لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۰
تالار ولسی جرگه افغانستان
تالار ولسی جرگه افغانستان

برای حل جنجال‌های ولسی جرگه یکبار دیگر هیئت تعیین شد

اختلافات در باره انتخاب رئیس ولسی جرگه امروز وارد سومین روزش می‌شود.

اختلافات در باره انتخاب رئیس ولسی جرگه امروز وارد سومین روزش می‌شود.

میر رحمان رحمانی نماینده مردم ولایت پروان و کمال ناصر اصولی نماینده مردم از ولایت خوست در انتخابات روز شنبه برای این سمت با هم رقابت کردند.

اگرچه آقای رحمانی برنده اعلان شد، ولی آقای اصولی و شماری دیگر از وکیلان اعتراض نموده گفتند که او رأی کمتر از معیار تعیین شده به دست آورده و باید از سر رأی‌گیری شود.

تلاش‌های یک کمیسیون متشکل از وکیلان جانبین و وکیلان میانجی که برای حل این مشکل گماشته شد، هنوز نتیجه نداده‌است.

عبدالقیوم سجادی یکی از اعضای میانجی در این کمیسیون شب گذشته به رادیو آزادی گفت که یک خلاء قانونی که سبب ادامه اختلافات شده این است که آیا فیصدی آرای استعمال شده اعتبار دارد یا نصاب وکیلان حاضر در مجلس.

وی گفت:

"موافقین آقای رحمانی با استناد بر این‌که مبناء، آرای ریخته شده در صندوق است، بنابر این او رئیس است، اما طرف مقابل ادعای‌شان این است که معیار ۲۴۷ رأی است و طبعاً آقای رحمانی اکثریت را به دست نیآورده است. این مسئله منجر به کشمکش‌های شده‌ا‌ست."

آقای سجادی می‌افزاید که وکیلان میانجی به شمول وی کمیسیون را ترک گفتند، چون وکیلان طرفین نزاع می‌خواستند که بحث‌های خود را در غیاب میانجی‌گران ادامه دهند.

اختلافات در مورد ریاست ولسی جرگه روز یکشنبه تا حد ناسزا گفتن و هرج و مرج در تالار هم رسید و نیروهای امنیتی از برخورد فزیکی وکیلان جلوگیری کردند.

این اختلافات بازتاب وسیع در شبکه‌های اجتماعی داشت.

در این میان فاروق وردک وزیر دولت در امور پارلمانی در صحبت با رادیو آزادی ابراز تأسف نموده گفت که اگر وکیلان برای حل اختلافات خود به کدام فیصله نرسیدند نهادهای قانونی می‌توانند میانجی‌گری کنند.

آرشیف، فاروق وردک وزیر دولت در امور پارلمانی حین مصاحبه اختصاصی با رادیو آزادی،June 22 2015

آقای وردک می‌افزاید:

"چیزیکه روز گذشته در پارلمان رخ داد البته در ولسی جرگه جای تأسف است. ما آرزو داشتیم و داریم که نماینده‌گان ملت که مردم به گونه بسیار عقلانی به آن‌ها رأی داده‌اند و حاملان ارزش‌های اند که ملت به‌خاطر آن به آن‌ها رأی داده‌اند پس این‌ها باید این ارزش‌ها را تبارز دهند. آرزوی ما این است که وکیل صاحبان پارلمان برای منافع شخصی خود این خانۀ بزرگ مردم را با خطوط قومی تقسیم نکنند. مسائل حقوقی اند و باید در چوکات حقوقی حل شوند و اگر آن‌ها از حل آن عاجز باشند مراجع دیگری در این کشور است که میان آن‌ها در چوکات قانون میانجی‌گری کنند."

دوره تقنینی هفدهم ولسی جرگه از سوی رئیس جمهور اشرف غنی به تاریخ ششم ثور افتتاح شد.

ولی این جرگه با سپری شدن سه هفته هنوز هم نتوانسته که هیئت اداری خود را انتخاب کند.

۱۲:۲۹ ۳۰.۲.۱۳۹۸

ولسی جرگه افغانستان یک هیئت را به‌خاطر حل جنجال‌های برخاسته روی ریاست ولسی جرگه تعیین کرده‌است.

پس از تنش‌های به‌میان آمده میان نماینده‌های مردم به‌خاطر تعیین رئیس ولسی جرگه یکبار دیگر اعضای این جرگه هیئت را به هدف حل این تنش‌ها تعیین کردند.

میرویس یاسینی یکتن اعضای ولسی جرگه روز دوشنبه به رسانه‌ها گفت که پس از رای گیری هیئت ۱۵ نفری تعیین شده و این هیئت کارهایش را به‌خاطر بررسی آرای باطل و غیر باطل از آرشیف آغاز کرده‌است:

"این یک حرکت بد و مضر است و به‌خاطر جلوگیری آن که حق به حقدار برسد یک هیئت ۱۵ نفری تعیین شد تا آن‌ها به آرشیف مراجعه کنند و آرای سیاه و سفید را از هم جدا کرده و نتایج بررسی های‌شان را به تالار ولسی جرگه ارائه می‌کنند."

میرویس یاسینی عضو ولسی جرگه
میرویس یاسینی عضو ولسی جرگه

میر رحمان رحمانی نماینده مردم ولایت پروان و کمال ناصر اصولی نماینده مردم از ولایت خوست در انتخابات روز شنبه برای این سمت با هم رقابت کردند.

در این انتخابات میر رحمان رحمانی ۱۲۳ رای و کمال ناصر اصولی ۵۵ رای را از آن خود کردند.

با آن‌که آقای رحمانی برنده اعلان شد، ولی آقای اصولی و شماری دیگر از وکیلان اعتراض کردند.

با آن‌که آقای رحمانی برنده اعلان شد، ولی آقای اصولی و شماری دیگر از وکیلان اعتراض کردند.

آنان گفته اند ۱۲۳ رای از جمع ۲۴۷ رای پنجاه جمع یک را پوره نکرده و باید میان دیگر کاندیدان انتخابات صورت گیرد.

گل رحمان همدرد نماینده مردم بلخ در ولسی جرگه به رسانه‌ها گفت این هیت صلاحیت تصمیم گیری را نداشته فقط آرای روز انتخابات میر رحمان رحمانی را در آرشیف بررسی می‌کند.

این در حالیست که فاروق وردک وزیر دولت در امور پارلمانی در صحبت با رادیو آزادی گفته است که اگر نماینده‌های مردم برای حل اختلافات خود به کدام فیصله نرسیدند نهاد‌های قانونی می توانند در این زمینه میانجی‌گری کنند.

اعضای ولسی جرگه در مورد تعداد افراد تعین شده در هیئت بررسی کننده دیدگاه‌های متفاوت دارند.

اما میر حیدر افضلی یکتن اعضای ولسی جرگه در صحبت با رسانه‌ها تعداد این هیئت را ۲۷ نفر عنوان کرده گفت، هیئت تعیین شده متشکل از ۱۷ نفر جدید و ۱۰ نفر دیگر آن از کمیته قبلی می‌باشد.

آقای افضلی در مورد کارهای این هیت می گوید:

"بالای دو موضوع کار میکنند اول، آرای آقای رحمانی است که از سوی رئیس مؤقت مجلس باطل اعلان شده و آن‌را در آرشیف بررسی می‌کنند و ابطال یا درست بودن آن‌را مشخص می‌سازند و بحث دوم در مورد نصاب است که شماری وکیل صاحبان نصاب روی انتخابات رئیس ولسی جرگه را ۲۴۷ می گویند و مطابق اصول وظایف داخلی ۲۴۴ برگه رای دهی از صندوق‌ها بیرون شده‌است."

روز گذشته نیز به‌خاطر حل این تنش‌ها هیئت ۱۵ نفره تعیین شده بود اما نادر خان کتوازی یکتن اعضای ولسی جرگه روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که بحث‌های هیئت تعیین شده بدون نتیجه پایان یافته و این هیئت لغو شده است.

دوره تقنینی هفدهم ولسی جرگه از سوی محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور به تاریخ ششم ثور افتتاح شد.

گزارش: فرشته ندا

۱۲:۲۹ ۳۰.۲.۱۳۹۸

نادر خان کتوازی عضو ولسی جرگه به رادیو آزادی می‌گوید که دو سه تن از نیروهای امنیتی شورای ملی پس از آن‌که وکلا می‌خواستند به تالار ولسی جرگه داخل شوند و از سوی آنان ممانعت می‌شدند، زخم برداشته اند.

۱۲:۲۸ ۳۰.۲.۱۳۹۸

میر حیدر افضلی عضو ولسی جرگه در صحبت با خبرنگار رادیو آزادی در تالار شورای ملی می‌گوید که صبح امروز دروازه ولسی جرگه از سوی دارالانشاء این جرگه بسته شده بود و به وکلا اجازه داخل شدن به تالار ولسی جرگه داده نمی‌شد.

۱۲:۲۷ ۳۰.۲.۱۳۹۸

عبدالرؤف انعامی نماینده مردم بدخشان در ولسی جرگه در صحبت با خبرنگار رادیو آزادی در تالار شورای ملی می‌گوید که در نتیجه تنش‌های امروز ۵ تن از نیروهای محافظتی شورای ملی زخم برداشته اند. آقای انعامی ادعا می‌کند که این نیروها از سوی وکلای حامی کمال ناصر اصولی مورد لت‌وکوب قرار گرفته اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG