خبر ها
طالبان: به بیش از ۱۵ میلیون شهروند افغانستان تذکره الکترونیکی توزیع شده است
اداره ملی احصائیه و معلومات حکومت طالبان میگوید که از آغاز روند توزیع تذکره های الیکترونیکی تا کنون ۱۵ میلیون تذکره توزیع شده است.
این اداره میافزاید که از جمله ۹ میلیون تذکره بعد از برگشت طالبان به قدرت در بیش از سه سال گذشته توزیع شده است.
ارقام ارائه شده نشان میدهد که بیش از ۹ میلیون ۶۷ هزار تذکره الیکترونیکی برای مردان وبیش از ۵ میلیون ۹۵۲ هزار تذکره برای زنان توزیع شده است.
این درحالیست که باشندگان مناطق دور دست افغانستان هنوز هم شکایت میکنند که به مراکز توزیع تذکره دسترسی ندارند ورفتن به مرکز ولایت و انتظار برای گرفتن تذکره درآنجا برایشان دشوار است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سیف علی خان در خانهاش هدف ضربات چاقو قرار گرفت
سیف علی خان، ستاره مشهور سینمای بالیوود، در داخل خانهاش مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
بهگزارش رسانههای هند، سیف علی خان، ۵۴ ساله، حوالی ساعت ۳:۳۰ صبح روز پنجشنبه، ۲۷ ماه جدی، در خانهاش در شهر ممبئی، توسط افراد ناشناس هدف ضربات چاقو قرار گرفت.
در حال حاضر، این ستاره سینمای بالیوود به شفاخانۀ لیلاوتی در نزدیکی شهر بمبئی منتقل شده و گفته میشود تحت عمل جراحی قرار دارد.
بر اساس گزارشها، سیف علی خان هدف شش ضربه چاقو قرار گرفته که دو زخم آن عمیق است.
پولیس هند تحقیقات را در مورد این رویداد آغاز کرده است.
نتانیاهو حماس را به عقبنشینی از برخی جزئیات توافق آتشبس متهم کرد
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، حماس را متهم کرده که از برخی جزئیات توافق آتشبس در نوار غزه عقبنشینی کرده و تأیید آن را توسط حکومت اسرائیل متوقف ساخته است.
حماس از سوی ایالات متحدهٔ امریکا و اتحادیهٔ اروپا بهحیث یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، در اعلامیهٔ روز پنجشنبه، ۲۷ ماه جدی، صدراعظم اسرائیل گفته شده که «حماس در تلاش گرفتن امتیاز در لحظات آخر، بخشهایی از توافقی را که با میانجیها و اسرائیل حاصل شده، زیر پا میگذارد.»
در اعلامیه آمده است، تا زمانی که میانجیها به اسرائیل اطلاع ندهند که حماس همهٔ عناصر توافق آتشبس را پذیرفته است، کابینهٔ اسرائیل تشکیل جلسه نخواهد داد.
مذاکرهکنندگان روز چهارشنبه، ۲۶ ماه جدی، به توافق مرحلهای برای ختم درگیریها بین اسرائیل و حماس در نوار غزه دست یافتند.
این توافق از روز یکشنبه، ۳۰ ماه جدی، اجرایی خواهد شد و مذاکرهکنندگان در حال همکاری با اسرائیل و حماس برای تطبیق آن هستند.
فرمان جدید رهبر طالبان؛ «هیچ طالب همزمان دو مقام دولتی داشته نمیتواند»
ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، طی فرمانی حکم صادر کرد که هیچ مقام حکومت او، اعم از ردههای پایین یا ارشد، نمیتوانند همزمان دو مقام رسمی داشته باشند.
در این فرمان رهبر طالبان که روز پنجشنبه، ۲۷ ماه جدی، از سوی وزارت عدلیهٔ حکومت آنها منتشر شد، گفته شده است، افرادی که در دو پست کار میکنند، باید یکی از آنها را ترک کنند.
این در حالی است که چند روز پیش، براساس حکم ملا هبتالله آخندزاده، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرای حکومت آنها، بهحیث سرپرست وزارت مهاجرین و عودتکنندگان تعیین شد.
اما گفته میشود که پس از گذشت یک هفته، مولوی عبدالکبیر همچنان به کار قبلیاش ادامه داده است
چین: از توافق آتشبس در نوار غزه برای کاهش تنشها در شرق میانه استفاده شود
چین با استقبال از توافق آتشبس در نوار غزه میگوید که امیدوار است طرفهای مرتبط بتوانند از آن بهحیث فرصت ترویج کاهش تنشها در شرق میانه استفاده کنند.
بهگزارش خبرگزاری رویترز، گوئو جیاکون (Guo Jiakun)، سخنگوی وزارت خارج چین، روز پنجشنبه، ۲۷ ماه جدی، گفت، چین همچنین امیدوار است که این توافق بهطور مؤثر تطبیق شود تا به آتشبس جامع و دایمی در نوار غزه دست یابد.
گوئو گفت که چین به تلاشهایش برای ارائهٔ کمکهای بشردوستانه و کمک به بازسازی پس از جنگ در غزه ادامه خواهد داد.
مذاکرهکنندگان روز چهارشنبه، ۲۶ ماه جدی، به توافق مرحلهای برای ختم درگیریها بین اسرائیل و حماس در نوار غزه دست یافتند.
حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیهٔ اروپا بهحیث یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
درخواست ریچارد بنیت؛ «صدای پناهجویان افغان» در تصمیمگیریهای بینالمللی جای داده شود
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، خواستار گنجاندن صدای پناهجویان افغان در گفتوگوها و تصامیم سیاسی بینالمللی شده است.
آقای بنیت روز چهارشنبه، ۲۶ ماه جدی، در یک نشست مجازی بر لزوم تقویت و بهبود حقوق پناهجویان در سطح جهان تأکید کرد و گفت: «بُعد سیاسی هرچه باشد، اما باید به حقوق پناهندگان احترام گذاشته شود.»
ریچارد بنیت، با تأکید روی راهحلهای درازمدت مشکل پناهجویان افغان، با اشاره به عوامل مهاجرت کنونی افغانها گفت: «زندگی بهویژه برای زنان، دختران، و اقلیتها، از جمله گروههای قومی و مذهبی، بسیار آزمونبرانگیز شده است.»
افغانستان یکی از کشورهایی است که اتباعش بهدلیل شرایط بد سیاسی-اقتصادی و تغییرات اقلیمی مجبور به مهاجرتهای غیرقانونی میشوند.
بهگفتهٔ سازمان بینالمللی مهاجرت، آیاوام، از سال ۲۰۲۰ تاکنون حدود ۸ میلیون تن از افغانستان مهاجرت کردهاند و بیشتر آنها به کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، رفتهاند.
قصر سفید از احتمال «فروپاشی اقتصادی عمیقتر» در افغانستان خبر داد
قصر سفید میگوید که جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحد، در مورد بحران گسترده انسانی و احتمال فروپاشی اقتصادی عمیق تر در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
رئیس جمهور بایدن، در مورد تمدید وضعیت اضطراری اعلام شده از سوی این کشور در واکنش به بحران بشری و اقتصادی در افغانستان، اطلاعیهای را به کانگرس امریکا ارسال کرده است.
در متن این اطلاعیه که روز چهارشنبه، ۲۶ ماه جدی، در ویبسایت قصر سفید منتشر شد، رئیسجمهور بایدن بحران گسترده بشری و احتمال فروپاشی عمیق اقتصادی در افغانستان را تهدیدی غیرعادی و خارقالعاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی امریکا خوانده است.
در اطلاعیه، افزون بر تشریح بحران بشری در افغانستان، از جمله نیازهای فوری افغانها به امنیت غذایی، حمایت معیشتی، آب، خدمات صحی، سرپناه، و کمک به شهرکسازی، به سایر نیازهای اولیهٔ انسانی نیز اشاره شده است.
این در حالی است که سازمان ملل متحد اخیراً گفته که افغانستان در سطح جهان، با دومین بحران بزرگ بشری مواجه است و نصف نفوس افغانستان به کمکهای بینالمللی نیاز دارند.
دیدهبان حقوق بشر خواهان تحریم تیم ملی کریکت افغانستان شد
دیدهبان حقوق بشر میگوید تا زمانی که زنان از حق آموزش و شرکت در ورزش محروماند، تیم ملی کریکت افغانستان باید تحریم شود.
مینکی وردن، یکی از مسوولان این سازمان، روز چهارشنبه، ۲۶ ماه جدی، در بیانیهای گفت که طالبان فرمانها و مقررات متعددی برای محرومساختن زنان از حقوق آنها، مانند کار و تحصیل، صادر کردهاند و کرکت افغانستان بورد تحت کنترول طالبان است.
در اعلامیه همچنان گفته شده که قانون اساسی محکمهٔ بینالمللی جزایی، طرد و تبعیض در ورزش بر اساس جنسیت و نژاد را رد میکند.
در این حال، دختران و زنان افغان اجازهٔ شرکت در کریکت و سایر ورزشها را ندارند.
شورای بینالمللی کریکت اخیراً در پاسخ به درخواست تحریم تیم ملی کریکت افغانستان در مسابقات گفته که بازیکنان افغان را بهدلیل اقداماتی که مسوول آن نیستند، مجازات نمیکند و کریکت بورد افغانستان مسوول سیاستهای طالبان شمرده نمیشود.
صدراعظم بریتانیا به کیف، پایتخت اوکراین رسید
کییر استارمر، صدراعظم بریتانیا، به روز پنجشنبه، ۲۷ ماه جدی، وارد اوکراین شد.
مقامهای بریتانیا میگویند که استارمر توافقنامه «مشارکت صدساله» را قرار است با ولودیمیر زلینسکی، رئیسجمهور اوکراین، امضا کند.
این توافقنامه شامل تعهدات با اوکراین در بخشهای دفاعی، آموزشی، انرژی و تجارت است.
براساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، این نخستین سفر آقای استارمر بهعنوان صدراعظم بریتانیا به اوکراین پس از رویکارآمدنش است.
استارمر در ۲۰۲۳ هم به اوکراین سفر کرد، اما در آن زمان رهبر اپوزیسیون بریتانیا بود.
بریتانیا یکی از حامیان نزدیک اوکراین در جنگ با روسیه است و تا حال حدود ۵۰ هزار سرباز اوکراینی را آموزش داده است.
سخنرانی خداحافظی جوبایدن با ملت؛ او نسبت به آیندهی امریکا ابراز نگرانی کرد
جوبایدن، رئیسجمهور ایالات متحده در سخنرانی خداحافظیاش، نگرانی خود را نسبت به آینده امریکا ابراز کرد.
او در سخنرانی پانزدهدقیقهای دیشب خود به ملت کشورش از «الیگارشی» در امریکا هشدار داد.
الیگارشی به نوع حکومتداری گفته میشود که قدرت در کنترول یک گروه کوچک از افراد میباشد.
بهگفته بایدن، این وضعیت تهدیدی برای دموکراسی امریکا است.
بایدن قرار است دوشنبه آینده قدرت را به جانشین خود، دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا واگذار کند.
براساس گزارش اسوشیتدپرس، بایدن بدون ذکر نام ترمپ، نگرانی خود را در مورد جانشین خود ابراز کرده است.
مللمتحد برای حمایت از توافق آتشبس در نوار غزه ابراز آمادگی کرد
میانجیگران روز چهارشنبه ۲۶ جدی اعلام کردند که اسرائیل و حماس در بارۀ آتش بس در غزه به توافق رسیدند.
یک توافق بین گروه فلطسینی حماس و اسرائیل با میانجیگری ایالات متحده، قطر و مصر صورت گرفت که بر اساس آن در غزه آتشبس برقرار خواهد شد، حماس گروگانها را آزاد میکند و اسرائیل صدها زندانی فلسطینی را رها خواهد کرد.
این توافق روز چهارشنبه(15 جنوری) در شهر دوحه، پایتخت قطر، پس از چند هفته مذاکره امضا شد.
پس از انتشار این خبر، انتونیو گوتیرش، سرمنشی سازمان ملل متحد، به خبرنگاران اعلام کرد که سازمان ملل آماده است از اجرای این توافق حمایت کند و به شمار زیادی از فلسطینیانی آسیب دیده، کمکهای بشردوستانه ارائه دهد.
جنگ در غزه از هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، زمانی که گروه حماس بر قلمرو اسرائیل حمله کرد، ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفت.
پس از این حمله، اسرائیل حملات زمینی و هوایی گستردهای را علیه غزه آغاز کرد که طی ۱۵ ماه گذشته، دهها هزار فلسطینی کشته و زخمی شدهاند.