شماری از باشندگان ولایت کندهار ادعا میکنند که افراد طالبان هنگام تلاشی خانهها در این ولایت با مردم برخورد نادرست میکنند.
شماری زیاد از باشندگان کندهار در فیسبوک و توییتر نوشته اند که عدم موجودیت زنان هنگام تلاشی خانهها توسط طالبان و برخورد نادرست افراد آنان با مردم مشکلات زیادی را به وجود آورده است.
یک باشنده کندهار: بدون اجازه وارد خانهها میشوند و کارمند زن نیز با آنان حضور ندارد
یک باشندۀ کندهار که به دلیل حساسیت موضوع نمیخواهد نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت: "تلاشیای را که حال طالبان در کندهار آغاز کرده اند، بدون اجازه وارد خانهها میشوند و کارمند زن نیز با آنان حضور ندارد، وسایل خانه و لباسها را برهم میزنند، این کار مشکلات زیادی را به وجود آورده است، طوری که وقتی اینها میروند گروه دیگری میآید و آنها طالب نیستند، بلکه دزدها اند. زیرا طالبان نه یونیفرم رسمی دارند و نه هم کارت."
شمار دیگر از باشندگان کندهار در شبکههای اجتماعی فیسبوک و توییتر ادعا کرده اند که در بیست سال گذشته طالبان از نیروهای خارجی انتقاد میکردند و میگفتند که آنان بدون اجازه وارد خانههای مردم میشوند، اما حال نیروهای طالبان خود چنین کار را در پیش گرفته و این برخورد آنان سبب نفرت مردم شده است.
آنان حضور پولیس زن را هنگامی تلاشی خانهها ضروری میدانند و بر برخورد اصولی افراد طالبان با مردم تاکید میکنند.
عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخلۀ حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد، اما در ویدیویی که از سوی ادارۀ محلی ولایت کندهار به نشر رسیده، در آن دیده میشود که هنگام تلاشی خانهها پولیس زن نیروهای طالبان را همراهی میکنند.
این در حالیست که یکشنبۀ هفته جاری طالبان هنگام تلاشی خانهها در ولایت هلمند در پی برخورد لفظی با اعضای یک خانواده بر آنان شلیک کردند که در نتیجه دو زن کشته و به شمول دو کودک شش تن دیگر زخمی شدند.
وزارت داخله حکومت طالبان میگوید، در رابطه به رویداد ولایت هلمند که در آن دو زن کشته شد، بررسیها آغاز شده است.
عبدالنافع تکور، سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "کسانی که شلیک کرده و این مشکل را به وجود آورده اند دستگیر شده و یک هیئت با حضور نمایندگان نهادهای مختلف برای بررسی این موضوع توظیف شده است. وقتی بررسیها پایان یابد معلومات را با شما شریک میکنیم."
این رویداد واکنشهای زیادی را در پی داشته است.
شهرزاد اکبر، رئیس کمیسیون حقوق بشر نظام جمهوری پیشین که از سوی حکومت طالبان منحل شده، در توییترش نوشته است که برخورد نادرست نیروهای طالبان با مردم هنگام تلاشی خانه به خانه در ولایتهای کندهار و هلمند و کشتن دو زن نگران کننده است.
اعضای خانوادۀ قربانیان در این رابطه چیزی نمیگویند، اما دو باشندۀ محل که به دلیل حساسیت موضوع نمیخواهند نامهای شان در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفتند: "دو زن شهید شده اند، یکی از آنان مادر ملک اخلاص و دیگر وی نیز خانمش بود، ولا حالت خراب است، چه بگوییم، ولا اگر در عمرم چنین تلاشی را دیده باشم."
"این رویداد در هلمند رخ داده، طالبان هنگام تلاشی منزل ملک اخلاص بر مردم شلیک کرده اند و در نتیجه آن این رویداد رخ داده است."
هرچند حکومت طالبان در رابطه به عوامل آغاز تلاشی خانهها در هلمند و کندهار چیزی نگفته است، اما پیش از این در برخی ولایتها تلاشی خانهها را زیر نام عملیات تصفیوی آغاز کرده بود.
این در حالی است که با گذشت بیش از یک سال از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، دروازههای مکاتب به روی دختران دانش آموز بالاتر از صنف ششم مسدود است و به بیشتر کارمندان زن ادارههای دولتی اجازۀ کار داده نمیشود.
هزاران زنی که در هنگام نظام جمهوریت در صفوف پولیس اجرای وظیفه میکردند، بیکار و خانه نشین شده اند.