قربانی شدن خبرنگاران در حملات اخیر کابل، توجه شمار زیادی از رسانهها و نهادهای بشری را به خودش جلب کردهاست.
گلوب ایند میل
روزنامه کانادایی گلوب ایند میل در این مورد میپرسد: چرا باید خیلی به مرگ ۹ خبرنگار در حمله روز دوشنبه در کابل توجه کنیم؟
روزنامه در پاسخ نوشته است، این رویداد یک پیام واضح برای جامعه بود که گروهی با یک پلان گذاری، تلاش کرد تا بیشترین تلفات را به خبرنگاران وارد کند.
به نوشته گلوب ایند میل، باید این نکته خیلی در افکار همه برجسته ساخته شود که چرا خبرنگاران قربانی شوند زیرا آنها تنها مسئولیت اطلاع رسانی را داشتند.
عفو بینالملل
سازمان عفو بینالملل همزمان با سوم می یعنی روز آزادی مطبوعات نوشته که این روز برای خبرنگاران شجاع افغان به یاد ماندنی خواهد بود.
بر اساس بیانیه این نهاد، خبرنگاران در افغانستان با تهدید، ارعاب و خشونت در جریان کار شان روبهرو اند.
عمر وریچ معاون سازمان عفو بینالملل در امور آسیا در بیانیهاش گفتهاست، خبرنگاران افغانستان، شجاعترینها در تمام جهان استند زیرا در بدترین شرایط کار میکند.
این نهاد با ذکر نامهای تمامی خبرنگاران قربانی در حمله دوشنبه خونین در کابل در مورد شاه مری فیضی عکاس خبرگزاری فرانس پریس نوشته که او در سال ۲۰۱۴ میلادی، سردار احمد همکار و دوست نزدیکش را در حمله بر هوتل سیرینا در کابل از دست داده بود.
سازمان عفو بینالملل در مورد محرم درانی که قرار بود در پانزدهم می کار را با رادیو آزادی آغاز کند نوشته است، او یکی از چهرههای برتر در میان خبرنگاران زن در افغانستان به شمار میرفت.
سازمان ملل متحد
سازمان ملل متحد هم در اعلامیهاش به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات نوشته است: "حمله دوشنبه، هشدار خطر برای کسانی را که بهحیث خبرنگار در افغانستان کار میکنند، خیلی افزایش دادهاست."
سازمان ملل از خطرهای کاری به ویژه برای زنان در ولایتهای افغانستان ابراز نگرانی کرده و میگوید، کار این زنان خیلی به صورت آشکار صورت نمیگیرد و از بسیاریها پنهان است.
در اعلامیه به نقل از صدیقه شیرزی مسئول بخش خبری رادیو تلویزیون روشنی در ولایت کندز آمده که میگوید، در سال ۲۰۱۵ هنگامی که شهر کندز به دست طالبان مسلح سقوط کرد، وسایل آنها را شکستند و یا با خود بردند.
با این هم صدیقه شیرزی به کارش به عنوان خبرنگار زن تعهد دارد و میگوید، تلاش میکند تا صدای زنان را به گوش همه برساند.
اندین ایکسپریس
و روزنامه اندین ایکسپریس بخشی از سخنان نریندرا مودی صدراعظم هند را نشر کرده که در روز آزادی مطبوعات گفتهاست: "آزادی رسانهها، دموکراسی را خیلی قوی تر میسازد."
مودی در پیامش به مناسبت این روز گفته که برای حفاظت و مصونیت خبرنگاران و کارمندان رسانهها هر گونه تعهد دارد.