محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان محمدحنیف اتمر را به حیث سرپرست و نامزد وزارت خارجه گماشته است.
رئیس جمهورغنی پس از گماشتن سرپرستان و نامزدان وزارتهای مالیه و اطلاعات و فرهنگ، محمد حنیف اتمر را به حیث سرپرست و نامزد وزارت خارجه تعیین کرد.
در اعلامیه ای ریاست جمهوری در این مورد آمده است که آقای اتمر از چهرههای سیاسی تاثیرگذار و مطرح افغانستان بوده و در دو دهه گذشته در بخشهای گوناگون کار کرده است.
درهمین حال محمد میرزا کتوازی معاون اول ولسی جرگه میگوید که بهشمول محمد حنیف اتمر چهرههایی که تازه بهرهبری وزارت خانهها معرفی شده اند افراد توانا و مجرب هستند.
آقای کتوازی میافزاید: "من مطئین هستم اینها افرادی هستند که تجربه کافی دارند، از حالات افغانستان آگاه هستند و از تجارب خوبی برخور دار اند. توقع ما نیز از آقای رئیس جمهور این است تا افرادی را به رهبری وزارت خانهها معرفی کند که قناعت مردم را فراهم کنند."
محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان پیش از آقای اتمر، عبدالهادی ارغندیوال را به حیث سرپرست و نامزد وزارت مالیه و طاهر زهیر را به صفت سرپرست و نامزد وزارت اطلاعات و فرهنگ تعیین کرد.
همچنین محمد داوود سلطانزوی بهعنوان شاروال کابل و محمد ایوب سالنگی به حیث معین اداری و مالی اداره مستقل ارگانهای محلی از سوی رئیس جمهور گماشته شده اند.
آقای اتمر پیش از این بهحیث مشاورامنیت ملی، وزیر امور داخله، وزیرمعارف و وزیرانکشاف دهات کار کرده است.
عبدالهادی ارغندیوال نیز برعلاوه اینکه ریاست یک شاخه از حزب اسلامی را برعهده دارد به حیث وزیر اقتصاد کار کرده و طاهر زهیر چند سال میشود که بهعنوان والی بامیان به کارش ادامه داده است.
درهمین حال رحیم جامی از فعالان سیاسی میگوید که برای پیشبرد درست کار در وزارت خانهها نیاز است که در کنار نفوذ سیاسی به تخصص و توانایی مسلکی نیز توجه شود.
آقای جامی میافزاید: "ما متاسفانه همهروزه در افغانستان در حالت بحران و اضطرار هستیم. از این رو درچنین حالت نیاز است که کسانی در رهبری وزارت خانهها جابهجا شوند که درهمان بخش توانایی لازم داشته باشند و هم بتوانند کارمندان زیر دست خود را مدیریت کنند."
محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان پیش از این تاکید کرده که درکابینه چهرههایی را خواهد گماشت که از نفوذ سیاسی و تواناییهای کاری برخوردار باشند و از تمام مردم نمایندگی کنند.
محمد حنیف اتمر در جریان ماموریتش بهعنوان مشاور امنیت ملی رئیس جمهور یکی از چهرههای بانفوذ و در عین حال بحث برانگیز بوده است.
پس از کنار رفتن از این مقام، او بهیکی از چهرههای منتقد آقای غنی مبدل شد. آقای اتمر برای انتخابات ریاست جمهوری نیز ثبت نام کرد، اما پس از اختلاف نظر میان اعضای تیماش، وارد مبارزات انتخاباتی نشد.