روزنامههای چاپ امروز کابل بیشتر مطالب تحلیلی خود را به بررسی جنجالهای به میان آمده در مورد انتخابات ریاست جمهوری ششم میزان اختصاص دادهاند.
- ویسا
روزنامه ویسا در سرمقاله خود به بررسی ادعای تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی پرداخته است.
سرمقالهنویس نوشته که این تیم انتخاباتی ادعا میکند که قفل مرکز الکترونیکی آرای کمیسیون مستقل انتخابات را نیروهای امنیتی شکستهاند.
سرمقاله ویسا به نقل از مسئولان این تیم انتخاباتی نوشته که علاوه بر شماری از مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات، برخی از اعضای تیم دولتساز نیز وارد این مرکز شدهاند.
سرمقالهنویس افزوده که اگر کمیسیون مستقل انتخابات در این مورد توضیح لازم ندهد، نتایج آن نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۴ میلادی بحرانیتر خواهد شد.
روزنامه ویسا مدعی است که اگر ادعای تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله ثابت شود، انتخابات "هیچ" میشود و اعضای کمیسیون انتخابات باید برای رفتن به زندان آماده شوند.
- هشت صبح
روزنامه هشت صبح نیز در سرمقاله خود به بررسی همین موضوع پرداخته و نوشته است که شورای ملی و کمیسیون مستقل انتخابات به گونه مشترک موضوع شکستن قفل مرکز الکترونیکی آرا را بررسی کند.
سرمقالهنویس این روزنامه مستقل بودن اعضای کمیسیون انتخابات را نیز مورد شک و نگرانی قرار داده و نوشته است که آنان نتوانستهاند استقلالیت خود را حفظ کنند.
سرمقالهنویس هشت صبح درخواست کرده است که شورای ملی باید هیئتی را برای بررسی ادعای تیم ثبات و همگرایی تعیین کند تا این موضوع به گونه درست حقیقتیابی شود.
سرمقالهنویس تأکید کرده که در بررسیها باید به این موضوع نیز توجه شود که اگر واقعاً قفل مرکز الکترونیکی آرا شکسته است، چه کسانی در این کار از نیروهای امنیتی سوء استفاده کردهاند؟
- سرخط
روزنامه سرخط در سرمقاله خود نوشته است که نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نباید "بحرانزایی" کنند.
سرمقاله افزوده است که همزمان با برگزاری انتخابات، برخی از نامزدان تلاشها برای بدنام کردن این روند را آغاز کرده اند.
به نوشته سرخط، ادعای تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی مبنی بر اینکه رئیس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات و نیروهای امنیتی قفل مرکز الیکترونیکی آرا را شکستهاند، از سوی کمیسیون انتخابات رد شده است.
سرمقالهنویس سرخط افزوده است که هر چند اشتراک مردم در انتخابات ششم میزان کمرنگ بود، اما مدیریت این روند و شفافیت در آن نسبت به انتخابات گذشته بهتر بوده است.
سرخط در ادامه نوشته است که عبدالله عبدالله و گلبدین حکمتیار دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری از روز برگزاری انتخابات همواره "در پی انتقاد و وارد کردن اتهام" بودهاند.