- دیلی میل
روزنامۀ دیلی میل نوشته است، طالبان و چهرههای مخالف سیاسی حکومت افغانستان پنجشنبه ادعا کردند که در گفتگوها در مسکو پیشرفت فوقالعاده داشته اند.
اما روزنامه مینویسد، حکومت افغانستان هنوز در بحثهای دو طرف شامل نیست و آتشبس هم اعلام نشدهاست.
به نوشتۀ روزنامه، شورشیان اسلامگرای بیش از حد محافظه کار، اضافه از دو روز در یک هوتل مجلل در قلب مسکو ماندند، جایی که با چندین سیاستمدار برجستۀ افغانستان گفتگو کردند.
این سیاستمداران شامل حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، محمد حنیف اتمر مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان، عطا محمد نور، رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی، محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و چند چهرۀ دیگر میشوند.
در اعلامیۀ مشترک پنجشنبه آنها و طالبان آمده است که گفتگوهایشان در مسکو مؤثر و سازنده بود.
در اعلامیه، ادامۀ گفتگوهای بینالافغانی، برقراری آتشبس، خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان، حفظ جان غیرنظامیان، قطع مداخلۀ خارجی در امور افغانستان و تحکیم نظام اسلامی درین کشور از مسایل مورد بحث دو طرف خوانده شده است.
در ادامه آمده است، چون برخی مسایل نیاز به بحث بیشتر دارد، توافق شد تا گفتگوها در آینده ادامه یابد.
به نوشتۀ دیلی میل، با توجه به این که ادارۀ کابل یک بار دیگر در حاشیه قرار داده شد، به دست آمدن نتیجۀ ملموس ازین گفتگوها دشوار به نظر میرسد.
- واشنگتن پُست
روزنامۀ واشنگتن پست نیز به همین موضوع و حملۀ انتحاری پنجشنبه در مقابل پوهنتون نظامی مارشال فهیم در کابل توجه کرده است.
در مطلب آمده است، زمانی که این اکادمی در سال ۲۰۱۴ ایجاد شد، هم گروه دولت اسلامی و هم طالبان بالایش حملههای جداگانه انجام دادند.
مسئولیت حملۀ پنجشنبه را که دست کم ۶ کشته برجای گذاشت، داعش به دوش گرفته است.
روزنامه مینویسد، این حمله در حالی صورت گرفت که طالبان و سیاستمداران برجستۀ افغانستان بدون این که روی آتشبس درین کشور به توافق برسند، به بحثهایشان در مسکو پایان دادند.
روزنامه به نقل از سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نوشته است، از روند گفتگوها راضی هستند و این گونه بحثها ادامه خواهد یافت.
هیئت طالبان به رهبری ملا عبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر در نشست مسکو شرکت کرده بود.
این هیئت، چهرههای مخالف سیاسی حکومت، محمد کریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح و لطیف بهاند، سفیر افغانستان در مسکو برای اشتراک در مراسم تجلیل از صدمین سالروز روابط دیپلوماتیک افغانستان و روسیه به مسکو رفته بودند.
اما خلیلی و بهاند در گفتگوها میان طالبان و شخصیتهای غیر حکومتی افغانستان حضور نداشتند.