لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۸ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۴۱

جهان

'موجی از اعتراض‌ها ‌به خاطر تصویبِ یک قانون از سوی پارلمان هند'

اعتراض‌ها بر سر تصویب شدن یک قانون جنجال‌برانگیز از سوی پارلمان هند گسترش یافته است
اعتراض‌ها بر سر تصویب شدن یک قانون جنجال‌برانگیز از سوی پارلمان هند گسترش یافته است

اعتراض‌ها بر سر تصویب شدن یک قانون جنجال‌برانگیز از سوی پارلمان هند، در چند شهر این کشور امروز ادامه یافتند و مأموران پولیس هم با معترضان درگیر شدند.

در دهلی جدید، پولیس از گاز اشک‌آور استفاده و شماری از معترضان را بازداشت کرد.

این پس از آن است که چند سرویس آتش زده شدند و جاده‌ها مسدود شدند.

از زمان تصویب شدن این قانون در یازدهم ماه دسمبر توسط پارلمان، در سرتاسر شمال و شرق هند تظاهرات راه‌اندازی شده است.

خدمات انترنیت هم در چند شهر قطع شده.

شماری از منتقدان این قانون را بخشی از اجندای نریندر مودی صدراعظم هند برای به حاشیه راندن حدود دوصد میلیون مسلمان هند می‌دانند، در حالی که دیگران از سرازیر شدن سیلی از مهاجران در هند ترس دارند.

حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری مودی می‌گوید، این قانون به کسانی که از اذیت و آزار مذهبی فرار می‌کنند، پناه می‌دهد.

بر بنیاد این قانون، به هندوها، سیک‌ها، بودایی‌ها، پارسیان و مسیحیان از افغانستان، پاکستان و بنگله دیش که بخواهند در هند زندگی کنند، شهروندی داده شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سفیر ایالات متحده در ترکیه: اسرائیل و سوریه با آتش‌بس مورد حمایت ترکیه، اردن و همسایگان موافقت کردند

جنگجویان قبایل بادیه‌نشین در سویدا
جنگجویان قبایل بادیه‌نشین در سویدا

تام باراک، سفیر ایالات متحده در ترکیه اعلام کرد که اسرائیل و سوریه با آتش‌بس مورد حمایت ترکیه، اردن و همسایگان موافقت کردند.

آقای باراک که فرستاده ویژۀ ایالات متحده در امور سوریه نیز است، در نخستین ساعات بامداد امروز (شنبه، ۲۸ سرطان) در شبکۀ ایکس نوشت: "صدر اعظم اسرائیل و رئیس جمهور سوریه با حمایت وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا با آتش‌بسی که مورد استقبال ترکیه، اردن و همسایگانش قرار گرفت، موافقت کردند."

سفیر ایالات متحده در ترکیه افزود: "ما از دروزی‌ها، بادیه‌نشین‌ها و سنی‌ها می‌خواهیم که سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به همراه سایر اقلیت‌ها یک هویت سوری جدید و متحد بسازند و با همسایگان خود صلح و رفاه برقرار کنند."

اسرائیل در روزهای اخیر حملات خود به جنوب سوریه را افزایش داد و روز چهارشنبه نیز اطراف کاخ ریاست جمهوری و وزارت دفاع سوریه در دمشق را هدف قرار داد.

اسرائیل بارها خواستار محافظت از دروزی‌های سوریه و همچنین غیرنظامی ماندن جنوب سوریه شده است.

در درگیری‌ها بین اقلیت دروزی با قبایل بادیه‌نشین در منطقۀ سویدا در جنوب سوریه و سپس دخالت نیروهای دولتی در آن طی چند روز اخیر نزدیک به ۶۰۰ کشته بر جا گذاشت.

مقام‌های اسرائیل و سوریه هنوز در این باره اظهار نظری نکرده‌اند. با این حال مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، یادداشت تام باراک را بازنشر کرده است.

ایالات متحده امریکا دیپلومات‌های خود را دوباره به عراق می‌فرستد

سفارت امریکا در بغداد
سفارت امریکا در بغداد

ایالات متحده حدود یک ماه پس از خارج کردن دیپلمات‌های خود از عراق که همزمان با بمباران سایت‌های هسته‌ای ایران انجام شد، می‌گوید که اجازه بازگشت آن‌ها به عراق را صادر کرده است.

تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ سرطان در یک نشست خبری گفت: «کارکنانی که به‌طور موقت خارج از عراق مستقر شده بودند، به تدریج به سفارت امریکا در بغداد و کنسولگری ما در شهر اربیل در منطقه کردستان بازخواهند گشت.»

او اضافه کرد که وزارت خارجه همچنان به شهروندان آمریکایی توصیه می‌کند به عراق سفر نکنند.

وزارت خارجه امریکا دلایل این تصمیم را توضیح نداد. خبرگزاری فرانسه نوشته است چنین تغییراتی معمولاً نشان‌دهنده کاهش خطر درگیری تلقی می‌شود.

بیانیه ۱۷ فعال مدنی در ایران برای برگزاری همه پرسی

عکس آرشیف: تجمع از فعالان حقوق بشری و اعضای خانواده ها برای لغو مجازات اعدام در مقابل زندان ایوین
عکس آرشیف: تجمع از فعالان حقوق بشری و اعضای خانواده ها برای لغو مجازات اعدام در مقابل زندان ایوین

۱۷ نفر از فعالان مدنی و سیاسی در ایران خواستار برگزاری «ریفرندم "همه پرسی" آزاد، شفاف و با نظارت نهادهای مستقل بین‌المللی برای تشکیل مجلس مؤسسان در راستای شکل‌گیری دولت ملی و فراگیر به‌منظور گذار دموکراتیک» شدند.

این فعالان مدنی در بیانیه خود که جمعه ۲۷ سرطان منتشر شد، همچنین با تأکید بر این‌که خود می‌دانند «هیچ نظام استبدادی داوطلبانه تن به برگزاری ریفرندم نمی‌دهد»، از گروه‌ها و کنشگران مستقل سیاسی، مدنی و فرهنگی خواسته‌اند تا «با هم‌اندیشی، همبستگی و پیوستگی در مبارزه و استفاده از تمام ظرفیت‌های نافرمانی مدنی»، زمینه را برای احقاق حق تعیین سرنوشت مردم از طریق همه پرسی فراهم کنند.

این فعالان مدنی در توضیح دلیل خود برای درخواست همه پرسی نیز نوشته‌اند وظیفۀ تاریخی و ملی خود می‌دانند راهی به برای نجات ایران بگشایند؛ «راهی که نه سازش و هم‌راهی با حاکمان داخلی و استبداد است و نه از مسیر جنگ و اتکا به قدرت‌های خارجی می‌گذرد».

ابوالفضل قدیانی، پرستو فروهر، حاتم قادری، حسین رزاق، سعید مدنی، صدیقه وسمقی، عباس صادقی، عبدالله مومنی، عبدالفتاح سلطانی، عطاءالله شیرازی، محمدرضا فقیهی، محمد سیف‌زاده، منظر ضرابی، مهدی محمودیان، نرگس محمدی، نسرین ستوده و فریبا هشترودی امضاکنندگان این بیانیه‌اند.

پیشتر، ۲۰ سرطان، میرحسین موسوی نیز با انتشار بیانیه‌ای از توقیف در خانه، با تأکید بر این‌که «ساختار کنونی نظام نماینده همهٔ ایرانیان نیست»، بار دیگر خواستار برگزاری همه پرسی برای تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی شده بود.

بازداشت ۱۵۳ تن به ظن عضویت در گروه داعش در ترکیه

پولیس ترکیه
پولیس ترکیه

وزارت داخله ترکیه اعلام کرده که ۱۵۳ تن را به ظن عضویت گروه داعش در این کشور بازداشت کرده است.

علی یرلیکایا وزیر داخله ترکیه امروز جمعه ۲۷سرطان در صفحه ایکس خود نوشته این افراد در جریان عملیاتی در ۲۸ ولایت مختلف، از جمله ازمیر و موغلا در غرب و جنوب‌غرب، هاتای و ماردین در جنوب‌شرق، و سامسون در ساحل شمالی دریای سیاه بازداشت شدند.

او افزود که این افراد مظنون به تأمین مالی و انجام «تبلیغات به نفع یک سازمان تروریستی» هستند.

وزیر داخله ترکیه همچنین گفت این عملیات با همکاری نهادهای استخباراتی ترکیه و کمک برخی از نهادهای خارجی انجام شده است.

ترکیه با سوریه مرز ۸۰۰ کیلومتری دارد. داعش در اواخر ماه می، مسئولیت حمله‌ای را در جنوب سوریه بر عهده گرفت که نیروهای حکومت جدید این کشور را هدف قرار داده بود.


مرگ ۵۴ تن در نتیجه سیلاب در یک شبانه‌روز گذشته در پاکستان

تصویر از سیلابهای اخیر در پاکستان
تصویر از سیلابهای اخیر در پاکستان

بارندگی های شدید در یک شبانه روز گذشته در پاکستان، جان حد اقل ۵۴ تن را گرفته است.

با این آمار، شمار مجموعی کسانی که در هفته های گذشته در نتیجۀ سیلاب در پاکستان کشته شده اند به ۱۷۸ نفر رسید.

پاکستان از ۲۶ ماه جون به اینسو شاهد سیلابهای شدید است که در ایالتهای خیبر پختونخوا، پنجاب، سیند و بلوچستان تلفاتی را سبب شده است.

ادارۀ مدیریت آفات طبیعی در پاکستان از بارندگی و سیلاب شدید در روزهای آینده هشدار داده و از مقامهای محلی خواسته است تا آمادۀ کمک به مردم باشند.

از گردشگران نیز خواسته شده تا از رفتن به مناطق سیلاب زده خود داری کنند، زیرا هنوز احتمال لغزش زمین و مسدود شدن شاهراه ها وجود دارد.

یولیا سیفریدینکو صدر اعظم اوکراین شد

یولیا سیفریدینکو، صدر اعظم جدید اوکراین
یولیا سیفریدینکو، صدر اعظم جدید اوکراین

پارلمان اوکراین، یولیا سیفریدینکو، وزیر اقتصاد پیشین را به حیث صدر اعظم این کشور تائید کرد.

سیفریدینکو پیش از این معاون صدر اعظم هم بود و مذاکرات در بارۀ منابع زیر زمینی اوکراین با ایالات متحدۀ امریکا را رهبری میکرد.

پارلمان اوکریان در رای گیری دیروز به سیفریدینگو، ۲۶۲ رای موافق، ۲۲ رای مخالف و ۲۶ رای ممتنع داد و به این ترتیب او به حیث صدر اعظم برگزیده شد.

سیفریدینکوی ۳۹ ساله، جاگزین دینیس شمیهال شد.

شمیهال طولانی تر از هر کسی دیگر، به حیث صدر اعظم اوکراین کار کرده بود.

انتخاب یولیا سیفری دینکو، بخشی از تغییرات عمده در کابینۀ اوکراین است که هدف آن تقویت روابط با واشنگتن، و تقویت تلاشها برای جنگ با روسیه خوانده شده است.

"جبهه مقاومت" پاکستان در فهرست گروه های تروریستی امریکا شامل شد

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا، یک گروه پاکستانی موسم به "جبهۀ مقاومت" را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی جا داد.

این جبهه که از حمایت لشکر طیبه برخودار است، مسوولیت حملۀ ماه اپریل بر گردشگران خارجی در کشمیر تحت حاکمیت هند را به دوش گرفته است.

در این حمله که در منطقۀ توریستی پهلگام رخ داد ۲۶ تن کشته شدند.

در اعلامیۀ که وزارت خارجۀ امریکا شب گذشته نشر کرد آمده است که شامل ساختن این گروه در فهرست سازمانهای تروریستی، نشان دهندۀ "تعهد ادارۀ رییس جمهور دونالد ترمپ به حفظ منافع امنیت ملی امریکا، مبارزه با تروریزم و تلاش رییس جمهور ترمپ برای تحقق عدالت در بارۀ حملۀ پهلگام" است.


وعده حکومت موقت سوریه برای مجازات عاملان خشونت علیه دروزی‌ها

احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه، عکس از آرشیف
احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه، عکس از آرشیف

احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه، روز پنجشنبه اعلام کرد عاملان خشونت علیه جامعه دروزی در سویدا مجازات می‌شوند و مسئولیت امنیت به مقامات محلی بازگردانده خواهد شد.

این اظهارات پس از درگیری‌های خونین که بیش از ۳۵۰ کشته برجا گذاشت، مطرح شد.

حکومت همچنین از اعلام آتش‌بس و عقب‌نشینی نیروها خبر داد.

شرع گروه‌های «یاغی» را به جنایت علیه غیرنظامیان متهم کرد و گفت مداخله اسرائیل می‌توانست به تشدید بحران منجر شود، اما میانجیگری امریکا، کشورهای عربی و ترکیه از آن جلوگیری کرد.

درگیری‌ها میان جنگجویان دروزی و قبایل بدوی رخ داده بود، اما شاهدان می‌گویند نیروهای دولتی نیز به حمله علیه دروزی‌ها پیوسته‌اند.

کوریای جنوبی شاهد بیشترین بارندگی در ۱۲۰ سال گذشته بود

باران سیل آسا در کوریای جنوبی
باران سیل آسا در کوریای جنوبی

بخش‌هایی از کوریای جنوبی روز پنج‌شنبه شاهد باران‌های سیل‌آسا بود؛ منطقه‌ای در ولایت «چانگ‌چئونگ جنوبی» بیشترین بارش ساعتی از سال ۱۹۰۴ تاکنون را ثبت کرد.

به گفته سازمان هواشناسی، بارش در منطقه «سئوسان» به ۱۱۴.۹ میلی‌متر در ساعت رسید؛ میزانی که معمولاً هر صد سال یک بار رخ می‌دهد.


این بارش شدید ناشی از جریان هوای گرم و مرطوب در حاشیه پرفشار اقیانوس آرام بود.


تصاویر تلویزیونی نشان دادند که بازارها، مجتمع‌های مسکونی و موترها در آب فرو رفته‌اند.


در شهر «هونگ‌سونگ» به ساکنان دستور تخلیه فوری داده شد و مکاتب تعطیل شدند.


یک راننده در شهر «اوسان» پس از ریزش دیوار حائل جان داد و دو نفر در رانش زمین نجات یافتند.


کوریای جنوبی تابستان‌ها با سیلاب روبه‌رو می‌شود اما معمولاً تلفات کم است. کارشناسان تغییرات اقلیمی را عامل افزایش این رویدادهای شدید می‌دانند. در سال ۲۰۲۲ نیز باران‌های رکوردشکن، دست‌کم ۱۱ کشته برجا گذاشت.

ترامپ می‌گوید شرکت کوکاکولا با تغییر شکر در این نوشابه در امریکا «موافقت» کرده است

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا گفته است که شرکت کوکاکولا با پیشنهاد او موافقت کرده تا در نسخه امریکایی نوشابه خود به جای شربت جواری پر از فروکتوز، از شکر نیشکر استفاده کند.

کوکاکولا در بیانیه‌ای ضمن قدردانی از «اشتیاق ترامپ به برند نمادین کوکاکولا» اعلام کرد به‌زودی جزئیات بیشتری درباره «محصولات نوآورانه جدید» ارائه می‌کند، اما تغییری در ترکیبات را تأیید نکرد.

این خبر باعث کاهش حدود ۶ درصدی سهام یکی از تولیدکنندگان شربت جواری شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG