لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۵

ملل متحد می گوید در جریان سال جاری پنج میلیون نفر در افغانستان از خدمات صحی محروم خواهند شد


دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که در جریان سال جاری میلادی، پنج میلیون نفر در افغانستان از خدمات صحی محروم خواهند شد.

اوچا در گزارشی که ناوقت دیروز منتشر کرده، گفته که برای ادامه ارائه خدمات صحی در این کشور به ۲۷۹ میلیون دالر نیاز است.

شماری از باشندگان ولایات مختلف افغانستان می‌گویند که از قبل نیز دسترسی مناسب به خدمات صحی نداشته و با مشکلات جدی در این بخش روبه‌رو هستند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که در سال جاری ۲۰۲۵ حدود ۱۴.۳ میلیون نفر در افغانستان به خدمات اضطراری صحی نیاز خواهند داشت ،اما از این میان تنها ۹.۳ میلیون نفر از این میان کمک‌های لازم را دریافت خواهند کرد.

بر اساس گزارش برنامه اوچا برای سال ۲۰۲۵ که ناوقت روز سه شنبه منتشر شد، پیش‌بینی شده که در این مدت، حدود ۵ میلیون نفر از خدمات صحی محروم خواهند ماند.

در این گزارش آمده که از میان افرادی که به خدمات صحی نیاز دارند، ۵۳ درصد را کودکان،بیش از ۲۳ درصد آنان را زنان و حدود ۱۰ درصد را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهند.

اوچا همچنان تأکید کرده که برای ادامه ارائه خدمات صحی در افغانستان در سال جاری میلادی به بودجه‌ای معادل ۲۷۹.۷ میلیون دلار نیاز است.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که بر اساس اطلاعات موجود، پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، بخش صحت کشور به شدت آسیب دیده و در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

برخی از افغان‌ها می‌گویند حتی پیش از این نیز دسترسی مناسب به خدمات صحی نداشته‌ و با مشکلات جدی در این زمینه روبه‌رو بوده‌اند.

سیداجان، یکی از ساکنان ولسوالی سپین‌غر ولایت ننگرهار، در گفتگو با رادیو آزادی گفت:

“در منطقه ما مردم به خدمات صحی دسترسی ندارند، هفت یا هشت قریه که مربوط سپین غگ می‌شوند و از ولسوالی دور هستند، هیچ‌گونه امکانات ندارند، ولسوالی فقط یک شفاخانه دارد که آن‌هم دوا ندارد. وقتی ما از قریه به شفاخانه ولسوالی می‌رویم، به دلیل خراب بودن سرک، وضعیت مریض ما بدتر می‌شود.”

وزیرگل، یکی از باشندگان ولسوالی ده‌سبز کابل که سرپرستی یک خانواده ۱۵ نفری را به عهده دارد و هر دو پایش در یک حادثه قطع شده است، می‌گوید به دلیل وضعیت بد اقتصادی توانایی رفتن به شفاخانه‌های خصوصی را ندارد و شفاخانه‌های دولتی نیز امکانات کافی ندارند.

“شما به خدا باور کنید، اکثر مریضان ما به دلیل نداشتن توانایی مالی برای رفتن به شفاخانه‌های خصوصی می‌میرند، وقتی به شفاخانه دولتی می‌رویم، می‌گویند دوا نداریم و ما را به شفاخانه‌های خصوصی می‌فرستند، اما ما توانایی خریدن یک لقمه نان را هم نداریم.”

این در حالی است که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) قبلاً به تاریخ ۱۳ جنوری سال روان هشدار داده بود که در سه ماه اول سال جاری، برخی کمک‌های بشردوستانه در بخش‌های صحت، آموزش، غذا و سرپناه با خطر قطع مواجه هستند.

این دفتر افزوده است که در سال ۲۰۲۵، حدود ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان که تقریباً نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، به کمک‌های بشردوستانه برای زنده ماندن نیاز خواهند داشت.

ملل متحد همچنان گفته است که محدودیت‌های مداوم بر حقوق بشر از سوی نظام حاکم در افغانستان، به ویژه برای زنان، دختران و گروه‌های آسیب‌پذیر دیگر، خطرات بیشتری را در زمینه امنیت و حقوق بشری به بار آورده است.

XS
SM
MD
LG