لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۰۶

مقام طالبان به خبرنگاران کندهار: از نظام دفاع کنید


مقام طالب میگوید رسانه‌ها و خبرنگاران در بخش تبلیغاتی نیروی دفاعی این نظام هستند.
مقام طالب میگوید رسانه‌ها و خبرنگاران در بخش تبلیغاتی نیروی دفاعی این نظام هستند.

برخی از خبرنگاران که روز گذشته در یک نشست در این ولایت با مقام‌های طالبان دیدار کرده اند به رادیو آزادی می‌گویند، معاون والی حکومت طالبان در کندهار به آنان گفته تا جلو تبلیغات «منفی» را بی گیرند.

معاون والی حکومت طالبان در کندهار از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها خواسته تا جلو تبلیغات منفی جهان و کشورها را بگیرند و نیروی دفاعی نظام آن‌ها باشند.

محمد صادق انقلابی، این موضوع را روز شنبه ۲م نوامبر حین دیدار با برخی از خبرنگاران و‌مسئولان رسانه‌های خصوصی و دولتی مطرح کرده است.

برخی از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌های شرکت کننده در این نشست که نخواستند به خاطر حساسیت موضوع نام و صدای شان در‌ گزارش منتشر شود، با بیان این موضوع به رادیو آزادی گفته‌اند که در بخش مداخله امور کاری شان در این ولایت با مشکلات و محدودیت‌های زیادی مواجهٔ‌اند.


خبرنگاران ‌و مسئولان رسانه‌ها اعلامیه‌ای این نشست را نیز به رادیو آزادی فرستاده‌اند که در آن به نقل از محمد صادق انقلابی، معاون والی حکومت طالبان در کندهار آمده است، «جهان کفری پس از شکست در جنگ فزیکی، اکنون به جنگ تبلیغاتی رو‌ آورده‌ و «رسانه‌ها و خبرنگاران» در بخش تبلیغاتی نیروی دفاعی این نظام هستند.»

انقلابی گفته که خبرنگاران و رسانه‌ها باید جلو همه تبلیغات منفی کشورها را بگیرند و آن‌چه را منتشر کنند که به گفتهٔ او وابسته به منافع این کشور، نظام و مردم باشد.

محمود عزام، سخنگوی والی حکومت طالبان در کندهار نیز این اعلامیه را به رادیو آزادی فرستاده است.

برخی از نهاد‌های حامی رسانه‌ها، این نوع سخن‌رانی‌های مقام‌های حکومت طالبان به خبرنگاران و رسانه‌ها را خلاف آزادی بیان خوانده و می‌گویند، هیچ نظامی نمی‌تواند رسانه‌های آزاد و خصوصی را برای تبلیغات خود مجبور کنند.

مسئولان طالبان در کنفراس خبری با خبرنگاران
مسئولان طالبان در کنفراس خبری با خبرنگاران


از این میان سمیه ولی‌زاده، مسئول کمیتهٔ ارتباطات و دادخواهی مرکز خبرنگاران افغانستان روز یک‌شنبه به رادیو آزادی گفت، به رسانه‌ها و خبرنگاران باید به گونهٔ آزادانه در چارچوب بی‌طرفی، دقت و توازن اجازهٔ فعالیت داده شود.

«اگر بجز از این اصوال‌ دیگر هرچیز که بر رسانه‌ها تحمیل می‌شود، محدودیت و نقض اصول رسانه‌ها است، مار حرفویی خبرنگاران را زیر سوال می‌برد، و یک نوع سانسور بر رسانه‌ها و خبرنگاران در داخل افغانستان تحمیل می‌شود.»

حامد عبیدی، مسئول سازمان حمایت از خبرنگاران به رادیو آزادی می‌گوید، این نوع اظهارات و رویکرد مقام‌های حکومت طالبان تلاش برای جلوگیری رساندن اطلاعات از طریق خبرنگاران افغان از داخل به بیرون افغانستان است.

«در طول این سه سال طالبان تلاش کردند که بر خبرنگاران فشار وارد کنند، آن‌ها را محدود کنند، خبرنگاران را تهدید کنند، تا آن‌ها اطلاعات را با رسانه‌های خارجی شریک نکنند، این عمل خلاف ژوزنالیزم است، و من فکر می‌کنم که این در قرن ۲۱ نا ممکن است.»

اما محمود اعزام، سخنگوی والی حکومت طالبان در کندهار در صحبت با رادیو آزادی محدودیت بر رسانه‌ها در این ولایت را رد کرده و گفته که هدف از گفته‌های محمد صادق انقلابی، معاون والی به گفتهٔ تشویق رسانه‌ها برای «نشرات برحق، برضد تبلیغات منفی» است.


این درحالی‌ست که اخیرا برخی از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها از سایر ولایت‌ها به شمول کندهار از محدودیت‌های طالبان با رادیو آزادی سخن گفته‌اند.

یکی از این موارد وضع محدودیت بر نشر تصاویر و‌ ویدیو‌های موجودات زنده است که در قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان به صراحت در مورد آن نوشته شده است.

هرچند حکومت طالبان پیش از این گفته است که به فعالیت رسانه‌ها به اساس شریعت اسلام و منافع ملی متعهد است، اما گفتی‌ست که طالبان پس از دستیابی به قدرت در ۲۰۲۱ محدودیت‌های مختلف بر رسانه‌های آزاد وضع کرد و‌حتی به گفتهٔ برخی از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها آن‌ها را مجبور به سانسور کرده‌اند.

آن‌ها در این مدت، به ادامهٔ این محدودیت‌ها، پخش موسیقی و سریال‌های تلویزیونی و مناظره‌های سیاسی زنده را در رسانه‌ها ممنوع کردند، کارمندان زن را مجبور به پوشاندن چهره‌شان کردند و در ولایت‌ها ‌تماس زنان و دختران زا رادیو ممنوع کردند.

XS
SM
MD
LG