خطر ویروس کرونا در هرات روز به روز جدی میشود و آمار مبتلایان کووید-۱۹ در هرات تا پس از چاشت روز یکشنبه (۱۲ جوزا) به ۲۵۷۲ تن رسیده است.
بیشتر مبتلایان ویروس کرونا در قرنطین خانگی به سر میبرند و نیاز شدید به مشوره و مراقیت تیمهای سیار مبارزه با کرونا دارند. هر تیم سیار شامل یک داکتر، روانشناس و نرس است.
داوود هاشمی، معاون والی هرات میگوید که با آغاز فعالیت ۲۰ تیم سیار صحی، مشکل شمار زیاد بیماران کووید-۱۹ حل خواهد شد.
آقای هاشمی افزود: "واقعاتی که قبلاً مردم ما در خانهها تحت قرنطین بودند، به هر دلیل و یا دست مثبت بود یا مشکوک بودند، تیم ما اشاالله خانه به خانه به خدمتشان میرسد و واقعات را بررسی و ارزیابی میکند. در صورتیکه وضعیت اشخاص خیلی وخیم باشد، انتقال داده میشود به شفاخانه و تحت مراقبت قرار میگیرد."
یکی از دلایل افزایش آمار مبتلایان ویروس کرونا در هرات، بیپروایی به این ویروس و عدم فاصله گذاری جسمی شمرده میشود.
اما مبتلایان ویروس کرونا با تماس گرفتن به تیمهای سیار صحی، مشکلاتشان را با این تیمها در میان میگذارند.
زمری حصین، رئیس مرکز مبارزه با ویروس کرونا اطمینان میدهد که تیمهای سیار مقابله با ویروس کرونا در راستای درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-۱۹تلاش جدی خواهند کرد.
آقای حصین گفت: "۲۰ تیم مبایل آماده ساختیم که در هر تیم موبایل یک داکتر، یک نرس و یک روانشناس استخدام شده و اینها از امروز کار خود را شروع میکنند، برای اینکه ما میخواهیم، همان واقعات خود را بیشتر در خانه تحت مراقبت قرار بدهیم نسبت به تداوی در شفاخانه."
مسئولان صحی هرات میگویند که تیمهای سیار واقعهیابی کرونا در سطح ولسوالیها نیز در آینده نزدیک فعال خواهند شد.
اما پری گل و خسرو دو تن از اعضای تیمهای سیار از مردم میخواهند که ویروس کرونا را جدی بگیرند و با آنان در راستای درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به این ویروس همکاری کنند.
آنان گفتند: "زمانی که تیم تشکیل میشود، مطمین باشید که تمام افرادی که در تیم کار میکند، هدفشان مقابله با ویروس کرونا است و رفتن به خانهها. آگاهی دادن در مورد ویروس کرونا در مورد حفظ الصحه و در مورد قرنطین."
"ما که به ساحه میرویم، مستقیماً کار من و طرف حساب ما کلاً کووید مثبت و قرنطین در خانه است و جان ما هم به همان اندازه به خطر است."
بیم آن وجود دارد که در آینده نزدیک آمار مبتلایان ویروس کرونا افزایش چشمگیری پیدا کند. هم اکنون ظرفیت شفاخانه کووید یک، تکمیل شده و ظرفیت شفاخانه کووید دو نیز در حال تکمیل شدن است.
تمرکز مسئولان صحی هرات روی قرنطین خانگی بیماران با سطح خفیف کووید-۱۹ است چرا که امکانات کافی درمانی در مراکز کووید وجود ندارد.