " افغانستان مصون نیست"
پناهجویان افغان: " افغانستان مصون نیست"

این شهر همچنان میزبان ده‎ها هزار مهاجری است که در اثر فشارهای پاکستان و ایران در یک سال اخیر، به کشور برگشته‎اند.

اتحادیه اروپا در اکتوبر سال ۲۰۱۶ میلادی بر حکومت افغانستان فشار وارد کرد که ده‎ها هزار اتباع خود را که به کشورهای عضو این اتحادیه پناه آورده‎اند، دوباره بپذیرد.

شماری از اعتراض کننده‌گان که مخالف اخراج پناهجویان افغان اند، در میدان هوایی شهر فرانکفورت گردهم آمده، در شعارهای خود نوشته بودند که:

" افغانستان مصون نیست."

اما این تنها جرمنی نیست که پالیسی برگشت دوباره افغانان مهاجر را، اختیار کرده، بلکه دیگر کشورهای اروپایی نیز این پالیسی را در پیش گرفته‎اند.

این کشورها مدعی اند که همه شهرها و ولایات افغانستان نا امن نیستند، تا از برگشت دادن پناهجویان افغان جلوگیری شود.

توماس دی میزیر وزیر امور داخله جرمنی انتقال مهاجرانی را که درخواست‌شان رد شده، قابل توجیه دانسته می‎گوید، طالبان بر نمایندگی‎های بین‌المللی حمله می‎کنند، نه بر افغانان ملکی.

اطفال بیجا شده افغان
اطفال بیجا شده افغان

اما سازمان دیده‌بان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ می‎گوید، احصائیه دفتر معاونت سیاسی سازمان ملل‌متحد در کابل خلاف گفته‎های وزیر امور داخله جرمنی را ثابت می‎کند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‎گوید، طالبان و دیگر گروه‎های مسلح مخالف حکومت افغانستان در سال ۲۰۱۶ میلادی، مظاهره کننده‌گان عام، معلمان و شاگردان مکاتب، مراکز مذهبی و کارکنان رسانه‎ها را مورد هدف قرار داده‎اند.

در این میان، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هم می‎گوید، این کشور برای برگشت افغانان مهاجر از اروپا تا هنوز مساعد نیست.

احمد ضیا لنگری یک عضو این کمیسیون می‎گوید:

"اکنون زمستان و فصل سرما بوده اخراج مهاجران از اروپا مشکلات حکومت این کشور را هنوز هم بیشتر می‎سازد."

هیومن رایتس واچ در ادامه می‎گوید، جرمنی و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید روند اخراج پناهجویان افغان را متوقف نماید و بیبیند که حکومت افغانستان مشکلات مهاجران برگشته از پاکستان و ایران را چگونه حل می‎کند.

XS
SM
MD
LG