در کارخانۀ ذوب آلومینیوم خواجه عبدالله انصاری در هرات ۱۱۰ نوع ظرف آلومینیومی ساخته میشود که برخیشان به کشورهای اروپایی و کانادا هم صادر میشود.
حمیدالله مسئول این کارخانه میگوید هفت میلیون دالر سرمایه گذاری کرده و از کارش راضی است: "کار ما هم خوب پیش میرود و به صورت صحیح رقابت هم داریم با کشورهای ایران و پاکستان و جنس را در سراسر ولایتهای افغانستان توزیع میکنیم. جنس پلو پز ما به کانادا میرود و از آنجا به کشورهای دیگر توزیع میشود."
میزان بلند بیکاری در افغانستان از دغدغههای اصلی نیروی جوان است.
اما کارخانۀ حمیدالله توانسته برای هفتاد تن زمینه کار را فراهم کند.
یکی از این افرا غلام سخی ۲۵ ساله است.
او می گوید خوش از آنست که مجبور نیست برای یافتن کار قاچاقی به ایران برود: "همینجا کار میکنم. خیلی خوشحال هستم. از کار خود راضی هستم که به کشورهای همسایه نمیروم، همینجا به وطن خود کار میکنم."
در بازار هرات، بر خلاف گذشته خرید و فروش ظرفهای آلومینیومی وطنی رونق یافته.
جواد غزنوی، یکی از فروشندگان ظروف آلومینیومی میگوید: "تقریباً حدود ۱۰ سال میشود که ظروف آلومینیومی داخلی میفروشیم، یعنی جنسی که به داخل هرات تولید میشود، کیفیت هم خیلی خوبه و قیمت هم مناسب است و به هر کیلو ۲۰ افغانی ارزانتر نسبت به جنسهای که از ایران میآورند و مردم هم خوب است و استقبال میکنند."
در شهرک صنعتی هرات بیش از ۳۰۰ کارخانۀ تولیدی فعالیت دارند.
طبق آمار اتاق صنایع و معدن هرات، نزدیک به ۲۵ هزار کارگر در این شهرک کار میکنند.
صنعتگران هرات، اما از موانع بر سر راهشان شکایت دارند: مشکلات امنیتی و فساد در گمرکات، دو مسئلۀ که از دید آنان دولت افغانستان هنوز نتوانسته حلش کند.