محمد تقی باشنده کابل است. او از شیوۀ حفظ و مراقبت نهالها و درختان در سالهای گذشته انتقاد دارد.
این باشندۀ پایتخت میگوید، حکومت طالبان باید برنامۀ منظم به منظور حفظ و مراقبت نهالهای تازه غرس شده و سایر درختان داشته باشد.
محمد تقی به رادیو آزادی گفت:
"وظیفۀ دولت است که باید سیستمهای نهالشانی را فعال کند، سیستمهای آبیاری را فعال کند، دیگر در قسمت تشخیص جای برای نهال که در کدام قسمتها نهالشانی شود، دیگر این چیزها را باید دولت توجه کند".
یک تن دیگر از باشندگان کابل که نمیخواهد از او در گزارش نام گرفته شود میگوید، در محل زندگیاش گواه خشک شدن تعدادی از درختانی بوده که پارسال از سوی حکومت طالبان غرس شده بود:
"پارسال نهالهای شانده بود مثلاً از صد تا فکر کنم پنجاه تایش آبیاری شده و هنوز هم تازه است و بقیهاش که چون رسیدگی نشده خشک شده همین محیطی که ما زندگی میکنیم سرک ۲۰متره در غرب کابل اکثر نهالهایش خشک شده یعنی که رسیدگی نشده".
این انتقادهای شهروندان کابل در حالیست که شاروالی کابل در کنترل حکومت طالبان امروز سهشنبه کمپاین نهالشانی را در کابل آغاز کرده است.
نعمت بارکزی، سخنگوی این ادارۀ حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت، امسال قصد دارند ۶۰۰ هزار اصله نهال غرس کنند:
"۶ لک نهال امسال در شهر کابل غرس میشه که به مقایسۀ سال گذشته سه برابر پارسال ۲۰۰هزار نهال بود ما خواهش ما از شهروندان این است که در نگهداری، در آبیاری و تمام این موارد با ما همکار باشند".
بارکزی هرچند در مورد برنامۀ شاروالی حکومت طالبان در کابل در راستای مراقبت و آبیاری نهالهای که تازه غرس میشوند به رادیو آزادی چیزی نگفت، اما از مردم خواست در راستای حفظ و آبیاری نهالها با آنان همکار باشند.
میرویس خوگیانی، آگاه امور محیط زیستی نقش حکومت و مردم را در مراقبت از نهالهای غرس شده مهم میداند:
"ما مراقبت نهالها را به دو قسمت تقسیم میکنیم یکی مراقبت نهالهایست که آنجا مردم محل وجود ندارند، طبعاً حکومتها و دولتها مسئولیتشان است که باید بخاطر آبیاری و مراقبت از آنان گامهای جدی بردارند ولی نهالهای است که در داخل شهر، داخل خانهها و در منطقه غرس میشود او باز مسئولیت مردم محل است که باید از آنها مراقبت داشته باشند".
از چندین سال به این سو همه ساله کمپاین نهالشانی در ماه حوت در کابل و دیگر ولایات راه اندازی میشود که در این کمپاین در کنار ادارههای حکومتی مردم هم در این کمپاین سهم میگیرند.
اما همواره به دلیل نبود سیستم منظم آبیاری و مراقبت، شهروندان افغانستان نگران خشک شدن و از بین رفتن نهالها هستند.