لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۶

کمیسیون حقوق بشر از وضعیت حقوق بشری در افغانستان ابراز نگرانی می‌کند


آرشیف، شماری از اطفال در حال جمع‌آوری هیزم در ولایت هرات
آرشیف، شماری از اطفال در حال جمع‌آوری هیزم در ولایت هرات

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از وضعیت حقوق بشری در این کشور ابراز نگرانی می‌کند.

افزایش تلفات افراد ملکی، عدم رسیده‌گی به حقوق اطفال، نارسایی در بخش تأمین حقوق افراد دارای معلولیت، افزایش خشونت‌ها علیه زنان و عدم دسترسی مردم به خدمات ابتدایی اجتماعی از جمله مشکلاتی اند که این کمیسیون را نگران ساخته‌است.

سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان روز سه‌شنبه «۱۳ قوس ۱۳۹۷» در کنفرانس بین‌المللی تجلیل از ۷۰مین سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در کابل گفت، با آن‌که در جریان سال‌های گذشته در بخش تأمین حقوق بشر در کشور کارهای انجام شده، اما این کارها بسنده نیست و باید تلاش‌های بیشتر در زمینه صورت گیرد.

سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان
سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان

وی گفت:

"در وضعیت حقوق بشر بهبودی‌های چشم‌گیر آمده، اما هنوز هم ما شدیداْ نگران وضعیت حقوق بشر هستیم، یعنی حقوق افراد دارای معلولیت در افغانستان تأمین نشده، ادامه فساد اداری در نهاد‌های دولتی و غیر دولتی سبب تخطی‌های بسیار جدی حقوق بشر می‌شود به‌خاطر این‌که فساد اداری زمینه را برای این‌که ما بتوانیم عدالت را بخریم یا بفروش برسانیم مساعد می‌سازد."

خانم سمر هم‌چنان گفت، هنوز هم اطفال و زنان در ولایات مختلف کشور با مشکلات زیاد مواجه اند.

به‌گفته خانم سمر، عدم مجازات مجرمین، فرهنگ معافیت از مجازات، فساد اداری، عدم دسترسی زنان به عدالت، افزایش اعتیاد به مواد مخدر و عرف و عنعنات ناپسند سبب نقض گستردۀ حقوق بشر در افغانستان شده‌است.

این در حالیست که پیش از این نیز به سطح ملی و بین‌المللی از وضعیت حقوق بشر به خصوص وضعیت زنان و کودکان در افغانستان ابراز نگرانی شده بود.

پیش از این کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته‌است که یافته‌های شش ماه نخست آنان نشان می‌دهد که تلفات غیر نظامیان در نتیجۀ رویدادهای امنیتی در کشور به خصوص در ماه‌های اخیر ۳۳ درصد در مقایسه به سال گذشته افزایش داشته‌است.

در همین حال فرید حمیدی لوی سارنوال کشور می‌گوید، مسایل حقوق بشر در افغانستان زمانی تأمین می‌شود که تابع سیاست و منافع شخصی افراد قرار نگیرد.

از سوی هم سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور که در این نشست حضور داشت گفت، با آن که کمیسیون حقوق بشر گام‌های بزرگ در بحش تأمین حقوق بشر برداشته، اما هنوز هم موارد حاد حقوق بشری در این کشور دیده می‌شوند.

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور افغانستان
سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور افغانستان

وی افزود:

"از روزی‌که افغانستان به اعلامیۀ حقوق بشر رأی موافق داد همواره تلاش کرده که به ارزش‌های حقوق بشری پابند بماند و محتوای آنرا در قوانین اساسی و قوانین دیگر خود جا بدهد البته در مقطع‌های زیادی در این زمینه دچار مشکلات هم بودیم که ناشی از جنگ‌های تحمیلی و یا احیای مداخله قدرت‌های خارجی بوده‌است."

آگاهی عامه، آموزش قواعد حقوق بشر، حمایت از حقوق زنان و اطفال و برخی موارد دیگر از جمله ستآورد‌های کمیسیون مستقل حقوق بشر است که آقای دانش به آن اشاره کرد.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG