لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۹ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۰

واکنش ها به دستور جدید طالبان؛ « بدیل طالبان برای زنان کارمند آرایشگاه ها چیست؟»


تصویر آرشیف: یکی از افراد طالبان با اسلحه دست داشته خود در حالی از مقابل یک آرایشگاه زنانه در کابل می گذرد که تصاویر مربوط به اعلانات این آرایشگاه تخریب شده است.
تصویر آرشیف: یکی از افراد طالبان با اسلحه دست داشته خود در حالی از مقابل یک آرایشگاه زنانه در کابل می گذرد که تصاویر مربوط به اعلانات این آرایشگاه تخریب شده است.

دستور جدید طالبان در مورد بسته شدن آرایشگاه های زنانه در سرتاسر افغانستان واکنش های زیادی را برانگیخته است.


نظیفه حقپال یک فعال حقوق زنان می گوید که طالبان بر اساس پالیسی های افراطی خود، زنان را از هرگونه فعالیت باز می دارند.

او در صحبت با رادیو آزادی در واکنش به دستور جدید طالبان مبنی بر بسته شدن آرایشگاه های زنانه در سرتاسر افغانستان گفت:

" آرایشگاه ها جای است که اکثر کارمندان آن زنان اند و مسدود کردن آرایشگاه ها خودش مانع توانمندی زنان از لحاظ اجتماعی و اقتصادی می شود، طالبان تلاش دارند که در هرجای که زنان بتوانند استعداد ها و توانمندی هایشانرا از لحاظ اجتماعی و اقتصادی رشد بدهند مسدود کنند و مانع رشد زنان شوند."

واکنش هیئت معاونت سازمان ملل متحد ( یوناما) در صفحه تویتر درمورد مسدود شدن آرایشگاه های زنانه در افغانستان
واکنش هیئت معاونت سازمان ملل متحد ( یوناما) در صفحه تویتر درمورد مسدود شدن آرایشگاه های زنانه در افغانستان

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از حکومت سرپرست طالبان خواسته تا تصمیم بسته شدن آرایشگاه های زنانه را پس بگیرد.

یوناما به روز سه شنبه در تویترش اعلام کرد که این محدودیت جدید طالبان بر حقوق زنان تاثیر منفی بر اقتصاد خواهد داشت و همچنان با تعهدات انجام شده برای حمایت از زنان کارآفرین در تضاد است.

هیدر بار معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر هم به این تصمیم تازه طالبان واکنش نشان داده و به روز سه شنبه در تویترش گفت که این احساس وجود دارد که مقام های طالبان همه روزه به این فکر می کنند که فعالیت زنان را در کدام عرصه ها منع قرار دهند.

هیدر بار معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر
هیدر بار معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر

برخی از کاربران شبکه های اجتماعی عکس العمل شانرا در این مورد در فیس بوک رادیو آزادی در میان گذاشته اند.

از آن جمله اسحاق علی جمالی نوشته :

" دستور هرنوع محدودیت از سوی طالبان بعید نیست و شاید روزی به زنان گفته شود که دیگر از خانه هایتان بیرون نشوید."

دوازده هزار آرایشگاه زنانه در افغانستان فعالیت دارند که حدود پنجاه هزار آرایشگر زن در این سالون ها کار می کنند.

خانزاده احساس چنین ابراز نظر کرده است: "طالبان بیشتر اوقات شانرا به خصومت با زنان سپری می کنند بجای این که برای زنان کار فراهم کنند برعکس درصدد تخریب شغل زنان استند."

محمد جعفر رضایی پرسشی را مطرح کرده و نوشته است: " بدیل این تصمیم برای زنان که نان آور خانواده هایشان اند، چی خواهد بود؟"

در مکتوبی که در رسانه های اجتماعی نشر شده و ادعا می شود که از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان صادر شده٬ بدون این که دلیل مشخصی ذکر شود آمده که بر اساس امر شفاهی ملا هبت الله اخندزاده رهبر طالبان٬ از تاریخ چهار سرطان تا تاریخ سه اسد برای آرایشگاه های زنانه در شهر کابل و ولایت ها مهلت داده شود و پس از آن فعالیت شان ممنوع می باشد.

یک منبع اتاق پیشه وران و دکانداران افغانستان که به دلیل حساسیت موضوع نخوانست نامش ذکر شود به رادیو آزادی گفت که در حال حاضر دوازده هزار آرایشگاه زنانه در افغانستان فعالیت دارند که حدود پنجاه هزار آرایشگر زن در این سالون های آرایش کار می کنند.

تصامیم محدود کننده در برابر زنان همواره از سوی وزارت امر به معروف حکومت طالبان عملی میشود
تصامیم محدود کننده در برابر زنان همواره از سوی وزارت امر به معروف حکومت طالبان عملی میشود

مقام های طالبان تا کنون رسماً در مورد محدودیت تازه وضع شده بر زنان چیزی نگفته اند اما پیش از این همواره ادعا کرده اند که حقوق همه زنان در چارچوپ شرعیت تضمین شده است.

پس از برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، محدودیت های متعددی بر زنان و دختران در افغانستان وضع شده از جمله نزدیک به دو سال از ممنوعیت تحصیل دختران در مکاتب متوسطه و لیسه در این کشور می گذرد.

طالبان در دسمبر ۲۰۲۲ همچنان دروازده های پوهنتون ها را به روی دانشجویان دختر مسدود کردند.

حکومت طالبان در عین حال زنان را از رفتن به پارک های تفریحی، حمام ها و ورزشگاه ها منع کرده و درسفرهای طولانی مدت موجودیت محرم شرعی را شرط گذاشته است.

زنان و دختران از کار در اداره های غیردولتی داخلی و خارجی هم منع شده اند.

XS
SM
MD
LG