روزنامههای چاپ امروز کابل بیشتر ناامنی و موضوع توافقنامه صلح را بررسی کردهاند.
- هشت صبح
روزنامه هشت صبح در سرمقاله خود به ناامن1ی و ترور در شهر کابل پرداخته و نوشته که با امضای توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان و شروع بحثها در باره مذاکرات بینالافغانی، تصور این بود که اوضاع امنیتی کشور بهتر شود، اما چنین نشد.
روزنامه افزوده که اگرچه موج حملات انتحاری در شهرها کاهش یافته، اما موجی از ترور در شهرهای افغانستان ادامه یافته است. ترورهایی که به نوشته روزنامه، طالبان و هیچ گروهی مسئولیت آنها را بر عهده نگرفته است.
نویسنده پرسیده است که این حملات را چه کسانی انجام میدهند و چرا حکومت نمیتواند جلو چنین حملاتی را بگیرد؟
هشت صبح در پایان تاکید کرده که تأمین امنیت شهروندان وظیفه اولیه حکومت است و نهادهای امنیتی در بزرگشهرها باید امنیت را تامین کنند به جای گلایه و شکایت از این گروه یا آن گروه، وظیفه دولت است تا برای جلوگیری از هرگونه حملهای آماده باشد.
- انیس
روزنامه انیس در سرمقاله خود به بررسی ناامنی در شاهراهها پرداخته و نوشته که ناامنی در شاهراهها یکی از مشکلاتی است که ریشه آن به سالها پیش بر میگردد.
به نوشته روزنامه، هر چند در این ۱۹ سال پسین حکومتها در افغانستان تلاش کردند تا این معضل را با ایجاد قطعات ویژه در مسیر شاهراهها حل کنند، اما با گذشت زمان و رایج شدن فرهنگ معافیت، این موضوع امروز به فشار روانی بر مردم و معضل اساسی برای نیروهای امنیتی و دفاعی کشور تبدیل شده است. روزنامه افزوده که بعد از امضای توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان شهروندان کشور با احساس امنیت نسبی در شاهراهها سفر میکردند، اما روزنامه بربنیاد گزارشها نوشته که گروه طالبان پوستههای سیار کنترولی را در بزرگراهها ایجاد کردهاند که باعث نگرانی مردم شده است.
نویسنده ابراز تأسف کرده و نوشته که در کشور تشدید جنگ و خشونت از سوی طالبان، نمایانگر این است که طالبان بر تعهدات خود نسبت به صلح پابند نیستند و میخواهند از مسیر خشونت و جنگ به قدرت برسند.
- اطلاعات روز
روزنامه اطلاعات روز در مطلب تحلیلیای با عنوان "خواستهای قربانیان جنگ و پایداری صلح" نوشته که در ترکیب هیئت ۲۱ نفری مذاکرهکنندگان، هیچکسی به نمایندگی از قربانیان جنگ وجود ندارد.
به نوشته روزنامه، باگذشت هر روز تلاشها از سوی دولت افغانستان و کشورهای دخیل برای آغاز مذاکرات بینالافغانی با طالبان بیشتر میشود. اما به باور نویسنده، در مباحث محتوایی این مذاکرات حتی صحبتی راجع به قربانیان جنگ نمیشود و یا حداقل مردم در جریان همچون مباحثی قرار ندارند.
اطلاعات روز نوشته که انعکاس نیافتن خواستهای قربانیان جنگ در توافق صلح میتواند زمینه را برای موج جدیدی از بیثباتی و حتی جنگهای جدید داخلی فراهم کند که ممکن است به مراتب خطرناکتر از وضعیت فعلی باشد.