خبر ها
هفت نیروی امنیتی افغان در ولایت غور کشته شدند

مقامهای امنیتی در ولسوالی پسابند ولایت غور به رادیو آزادی گفتند که شب گذشته در نتیجه حمله گروهی طالبان بر یک پوسته امنیتی، هفت تن از نیروهای امنیتی افغان کشته شدند.
فخرالدین، فرمانده پولیس ولسوالی پسابند ولایت غور گفت که این درگیری ناوقت شب گذشته به سرکردگی معاون والی نام نهاد طالبان بر پوسته امنیتی آبک آغاز گردید که در نتیجه آن ۷ نیروی امنیتی کشته، ۱ تن زخمی و یک تن دیگر لادرک شده است.
فرمانده پولیس پسابند گفت که به طالبان نیز تلفات وارد شده اما در مورد آمار دقیق آن جزئیات نداد.
به گفته فرمانده پولیس ولسوالی پسابند، طالبان پس از تصرف این پوسته، تمام جنگ افزارهای آنرا با خود بردند.
گروه طالبان تا اکنون در این مورد چیزی نگفته است.
با جودیکه کاهش خشونتها یکی از موارد مهم توافقنامه آوردن صلح میان امریکا و گروه طالبان که در ۲۹ ماه فبروری در قطر امضا شد، میباشد. اما به گفته مقامهای افغان حملات طالبان بر نیروهای افغان کاهش نیافته است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
صدر اعظم جرمنی از همکاری قطر در روند اخراج برخی افغانها از جرمنی قدردانی کرد

فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی گفت که بازگرداندن شماری از افغانها به افغانستان "با همکاری نزدیک با دولت قطر» انجام شده است که به گفتۀ او، قطر در این روند "نقش میانجی را ایفا کرده است."
او روز جمعه در صفحۀ ایکس خود قطر را شریک قابل اعتماد و استراتژیک در منطقه خواند و از امیر قطر تشکر کرد.
جرمنی روز جمعه اعلام کرد که ۸۱ افغان محکوم به جرم را به افغانستان تحت حکومت طالبان فرستاده است.
جرمنی پیش از این نیز گروهی از افغانهایی را که متهم به انجام جرایم مختلف بودند، به افغانستان فرستاده بود، اقدامی که توسط گروههای حقوق بشری محکوم شده است.
صدراعظم جرمنی پیش از این در برلین به خبرنگاران گفت که بازگرداندن افغانهای دخیل در جرایم به افغانستان به معنای تغییر موضع جرمنی در مورد حکومت طالبان یا به رسمیت شناختن آن نیست.
نگرانی ریچارد بنیت از احتمال اخراج پناهجویان افغان از امارات متحدۀ عربی

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، روز جمعه نگرانی عمیق خود را در مورد گزارشهایی مبنی بر احتمال اخراج قریبالوقوع تعدادی از افغانها از امارات متحدۀ عربی ابراز کرد.
بنیت در صفحه ایکس خود نوشت: "من عمیقاً نگران گزارشهایی هستم که حاکی از آمادهسازی برای اخراج تعدادی از افغانهای آسیبپذیر از امارات متحده عربی است."
او از امارات متحده عربی خواست که فوراً این برنامهها را متوقف کند.
بنیت گفت: "افغانستان امن نیست و کسانی که مجبور به بازگشت میشوند با آزار و اذیت و خشونت جدی روبرو هستند."
این هشدار پس از آن صادر شد که بنیت و دیگر گزارشگران ویژۀ ملل متحد، ادامۀ اخراج اجباری افغانها توسط ایران و پاکستان را محکوم کردند.
در این بیانیه آمده است: "کارشناسان ملل متحد ادامۀ بازگشت اجباری افغانها از ایران و پاکستان را محکوم میکنند." آنها تأکید کردند که بازگشتهای اجباری باید فوراً متوقف شود.
کارشناسان ملل متحد از همه دولتها خواستند تا به تعهدات بینالمللی خود عمل کنند و تا زمانی که شرایط برای بازگشت داوطلبانه، امن و آبرومندانۀ آنها به افغانستان فراهم شود، از پناهندگان و پناهجویان افغان محافظت کامل کنند.
ایالات متحده امریکا دیپلوماتهای خود را دوباره به عراق میفرستد

ایالات متحده حدود یک ماه پس از خارج کردن دیپلماتهای خود از عراق که همزمان با بمباران سایتهای هستهای ایران انجام شد، میگوید که اجازه بازگشت آنها به عراق را صادر کرده است.
تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ سرطان در یک نشست خبری گفت: «کارکنانی که بهطور موقت خارج از عراق مستقر شده بودند، به تدریج به سفارت امریکا در بغداد و کنسولگری ما در شهر اربیل در منطقه کردستان بازخواهند گشت.»
او اضافه کرد که وزارت خارجه همچنان به شهروندان آمریکایی توصیه میکند به عراق سفر نکنند.
وزارت خارجه امریکا دلایل این تصمیم را توضیح نداد. خبرگزاری فرانسه نوشته است چنین تغییراتی معمولاً نشاندهنده کاهش خطر درگیری تلقی میشود.
بیانیه ۱۷ فعال مدنی در ایران برای برگزاری همه پرسی

۱۷ نفر از فعالان مدنی و سیاسی در ایران خواستار برگزاری «ریفرندم "همه پرسی" آزاد، شفاف و با نظارت نهادهای مستقل بینالمللی برای تشکیل مجلس مؤسسان در راستای شکلگیری دولت ملی و فراگیر بهمنظور گذار دموکراتیک» شدند.
این فعالان مدنی در بیانیه خود که جمعه ۲۷ سرطان منتشر شد، همچنین با تأکید بر اینکه خود میدانند «هیچ نظام استبدادی داوطلبانه تن به برگزاری ریفرندم نمیدهد»، از گروهها و کنشگران مستقل سیاسی، مدنی و فرهنگی خواستهاند تا «با هماندیشی، همبستگی و پیوستگی در مبارزه و استفاده از تمام ظرفیتهای نافرمانی مدنی»، زمینه را برای احقاق حق تعیین سرنوشت مردم از طریق همه پرسی فراهم کنند.
این فعالان مدنی در توضیح دلیل خود برای درخواست همه پرسی نیز نوشتهاند وظیفۀ تاریخی و ملی خود میدانند راهی به برای نجات ایران بگشایند؛ «راهی که نه سازش و همراهی با حاکمان داخلی و استبداد است و نه از مسیر جنگ و اتکا به قدرتهای خارجی میگذرد».
ابوالفضل قدیانی، پرستو فروهر، حاتم قادری، حسین رزاق، سعید مدنی، صدیقه وسمقی، عباس صادقی، عبدالله مومنی، عبدالفتاح سلطانی، عطاءالله شیرازی، محمدرضا فقیهی، محمد سیفزاده، منظر ضرابی، مهدی محمودیان، نرگس محمدی، نسرین ستوده و فریبا هشترودی امضاکنندگان این بیانیهاند.
پیشتر، ۲۰ سرطان، میرحسین موسوی نیز با انتشار بیانیهای از توقیف در خانه، با تأکید بر اینکه «ساختار کنونی نظام نماینده همهٔ ایرانیان نیست»، بار دیگر خواستار برگزاری همه پرسی برای تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی شده بود.
بازداشت ۱۵۳ تن به ظن عضویت در گروه داعش در ترکیه

وزارت داخله ترکیه اعلام کرده که ۱۵۳ تن را به ظن عضویت گروه داعش در این کشور بازداشت کرده است.
علی یرلیکایا وزیر داخله ترکیه امروز جمعه ۲۷سرطان در صفحه ایکس خود نوشته این افراد در جریان عملیاتی در ۲۸ ولایت مختلف، از جمله ازمیر و موغلا در غرب و جنوبغرب، هاتای و ماردین در جنوبشرق، و سامسون در ساحل شمالی دریای سیاه بازداشت شدند.
او افزود که این افراد مظنون به تأمین مالی و انجام «تبلیغات به نفع یک سازمان تروریستی» هستند.
وزیر داخله ترکیه همچنین گفت این عملیات با همکاری نهادهای استخباراتی ترکیه و کمک برخی از نهادهای خارجی انجام شده است.
ترکیه با سوریه مرز ۸۰۰ کیلومتری دارد. داعش در اواخر ماه می، مسئولیت حملهای را در جنوب سوریه بر عهده گرفت که نیروهای حکومت جدید این کشور را هدف قرار داده بود.
یونسیف: نیمی از کودکان افغان با فقر شدید غذایی روبرو اند

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده که تقریبا نیمی از کودکان افغان در فقر شدید غذایی به سر میبرند و تنها در سال جاری، بیش از ۳.۵ میلیون کودک با خطر سوءتغذیه شدید روبهرو خواهند شد.
یونیسف شام پنجشنبه ۲۶ سرطان، با انتشار اعلامیهای در صفحه ایکس خود از آغاز برنامهای برای مبارزه با سو تغذیه کودکان خبر داده است.
این اداره ملل متحده گفته که از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ ادامه خواهد داشت و با حمایت مالی دولت بریتانیا اجرا میشود.
هدف این طرح، بهبود دسترسی کودکان به تغذیه سالم از طریق تقویت سیستمهای غذایی محلی، افزایش آگاهی عمومی درباره تغذیه مناسب و جلب مشارکت جوامع محلی است.
براساس آمار یونیسف، نزدیک به نیمی از کودکان زیر پنج سال به دلیل کمبود مواد غذایی دچار اختلال رشد هستند و بیش از نیمی از کودکان شش تا ۲۳ ماهه تنها یک یا دو نوع غذا دریافت میکنند؛ در حالی که برای رشد سالم، به دستکم پنج نوع ماده غذایی نیاز دارند.
جرمنی ۸۱ مرد افغان را امروز به افغانستان اخراج کرد

جرمنی امروز جمعه ۲۷ سرطان، ۸۱ مرد افغان را که در این کشور به جرم محکوم شده بودند به افغانستان اخراج کرد.
براساس گزارش فرانس پرس؛ الکساندر دُبرینت وزیر داخله جرمنی گفته که حکم اخراج آنها براساس تصمیم محکمه صادر شده است.
این دومین دور اخراج مهاجران افغان از جرمنی؛ پس از روی کار آمدن حکومت طالبان است.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز امروز در صفحه ایکس خو نوشته حکومت طالبان درجریان اخراج این مهاجران قرار دارد.
موضوع اخراج مهاجران دوباره به یک بحث مهم سیاسی درجرمنی تبدیل شده، بهویژه در شرایطی که حزب راستگرای افراطی «آلترناتیو برای جرمنی» (AfD) محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
پیش از این جرمنی در دوران صدراعظمی اولاف شولتس در ۳۰ آگست ۲۰۲۴ برای اولینبار پس از بازگشت طالبان به قدرت، ۲۸ افغان محکوم به جرم را اخراج کرده بود.
وزارت داخله جرمنی گفته است که قطر در اجرای عملیات اخراج اخیر کمک کرده و تأکید کردهاند که این روند باید در آینده نیز ادامه پیدا کند.
مرگ ۵۴ تن در نتیجه سیلاب در یک شبانهروز گذشته در پاکستان

بارندگی های شدید در یک شبانه روز گذشته در پاکستان، جان حد اقل ۵۴ تن را گرفته است.
با این آمار، شمار مجموعی کسانی که در هفته های گذشته در نتیجۀ سیلاب در پاکستان کشته شده اند به ۱۷۸ نفر رسید.
پاکستان از ۲۶ ماه جون به اینسو شاهد سیلابهای شدید است که در ایالتهای خیبر پختونخوا، پنجاب، سیند و بلوچستان تلفاتی را سبب شده است.
ادارۀ مدیریت آفات طبیعی در پاکستان از بارندگی و سیلاب شدید در روزهای آینده هشدار داده و از مقامهای محلی خواسته است تا آمادۀ کمک به مردم باشند.
از گردشگران نیز خواسته شده تا از رفتن به مناطق سیلاب زده خود داری کنند، زیرا هنوز احتمال لغزش زمین و مسدود شدن شاهراه ها وجود دارد.
یولیا سیفریدینکو صدر اعظم اوکراین شد

پارلمان اوکراین، یولیا سیفریدینکو، وزیر اقتصاد پیشین را به حیث صدر اعظم این کشور تائید کرد.
سیفریدینکو پیش از این معاون صدر اعظم هم بود و مذاکرات در بارۀ منابع زیر زمینی اوکراین با ایالات متحدۀ امریکا را رهبری میکرد.
پارلمان اوکریان در رای گیری دیروز به سیفریدینگو، ۲۶۲ رای موافق، ۲۲ رای مخالف و ۲۶ رای ممتنع داد و به این ترتیب او به حیث صدر اعظم برگزیده شد.
سیفریدینکوی ۳۹ ساله، جاگزین دینیس شمیهال شد.
شمیهال طولانی تر از هر کسی دیگر، به حیث صدر اعظم اوکراین کار کرده بود.
انتخاب یولیا سیفری دینکو، بخشی از تغییرات عمده در کابینۀ اوکراین است که هدف آن تقویت روابط با واشنگتن، و تقویت تلاشها برای جنگ با روسیه خوانده شده است.
"جبهه مقاومت" پاکستان در فهرست گروه های تروریستی امریکا شامل شد

وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا، یک گروه پاکستانی موسم به "جبهۀ مقاومت" را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی جا داد.
این جبهه که از حمایت لشکر طیبه برخودار است، مسوولیت حملۀ ماه اپریل بر گردشگران خارجی در کشمیر تحت حاکمیت هند را به دوش گرفته است.
در این حمله که در منطقۀ توریستی پهلگام رخ داد ۲۶ تن کشته شدند.
در اعلامیۀ که وزارت خارجۀ امریکا شب گذشته نشر کرد آمده است که شامل ساختن این گروه در فهرست سازمانهای تروریستی، نشان دهندۀ "تعهد ادارۀ رییس جمهور دونالد ترمپ به حفظ منافع امنیت ملی امریکا، مبارزه با تروریزم و تلاش رییس جمهور ترمپ برای تحقق عدالت در بارۀ حملۀ پهلگام" است.