جهان
امور مربوط به فعال شدن میدان هوایی جدید در گوادر پاکستان به حالت تعلیق درآمد
پس از حملات مرگبار هفته گذشته در ایالت بلوچستان پاکستان، امور مربوط به فعال شدن میدان هوایی جدید در گوادر به حالت تعلیق درآمد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این میدان که با سرمایه گذاری مشترک چین، عمان و پاکستان به ارزش دوصد میلیون دالر ساخته شده، قرار بود که در ۱۴ آگست افتتاح شود.
اما اعتراض کمیته هماهنگی بلوچ به رهبری ماه رنگ بلوچ سبب شد که این مراسم برگزار نشود.
حالا به گزارش رویترز، به دلیل حملات هفته گذشته شبه نظامیان جنبش آزادی بخش بلوچ که در یک روز بیش از هفتاد تن در مناطق مختلف بلوچستان کشته شدند، مراسم گشایش میدان هوایی گوادر به تعویق افتاد.
رویترز به روز جمعه به نقل از اداره هوانوردی پاکستان و دو منبع حکومتی در بلوچستان، گزارش داد، تا زمانی که وضعیت امنیتی در منطقه بهبود نیابد، این میدان فعال نخواهد شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
وزرای خارجۀ هفت کشور بزرگ صنعتی: ایران نباید تسلیحات به روسیه ارسال کند
وزرای خارجۀ هفت کشور بزرگ صنعتی جهان، ارسال راکتهای بالستیک ایران به روسیه را محکوم کردند
وزرای خارجۀ کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، بریتانیا، امریکا و نمایندۀ اتحادیۀ اروپا روز شنبه (۲۴ سنبله) در اعلامیهای مشترک مخالفت خود را با انتقال راکتهای بالستیک ایران به روسیه اعلام کردند.
شواهد نشان میدهد که ایران علیرغم درخواستهای مکرر بینالمللی، انتقال تسلیحات به روسیه را متوقف نکرده است.
وزرای خارجۀ گروه هفت یا هفت کشور بزرگ صنعتی افزودند که روسیه از سلاحهای ایرانی، از جمله طیارههای بیسرنشین، برای کشتن غیرنظامیان اوکراینی و حمله به زیرساختهای مهم این کشور استفاده کرده است.
آنها در اعلامیۀ مشترک خود از ایران خواستند تا فوراً از حمایت جنگ ناعادلانه و غیرقانونی روسیه علیه اوکراین دست بردارد و راکتهای بالستیک و طیارههای بدون سرنشین به روسیه ارسال نکند.
دیدبان حقوق بشر از صدراعظم آلمان خواست تا حقوق بشر را در آسیای مرکزی تقویت کند
دیدبان حقوق بشر (HRW) از اولاف شولتز، صدراعظم آلمان خواست تا در نشست با روسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی، از آنها ترویج و تقویت حقوق بشر را در کشورهایشان بخواهد
بر اساس گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، شولتز در این هفته با اشتراک در نشست با روسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی تاریخ میسازد.
اولاف شولتز در سفر سه روزۀ خود امروز یکشنبه (۱۵ سپتمبر) راهی ازبکستان میشود.
او فردا دوشنبه و پسفردا سهشنبه در دومین نشست فارمت آسیای مرکزی جمع آلمان در قزاقستان اشتراک خواهد کرد. اولین نشست این فارمت سال پیش در برلین برگزار شده بود.
دیدبان حقوق بشر گفت که حکومت آلمان نمیتواند وانمود کند که روابط نزدیکتر با کشورهای آسیای مرکزی بدون بهبود قابل توجه حقوق بشر در این کشورها باشد.
شولتز قرار است در اولین توقف خود در تاشکند در دیدار با شوکت میرضیایف، رئیسجمهور ازبکستان، قرارداد مهاجرتی را هم امضا کند که بر اساس آن، کارگران ماهر ازبک میتوانند به آلمان سفر کنند و شرایط برگشت دوبارۀ آنها به ازبکستان فراهم میگردد.
او در این هفته در اجلاس با سران کشورهای قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان بر انرژی و گفتوگوهای اقتصادی و توسعهای نیز تمرکز خواهد کرد.
انتظار میرود که روسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی در این نشست همچنین دربارۀ تحریمهای بینالمللی علیه روسیه، گفتوگو کنند.
برخی از مقامات پیشین بریتانیا از صدراعظم این کشور خواسته اند به اوکراین اجازه استفاده وسیعتر از اسلحه علیه روسیه را بدهد
شماری از وزیران دفاع پیشین بریتانیا و صدراعظم سابق این کشور از کایر استارمر صدراعظم فعلی بریتانیا خواسته اند که زمینه را به اوکراین فراهم کند تا بتواند از راکت های دوربرد به داخل خاک روسیه استفاده کند.
از این درخواست مقام های سابق بریتانیا روزنامۀ سندی تایمز روز شنبه ۲۴ سنبله گزارش داد.
گرانت شاپس ، بن والاس ، گوین ویلیامسون ، پنی موردانت و لیام فاکس وزیران دفاع سابق بریتانیا و بوریس جانسون صدراعظم سابق این کشور هشدار داده اند که هرنوع تاخیر در این باره ، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را جسورتر خواهد کرد.
ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین از ماه ها به اینطرف می خواهد که به کشورش اجازه داده شود که از راکت های دور برد ATACMS ساخت امریکا و راکت های دور برد بریتانیایی Storm Shadow در داخل قلمرو روسیه استفاده کند تا ظرفیت مسکو برای حملات بیشتر به اوکراین محدود شود.
جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده با صدراعظم بریتانیا روز جمعه ۲۳ سنبله در واشنگتن در باره اجازه دادن به اوکراین در مورد به کارگیری راکت های دور برد برای حمله بر برخی از اهداف در داخل روسیه بحث کرد ؛ اما در این خصوص کدام تصمیم اعلام نشد.
برخی از مقام های امریکایی تردید دارند که استفادۀ از این راکت ها در مبارزۀ کیف در برابر تهاجم روسیه تغییر وارد خواهد کرد.
هزاران اسرائیلی بار دیگر با برگزاری راهپیمایی خواهان آزادی گروگان ها از نزد حماس شدند
هزاران نفر بار دیگر در شهر های اسرائیل روز شنبه ۲۴ سنبله به جاده ها بر آمدند و از حکومت اسرائیل خواستند که رهایی گروگان های باقی مانده را از قید گروه تندرو حماس تضمین کند.
ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا ، حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسند.
حماس در حمله به اسرائیل در هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ یعنی حدود یک سال پیش دستکم ۱۲۰۰ تن را کشت و حدود ۲۵۰ تن دیگر را گروگان گرفت.
گمان می رود که ۹۷ تن از گروگان ها هنوز در چنگ حماس اند و اردوی اسرائیل گفته که از میان این گروگان ها ۳۳ تن آنان شاید جان باخته باشند.
در اسرائیل به هدف وارد کردن فشار بر حکومت هر هفته تظاهرات راه اندازی می شود.
معترضان خواستار توافقی اند که بر اساس آن گروگان های باقی مانده رها شوند.
رویداد ترافیکی در یالت بلوچستان پاکستان حداقل ۵ کشته و ۲۰ زخمی بجا گذاشت
در یک رویداد ترافیکی در ایالت بلوچستان پاکستان امروز شنبه دستکم ۵ تن کشته و بیش از ۲۰ تن دیگر زخمی شدند.
مقامات محلی به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفته اند که این رویداد پس از آن اتفاق افتاد که یک بس از جاده منحرف شد و به یک دره افتاد.
اختر محمد، مسئول شفاخانۀ ژوب به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که اجساد و زخمی ها به این شفاخانه منتقل شده اند.
یک مقام محلی، سرعت بیش از حد را دلیل این رویداد خوانده است.
رویداد های ترافیکی در پاکستان معمول است و عمدتاً به دلیل تیزرانی، خرابی جاده ها و مشکلات تخنیکی وسایط رخ می دهد.
وزیر خارجهٔ ایران: ما برای حل منازعات از طریق دیپلوماسی آماده هستیم
عباس عراقچی، وزیر خارجۀ ايران گفته است که تهران برای حل منازعات آمادۀ دپلوماسی است، اما به تهدید و فشار تن نمی دهد.
این را رسانه های دولتی ایران امروز پس از آن گزارش دادند که ایالات متحده و سه کشور اروپایی تحریم های تازه بر ایران، بشمول اقدامات علیه شرکت هوایی ایران ایر، وضع کردند.
یک روز پیش از این، جوزیپ بوریل، رئیس پالیسی خارجۀ اتحادیۀ اروپا گفت که این اتحادیه در مورد تحریم های مشابه غور می کند.
این تحریم ها پس از آن وضع شده است که در گزارش ها آمد، تهران به روسیه میزایل بالستیک داده تا در جنگ علیه اوکراین استفاده کند.
سرازیر شدن سیلابها در شرق رومانیا منجر به هلاکت چهار نفر شد
در نتیجۀ سیلابهای شب گذشته در شرق رومانیا، ۴ نفر جان باختند و صدها نفر در انتظار تخلیه به مناطق دیگر هستند.
در بارۀ جاری شدن سیلاب در شهر های گلاتی و واسلوی در منطقه مولداوی هشدار جدی اعلام شده و بسیاری از مردم در پشت بامهایشان در انتظار نجات و انتقال به مناطق دیگر هستند.
بسیاری از جادهها در سراسر این دو شهر بسته شدهاند، جایی که سیلاب در برخی نقاط به دلیل باریدن شدید باران، سطح آب به ارتفاع ۳ متر رسیده است.
همچنین برخی از مناطق پولند و جمهوری چک هم گواه سیلابهای شدید بوده اند.
در نتیجه یک انفجار در بلوچستان پاکستان دو افسر پولیس کشته و یک تن دیگر زخم برداشت
در انفجاری در نقطۀ مرکزی ایالت بلوچستان در منطقۀ کچلاک ۲ پولیس کشته و ۱ پولیس دیگر زخمی شدند.
مقامهای پولیس این منطقه به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفتند، یک موتر پولیس هدف ماین کنار جادهای قرار گرفته که در نتیجه دو پولیس از جمله یک افسر کشته شدند.
این انفجار امروز زمانی رخ داد که پولیس مشغول گزمه در ساحه بود.
دیروز هم در نتیجۀ انفجار ماین کنار جادهای بر موتر نیروهای امنیتی در ولسوالی کلات ایالت بلوچستان، هشت سرباز زخمی شدند.
تا به حال هیچ فرد و گروهی مسئولیت این دو حمله را به عهده نگرفته، اما پیش از این گروه مسلح آزادیخواه بلوچستان مسئولیت حملات مشابه را به عهده گرفته است.
ایران یک ماهوارۀ تحقیقاتی را به مدار زمین فرستاد
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، ماهواره یی که به مدار زمین پرتاب شده، از سوی بخش فضایی سپاه پاسداران ساخته شده است.
ایرنا افزوده است، این ماهواره به نام «چمران ۱» که ۶۰ کیلو گرام وزن دارد، با موفقیت در ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری مدار زمین قرار گرفته است.
ایران در ماه جنوری هم اعلام کرده بود که ۳ ماهوار را به کمک یک موشک به فضا فرستاده است.
پیش از این ایالات متحدۀ امریکا ارسال ماهواره از سوی ایران به فضا را نقض فیصلهنامۀ شورای امنیت ملل متحد خوانده و از تهران خواسته بود، فعالیتهایش را که در آن از سلاحهای اتومی از جمله موشکهای بالستیک استفاده میکند، متوقف کند.
محدودیتهای ملل متحد در پیوند به برنامۀ موشکهای بالستیک ایران در ماه اکتوبر سال گذشته پایان یافته بود.
قرارداد فروش طیاره های نوع « اف ۳۵» میان ایالات متحده و رومانیا امضا شد
وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا میگوید که فروش دهها جت جنگی نوع « اف ۳۵» به رومانیا، متحد ناتو را منظور کرده است.
گفته میشود که قرارداد فروش این جتها به ارزش ۷.۲ میلیارد دالر امریکایی امضا شده است.
این قرارداد که باید از سوی کانگرس امریکا هم تصویب شود، زمینۀ فروش ۳۲ بال جت جنگی نوع « اف ۳۵» و تجهیزات آن را به رومانیا فراهم میکند.
این درحالیست که پیلوتهای اوکراین در هفتۀ گذشته آموزش استفاده از جتهای « اف ۳۵» را که ساخت امریکا است، در یک مرکز ویژۀ رومانیا آغاز کردند.
واشنگتن کمک جتهای نوع « اف ۳۵» به اوکراین را منظور کرده و از این جتها برای مقابله با حملات روسیه استفاده خواهد شد.