لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۲

نشست دوم "پروسه کابل" در پایتخت افغانستان

دومین نشست بین‌المللی موسوم به پروسه کابل آغاز شده‌است. هدف عمدۀ این نشست بحث در مورد برقراری صلح در افغانستان خوانده شده‌است ...

دومین نشست بین‌المللی موسوم به پروسه کابل آغاز شده‌است.

هدف عمدۀ این نشست بحث در مورد برقراری صلح در افغانستان خوانده شده‌است.

در این نشست نماینده‌گان بیش از ۲۰ کشور اشتراک کرده‌اند.

حکومت افغانستان گفته‌است طرح‌های جامع و واضح را در مورد گفت‌وگوها با طالبان و پاکستان به شریکان بین‌المللی‌اش به اشتراک می‌گذارد.

این در حالیست که گروه طالبان از ایالات متحده خواسته‌است که مستقیماً با دفتر این گروه در قطر گفت‌وگو کند.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان پیشنهادهای مشخصی را بی‌قید و شرط در مورد صلح افغانستان پیشکش کرده‌است.

آقای غنی که امروز چهارشنبه «۰۹ حوت ۱۳۹۶» در نشست بین‌المللی در کابل صحبت می‌کرد پیشنهادهایش را این گونه بر شمرد:

"اول، چوکات سیاسی برای صلح وضع شود. آتش‌بس برقرار شود. طالبان بهعنوان یک حزب سیاسی به رسمیت شناخته شوند."

در دومین نشست بین‌المللی پروسه کابل نماینده‌گان بیش از ۲۰ کشور اشتراک کرده‌اند.

پیش از این، طالبان از ایالات متحدۀ امریکا خواسته‌اند که با دفتر این گروه در قطر به‌گونه مستقیم وارد گفت‌وگو شود.

رئیس جمهور افغانستان در دومین نشست پروسه کابل گفت، در صورت انجام گفت‌وگو‌های صلح طالبان به‌عنوان یک حزب سیاسی به رسمیت شناخته شوند.

محمد اشرف غنی که در آغاز نشست پروسه کابل سخنرانی می‌کرد هم‌چنان گفت، حکومت افغانستان برای آغاز گفت‌وگو‌های صلح با طالبان هیچ قید و شرطی ندارد.

اما پیشنهادات وی به طالبان این بود که گفت‌وگو‌های صلح باید با در نظرداشت دست‌آوردها، منافع ملی، قانون اساسی و محفوظ بودن حقوق زنان آغاز شود.

آقای غنی گفت، طالبانی‌که به پروسه صلح می‌پیوندند، امنیت‌شان تأمین خواهد شد.

به‌گفته رئیس جمهور افغانستان، آن‌عده طالبانی که نام‌های‌شان در لیست سیاه سازمان ملل قرار دارد کوشش صورت گیرد تا نام‌های‌شان از این لیست بیرون کشیده شوند.

اطمینان رئیس جمهور غنی به زنان این بود که در هر مرحلۀ پروسه صلح حضور آنان حتمی خواهد بود.

آقای غنی هم‌چنان ابراز داشت، برای صلح و پایان جنگ در افغانستان، اجماع ملی و حمایت‌های منطقوی و بین‌المللی وجود دارند.

صلاح‌الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان در آغاز نشست دوم پروسه کابل گفت که این نشست یک فرصت خوب برای ایجاد اجماع بین‌المللی در امر مبارزه با تروریزم است.

آقای ربانی هم‌چنان گفت که به‌خاطر مهار کردن چالش‌های امنیتی نیاز به یک استراتژی مشترک است.

به دنبال آن رئیس جمهور غنی در این مراسم گفت که مردم افغانستان در برابر تمام چالش‌ها متحدانه عمل می‌کنند.

آقای غنی هم‌چنان گفت که افغانستان با موج پنجم خشونت‌ها و تروریستان فرا ملی روبه‌روست که به‌گفته وی فعالیت‌شان رو به افزایش و بدون سرحد است.

وی افزود که این نشست یک فرصت است تا چگونه در برابر کشور‌های حامی تروریستان نیز برخورد صورت گیرد.

هم‌چنان در این نشست به‌خاطر قربانیان اخیر در کشور یک دقیقه سکوت صورت گرفت.

رئیس‌جمهور غنی در نشست پروسۀ کابل افزود، برگزاری شفاف انتخابات پارلمانی و انتخابات ریاست جمهوری یکی از خواست‌های جدی مردم است که حکومت به این تعهد پابند خواهد ماند و هر دو انتخابات بر وقت معین صورت خواهند گرفت.

آقای غنی هم‌چنان بر اصلاحات اشاره کرده گفت که مردم در سرتاسر افغانستان یک‌سان و با صدای واحد خواهان تطبیق اصلاحات همه‌‌جانبه اند و حکومت جز تسلیمی به این خواست، هیچ راه دیگر ندارد.

برگزاری نشست دوم پروسه کابل امیدواری‌های تازۀ را برای تأمین صلح در افغانستان و ریشه‌کن سازی تروریزم در منطقه به وجود آورده‌است.

هیئت اداری مشرانو جرگه می‌گوید که قضیه افغانستان ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی دارد و نشست دوم پروسه کابل می‌تواند در این بخش مفید و کارا واقع شود.

محمد علم ایزدیار معاون اول این جرگه روز چهارشنبه «۰۹ حوت ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت، تأمین صلح در افغانستان و سرکوب شدن تروریزم نیاز به همکاری‌های گسترده و فرا منطقه‌ای دارد.

محمد علم ایزدیار معاون اول مشرانو جرگه افغانستان

وی افزود:

"از دید من از همه مهم‌تر این است که یک همآهنگی بین جامعه بین‌المللی در رأس ایالات متحدۀ امریکا و ناتو، کشورهای اروپایی و هم‌چنان کشورهای اثرگذار منطقه به وجود آید تا تفاهم داشته باشند و در راستای مبارزه با خطر تروریزم که همه را تهدید می‌کند اقدامات همآهنگ را روی دست بگیرند."

نشست دوم پروسه کابل روز چهارشنبه در شهر کابل برگزار شد.

مقامات افغان گفته‌اند که در این نشست نماینده‌های بیش از ۲۰ کشور و سازمان‌های بین‎المللی اشتراک کرده‌اند.

وزارت خارجه افغانستان پیش از این اظهار داشته‌است که پروسه صلح و مبارزه با تروریزم اجندای اصلی این نشست را تشکیل می‌دهند.

در این حال صفیه صدیقی از کارشناسان سیاسی این نشست را برای بهبود وضعیت در منطقه مهم می‌داند و ابراز امیدواری می‌کند که نتایج خوب در قبال داشته باشد.

صفیه صدیقی

وی گفت:

"این یکی از نشست‌های فوق‌العاده برای بهبود وضعیت امنیتی، به میان آوردن صلح و زنده‌گی مسالمت‌آمیز بین کشورهای همسایه خواهد بود. امیدواری مردم افغانستان از نشست پروسه کابل این است که در تأمین صلح و امنیت این‌کشور نقش بارزی را ایفا کند."

نشست نخست پروسه کابل در ماه جوزای سال‌جاری خورشیدی در کابل برگزار شده بود که در آن نیز نماینده‌های حدود ۲۰ کشور و سازمان‌های بین‎المللی حضور داشتند.

از سوی هم محمدا گل مجاهد از کارشناسان امنیتی با اشاره به این‎که بر علاوه طالبان حدود ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان فعالیت دارند می‎گوید که همآهنگی جهانی در مبارزه علیه تروریزم یک امر حتمی است.

وی گفت:

"تروریستان بین‌المللی از سراسر جهان به افغانستان آمده‌اند و افغان‌ها را می‌کشند، اهداف آنان گسترش تروریزم به همه جهان است. من امیدوار هستم که جهان نیز این موضوع را درک کرده باشد و بالاخره با مردم افغانستان همکاری کنند تا هم مردم این‌کشور به صلح و ثبات برسند و هم جهان در امن شود."

هرچند طالبان مسلح در این اواخر به‌جای حکومت افغانستان دو بار خواستار گفت‌وگو با امریکا شده‌اند، اما وزارت خارجه ایالات متحده گفته که طرف گفت‌وگو با این گروه حکومت افغانستان است.

شورای عالی صلح افغانستان نیز ابراز امیدواری کرده که تلاش‌های اخیر حکومت این‌کشور به خصوص نشست دوم پروسه کابل بتواند زمینه‌ساز برای آغاز گفت‌وگوهای صلح با طالبان مسلح شود.

گزارش: نسیم شفق

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG