لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۴۶

در ۳ماه گذشته، ۲هزار کیلوگرام مواد مخدر کیمیاوی در افغانستان ضبط شده است


آرشیف، مواد مخدر کیمیاوی
آرشیف، مواد مخدر کیمیاوی

مرکز عدلی و قضایی: در سه ماه دو هزار کیلوگرام مواد مخدر کیمیاوی در افغانستان ضبط شده است.

در سه ماه نخست سال ۱۴۰۰ به تعداد ۲۵۳ تن در پیوند به ۱۹۳ قضیه قاچاق مواد مخدر در افغانستان دستگیر شده اند که از نزد آنان، هزاران کیلوگرام مواد مخدر بدست آمده است.

یک گزارش مرکز عدلی و قضایی مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد، که مقدار زیادی از مواد ضبط شده در این سه ماه را مواد مخدر کیمیاوی شامل هیرویین، شیشه، تابلیت ‌های نشه آور و مورفین تشکیل می‌دهد.

خالد موحد سخنگوی این مرکز در صبحت با رادیو آزادی گفت، در این سه ماه بیش از ۳۸۸ کيلوگرام هیرویین، ۲۴۴ کیلوگرام مورفین، ۱۳۵۷ کیلوگرام شیشه و یازده کیلو و ۸۱۸ گرام تابلیت‌های نشه آور یکجا با قاچاقبران آن دستگیر شده است.

او افزود: "در جریان ربع اول سال ۱۴۰۰ بطور مجموعی ۱۹۳ قضیه به مظنونیت ۲۵۳ تن غرض تعقیب و طی مراحل محاکماتی به مرکز عدلی و قضایی ارسال شده است. در بین دوسیه‌ها موادی که در این سه ماه بیشتر کشف و ضبط شده، مواد مخدر صنعتی است که شامل تابلیت‌های روان گردان MDMA یا تابلیت کا، به همین ترتیب مواد مخدر شیشه methamphetamine می باشد."

آرشیف، تابلیت کا
آرشیف، تابلیت کا

در میان ۲۵۳ تنی که در این سه ماه به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگیر شده اند، ۳۰ تن آنان افرادی اند که می‌خواستند هیرویین را از طریق میدان‌های هوایی افغانستان به خارج قاچاق کنند.

این در حال است که در آخرین گزارش سازمان ملل متحد در رابطه به وضعیت مواد مخدر در جهان آمده است، که هم زمان با ادامه کشت کوکنار، افغانستان در حال مبدل شدن به یک کشور تولید کننده مواد مخدر کیمیاوی، به ویژه شیشه قرار دارد.

سیزار گیدیس نماینده اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در افغانستان می‌گوید، بررسی‌های آنان نشان می‌دهد که تولید مواد مخدر کیمیاوی در افغانستان با گذشت هر سال افزایش میابد.

او افزود: "به اساس تخمین‌ها، افغانستان در یک دهه گذشته ۸۵ فیصد تریاک جهان را تولید کرده است. همانند تولید تریاک، تولید شیشه methamphetamine نیز ادامه دارد که برای بار نخست در سال ۲۰۰۸ به مقدار چهار گرام ضبط شد، اما در سال ۲۰۲۰ این مقدار به ۱۱۷۸ کیلوگرام رسید."
بررسی های وزارت صحت عامه در مراکز ترک اعتیاد نشان می‌دهد که استفاده از مواد مخدر کیمیاوی به سرعت جای مواد مخدر نباتی را می‌گیرد و حتی زنانی که در گذشته بگونه سنتی از تریاک برای کاهش درد استفاده می‌کردند، حال به شیشه و هیرویین رو آورده اند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG