داکتری که برای نخستین بار رویداد مثبت کرونا را در افغانستان تشخیص کرده بود، خود به ویروس کرونا مبتلا شده است.
داکتر میر محمد ابراهیم بسیم، مسئول بخش انتانی شفاخانه حوزوی هرات تا هنگامی که به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شد، در خط مقدم برای درمان، مراقبت و مشوره به بیماران مبتلا به ویروس کرونا سخت تلاش کرده است.
چندی پیش وزارت صحت عامه افغانستان به پاس کارهای داکتر بسیم، به ارگ ریاست جمهوری پیشنهاد کرده بود تا به او مدال خدمت اهدا کند. تا حالا کاری در بخش اعطای این مدال صورت نگرفته است.
میر محمد ابراهیم بسیم، مسئول بخش انتانی شفاخانه حوزوی هرات در خط مقدم مبارزه با کووید-۱۹ در افغانستان قرار داشت، تا سرانجام خودش نیز به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شد.
آقای بسیم ۶۴ سال سن دارد و پروفیسور بخش درمان بیماریهای انتانی است.
او در شرایطی که کووید-۱۹ وحشت در میان داکتران هرات، کانون شیوع ویروس کرونا در افغانستان ایجاد کرده بود، پیشگام مبارزه با این ویروس شد.
آقای بسیم میگوید: "برای اولین مرتبه در افغانستان اولین مریض کرونا در هرات تشخیص کردم و در وارد ایزولیش بستر کردم. مریضانی بعدی که آمدند آنها در وارد ایزولیش تجرید میکردیم و تحت تداوی قرار داشتند، تا این که شفاخانههای کووید-۱۹ در هرات تجهیز شد و مسئولیت مدیریت، تداوی این مریضان به دوش داشتم."
هرات زیر تهدید جدی ویروس کرونا در سطح افغانستان قرار دارد. آمار مبتلایان به این بیماری با گذشت هر روز افزایش پیدا میکند و نیاز به متخصص انتانی هر روز بیشتر میشود.
میر محمد ابراهیم بسیم با بسیاری از مبتلایان به کووید-۱۹ در شفاخانههای کووید یک و دو در تماس نزدیک بوده است.
او در طول دوران شیوع ویروس کرونا، کارمندان صحی این شفاخانهها در بخش چگونگی مقابله با ویروس کرونا و درمان بیماران بیوقفه آموزش و مشوره داده است.
آقای بسیم میافزاید: "بسیاری از داکتر صاحبان یعنی وقتی اعلام داده بودیم بیایند به شفاخانههای کووید-۱۹ کار کنند، تا بالاخره روی مجبوریت داکتران انتانی شفاخانه حوزوی هرات مسئولیت به دوش گرفتهاند، مسئولیت ایمانی و وجدانی که باید از همین مریضها مراقبت کنند بدون این که این امتیازی داده میشود، یا خیر؟ در خط اول مبارزه با این ویروس همه کمر همت بستهاند و به تداوی مریضان پرداختهاند."
وزارت صحت عامه افغانستان برای قدردانی از تلاشهای میر محمد ابراهیم بسیم در بخش درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-۱۹، از ریاست جمهوری خواستار اعطای مدال خدمت شده، اما تاکنون خبری از آن در دست نیست.
عبدالحکیم تمنا، رئیس صحت عامه هرات معتقد هست که در نبود آقای بسیم، مدیریت بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با مشکل جدی برمیخورد.
آقای تمنا افزود: "چون هرات پیشقراول کرونا بود و تیم انتانی هرات هم پیش قراول مبارزه بود و رهبری تیم انتانی با داکتر صاحب بسیم بود، اما فکر میکنم که حق مسلمشان هست که باید تقدیر شوند. روز اول کرونا وحشت بسیار زیادی داشت و حتی داکتران وقتی استاد پیش شدند با شاگردها خود دیگر شاگردان هم جرئت پیدا کردند که بروند. وقتی که آدم رهبریت به دوش میگیرد، باید نترسد."
هر چند که میر ابراهیم بسیم، به بیماری کرونا مبتلا شده، اما شور و اشتیاق کمک به بیماران هم چنان در وجودش وجود دارد و او حالا بیماران و داکتران را از طریق تلفن مشوره میدهد و قلباش برای پوشیدن دوباره چپن سفید برای خدمت و حاضر شدن در خط نخست مبارزه با کووید-۱۹ میتپد.
با این همه، روز به روز خطر کرونا در هرات جدیتر میشود و شمار مبتلایان نیز به بیش از ۲۱۰۰ تن رسیده، اما شاگردان و همکاران داکتر بسیم، راه اش را برای درمان بیماران کووید-۱۹ با کمترین امکانات ادامه میدهند.