لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۴۵

سازمان بین‌المللی مهاجرت: بیش از ۷۲ هزار افغان در هفته سوم ماه اگست کشورشان را ترک کرده‌اند


روند بازگشت پناهجویان افغان از ایران و پاکستان با افزایش مهاجرت‌های جدید همزمان شده است.
روند بازگشت پناهجویان افغان از ایران و پاکستان با افزایش مهاجرت‌های جدید همزمان شده است.

در حالی که روند اخراج پناهجویان افغان فاقد اسناد از ایران و پاکستان شدت گرفته است، اما روزانه صدها تن به دلیل بیکاری، مشکلات اقتصادی و وضع محدودیت‌های طالبان از راه‌های غیرقانونی به این کشورها مهاجرت می‌کنند.

به اساس گزارش‌ها، در میان این افراد کسانی هم شامل‌اند که اخیراً از ایران و پاکستان اخراج شده‌اند، اما دوباره به خاطر پیدا کردن کار به این کشورها مهاجرت کرده‌اند.

احمد که تازه از ایران به کابل برگشته به رادیو آزادی گفت که تلاش می‌کند دوباره از کشور برود.

"مجبور شدم که به ایران بروم، با تمام مشکلات زمانی که به ایران رسیدم هنوز نفس تازه نکرده بودم که دوباره دیپورت‌ام کردند. اینجا به دلیل نبود کار مجبور به خودکشی شدیم. با وجود همه مشکلات باز هم تلاش می‌کنم که دوباره به ایران بروم."

یک بانوی دیگر هم که به دلیل حساسیت موضوع از گرفتن نامش خودداری کرد به رادیو آزادی گفت که از ایران به کابل اخراج شده بود، اما به دلیل مشکلات زیاد دوباره به پاکستان رفته است. "من در ایران بودم. پولیس با یک برخورد نادرست ما را تا سرحد آورد و به افغانستان فرستاد. در افغانستان هم کار نبود، نه زندگی نه آموزش نه تعلیم. همه مال‌های خود را فروختم و مجبور شدم که دوباره از راه قاچاقی به پاکستان بیایم و حالا اینجا هم وضعیت من خراب است."

این در حالی‌ست که سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) روز دوشنبه ۲ سپتمبر با نشر گزارشی گفته که از ۱۸ الی ۲۴ اگست سال روان میلادی، ۷۲ هزار و ۶۲۴ تن از افغانستان تحت حاکمیت طالبان بیرون شده‌اند.

در گزارش "آی او ام" این هم آمده که در همین مدت به تعداد ۶۴ هزار و ۹۵۰ تن دوباره به افغانستان برگشت کرده‌اند.

به گفته این سازمان، در این مدت تعداد کسانی که افغانستان را ترک کرده‌اند در مقایسه با کسانی که دوباره به کشور برگشته‌اند ۱۱ درصد بیشتر است.

"آی او ام" افزوده است، کسانی که در این هفته به افغانستان برگشته‌اند، ۵۹ درصدشان از ایران برگشته‌اند اما در عین حال ۵۳ درصد کسانی‌اند که افغانستان را به قصد ایران ترک کرده‌اند.

گزارش می‌افزاید که در این مدت بیش از ۳۸ هزار تن از ایران و بیش از ۲۶ هزار تن از پاکستان به افغانستان برگشته‌اند.

برخی از افغان‌ها می گویند که به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری ناچار به ترک دوباره کشور هستند.
برخی از افغان‌ها می گویند که به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری ناچار به ترک دوباره کشور هستند.

به اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت "آی او ام" در بین برگشت‌کننده‌ها از ایران ۱۸ درصدشان زنان‌اند که بیشترشان افراد بین سن ۱۸ تا ۵۹ سال هستند.

در این حال، یک بانو باشنده ولایت ننگرهار که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت که قصد دارد افغانستان را ترک کند و به این هدف تمام وسایل خانه‌اش را فروخته است.

"من تمام وسایل خانه را فروختم. کمپل، دیگ‌ها، هرچیز را به دو دو صد افغانی فروختم. این خانه را به بسیار زحمت ساخته بودم و این وسایل را با بسیار قیمت بالا خریده بودم، اما مجبور شدم از قریه به شهر آمدم. در حکومت هم کار نیست، اینجا گزاره من نمی‌شود، مجبور شدم که همراه با خانواده‌ام به پشاور مهاجرت کنم اما نتوانستم."

گفتنی‌ست که پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، بیکاری و فقر افزایش یافت و محدودیت‌ها بر افغان‌ها به ویژه زنان سبب شد که روند مهاجرت‌های غیرقانونی افغان‌ها از افغانستان بیشتر شود.

سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) در یک گزارش خود در اوایل ماه اگست گفت که از سال ۲۰۲۰ به این طرف حدود هشت میلیون افغان کشورشان را ترک کرده‌اند که از این میان یک میلیون به اروپا پناهنده شده و ۸۵ درصد دیگر به کشورهای همسایه مهاجر شده‌اند.

اما وزارت مهاجرین و عودت‌کننده‌گان حکومت طالبان در ۱۷ ماه اسد سال روان در صفحۀ ایکس خود نوشت که در سه سال گذشته نزدیک به چهار و نیم میلیون افغان دوباره به افغانستان برگشته‌اند.

XS
SM
MD
LG