لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۴

برخی ترکاری و میوه فروشان ناحیه ۵ شهر کابل از جای تعیین شده برای‌شان راضی نیستند


عکس از آرشیف جنبه تزیینی دارد
عکس از آرشیف جنبه تزیینی دارد

حسین میوه می‌فروشد. او می‌گوید شاروالی حکومت طالبان در کابل آنان را به جای نامناسب منتقل کرده- مارکتی که به گفتۀ حسین نه خریدار میوه آنجا می‌آید و نه محیط مناسب دارد.

او به رادیو آزادی گفت:
"ناحیه کراچی‌ها را آورده در سرای کرایه بسته کرده، هیچ خرید نیست مردم اینجا بیچاره دیگه! توجه ندارد که این‌ها چه می‌کنند و نمی‌کنند فقط به سرای آورده دیگر این سرای را بیادر سیل کن که نی کانکرت دارد نه هم دیگر همراه لای و گِل و سنگچه است، هیچ مشتری و فروش نیست."

رازق هم می‌گوید، آخر روز بجای فایده از ترکاری فروشی در مارکتی که شاروالی حکومت طالبان در کابل به آنان تعیین کرده، تاوان نصیبش می‌شود.

به گفتۀ رازق، آنان همچنان مکلف اند از بابت جای کارشان هر ماه به حکومت طالبان کرایه بپردازند:
"فروشات نیست، قیمت‌ها هم بالا است در غضب خدا گرفتار شده ماندیم، از مجبوری اینجا ترکاری سودا می‌کنیم، نصف مال ما خراب می‌شود، نصف‌شان هم به کرایه دوکان می‌رود تاوان روی تاوان است."

نعیم یکی دیگر از میوه‌فروشان کابل می‌گوید، مجبور است به دلیل نبود مشتری در محلی که شاروالی حکومت طالبان برای کار آنان تعیین کرده، میوه‌ها را با قیمت بیشتر بفروشد.

او اما می‌گوید، با آن هم نمی‌تواند هزینه‌هایش را تأمین کند.

نعیم به رادیو آزادی گفت، نان‌آور یک خانوادۀ ۵ نفری است و با کراچی کوچکی که دارد باید ماهانه ۸۰۰ افغانی کرایۀ جای را هم به شاروالی حکومت طالبان بپردازد: "پروسه‌ای که شاروالی راه انداخته ما را اینجا آورده یک مارکیت زده به عقیدۀ خود که بتواند به شهروندان کمک کند اما نی برای ما واقعاً یک معضل شده، معضلش این است که اینجا را کسی بلد نیست و مال و جنس هم قیمت است، خیلی‌هایش خراب می‌شود."

آرشیف
آرشیف

نعمت‌الله بارکزی، سخنگوی شاروالی حکومت طالبان در کابل اما هدف از منتقل کردن کراچی‌های دستفروشان به مارکت‌های مشخص را ایجاد نظم در سطح شهر عنوان می‌کند.

او به رادیو آزادی گفت، کرایۀ جای، مطابق به موقعیت پرفروش، کم فروش و متوسط هر ناحیه تعیین می‌شود:
"در تمام شهر کابل فرق نمی‌کند که این‌ها کدام پیشه را دارند در جاها و سرای‌ها که شاروالی کابل مشخص کرده آنان انتقال شدند و در آنجا فعالیت می‌کنند و به هیچ عنوان ما اجازه نمی‌دهیم که نظم شهری برهم بخورد خصوصاً صنف ترکاری و میوه فروشان که برایشان یک مارکت مشخص تنظیم شده و آنان در آن مارکت فعالیت می‌کنند و هرکسی که نیاز داشته باشد انشاالله به همان مارکت حضور بهم می‌رسانند."

او اما در مورد تعداد کراچی‌های ثبت شده و مقدار پولی که ماهانه از هر کراچی بدست می‌آورند جزئیات نداد.

کابل شهر پر نفوسی است.

پیش از این در مناطق مختلف و پر ازدحام شهر کابل کراچی‌های دستفروشان به شمول فروشندگان ترکاری و میوه حضور گسترده داشتند، اما از چندی به این سو حکومت طالبان بیشتر آنها را به مارکت‌های مشخص انتقال داده است.

با این همه دستفروشان می‌گویند، با انتقال‌شان به مارکت‌های مشخص فروشات‌شان خیلی کم شده و مشتری ندارند.

XS
SM
MD
LG