لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۴

ارگ حکومت طالبان نیز به جمع اجرا کننده‌گان قانون منع نشر تصاویر موجود‌ات زنده پیوسته است


افغانستان - تابلویی با هشدار "عکاسی و فیلمبرداری ممنوع" در کابل
افغانستان - تابلویی با هشدار "عکاسی و فیلمبرداری ممنوع" در کابل

دستور رهبر طالبان مبنی بر منع نشر تصاویر موجودات زنده که در قانون امر به معروف و نهی از منکر آن‌ها گنجانیده شده، اکنون در نهادهای مهم حکومت طالبان در حال عملی شدن است.

از روز دوشنبه هفته روان به اینسو، ملا محمد حسن آخند رئیس‌الوزرای حکومت طالبان، ملا برادر، مولوی عبدالکبیر و عبدالسلام حنفی از اعضای ارشد طالبان و معاونین او در خبرنامه‌های‌شان نشر فلم و عکس از فعالیت‌های به عنوان موجودات زنده را متوقف کرده و تنها با متن و عکسی از نشان بیرق‌شان یا ساختمان ارگ نشر می‌کنند.

پیش از این، به دنبال فرمان منع نشر تصاویر موجودات زنده در رسانه‌ها که توسط رهبر طالبان در اواخر ماه میزان صادر شد، برخی از چهره‌های دیگرحکومت طالبان، از جمله محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر، ندا محمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات، ملا محمد ناصر آخند، سرپرست وزارت مالیه و حبیب‌الله آغا، سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان برعملی شدن این قانون پایبند بوده و از نشر تصویر و فلم در صفحات اجتماعی اداره‌های‌شان اجتناب کرده‌اند.

آن تصوری را که ملا هبت‌الله، رهبر طالبان، دارد که از امیر باید اطاعت شود، در حال شکستن خواهد بود و این تأکید کندهار منجر به یک سلسله انشعابات خواهد شد

از سوی دیگر، مقامات دیگر حکومت طالبان مانند سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله، امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه و ملا محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع، همچنان در تصاویر و ویدیوهای مربوط به فعالیت‌های‌شان حضور دارند.

با این حال، آگاهان به این باورند که نادیده گرفتن برخی از فرمان‌های رهبر طالبان از سوی شماری از اعضای حکومت طالبان نشان‌دهندهٔ دو‌دستگی و اختلاف جدی در درون حکومت طالبان است و منجر به نفاق و انشعابات بیشتر خواهد شد.

صلاح‌الدین سعیدی، آگاه امورسیاسی روز پنجشنبه ۲۹ قوس در صحبت با رادیو آزادی گفت:

"من مطمئن هستم که چنین مسایل در میان طالبان سبب نفاق می‌شود و آن تصوری را که ملا هبت‌الله، رهبر طالبان، دارد که از امیر باید اطاعت شود، در حال شکستن خواهد بود و این تأکید کندهار منجر به یک سلسله انشعابات خواهد شد."

همچنان، ممنوعیت نشر تصویر موجودات زنده بر کار اطلاع‌ رسانی از فعالیت نهادهای حکومتی طالبان نیز تأثیر گذاشته، بلکه بر رسانه‌های افغانستان نیز فشار وارد کرده است.

با روند تطبیق قانون ادارهٔ امر به معروف طالبان، رسانه‌های داخل افغانستان در آستانهٔ سقوط قرار گرفتند

سمیه ولی‌زاده، مسئول کمیتهٔ دادخواهی و ارتباطات مرکز خبرنگاران افغانستان با ابزار نگرانی در این خصوص گفت:

"با روند تطبیق قانون ادارهٔ امر به معروف طالبان، رسانه‌های داخل افغانستان در آستانهٔ سقوط قرار گرفتند، به‌ویژه رسانه‌های تصویری. این‌که تصاویر زندهٔ جان‌ها از طریق رسانه‌ها منع شده، این واقعاً نگران‌کننده است."

ولی‌زاده همچنان گفت که این اقدام حکومت طالبان باعث شده که رسانه‌های تصویری در داخل افغانستان در معرض متوقف شدن قرار گیرند و در سه سال حاکمیت طالبان بنا بر محدودیت‌های تحمیل شده از سوی طالبان، نشرات بیشتر رسانه‌ها متوقف شده‌اند.

کارمندان ادارهٔ امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان برای تطبیق این قانون پیشتر رسانه‌های تصویری را در ولایات کندهار، تخار، هلمند و ننگرهار محدود کرده و سیف‌السلام خیبر سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان تأکید کرده بود که این قانون به‌گونهٔ فراگیر و به تدریج اجرا می‌شود.

گفتنی است که در حالی‌که بیشتر قوانین طالبان واکنش‌هایی نهادهای بین‌المللی را نیز برانگیخته، اما حکومت طالبان همواره بر انجام فرمان‌های رهبر‌شان تأکید کرده و گفته است که تطبیق شریعت اسلامی از اولویت‌های‌شان است.

XS
SM
MD
LG