به گفته آنان برای حفاظت از صندوق میترهای برق، مشتریان مناطق رهایشی به پرداخت ۲۰۰ افغانی و از محلات تجارتی به ۴۰۰ افغانی مکلف شده اند.
عبدالله یک باشنده ولایت ننگرهار به رادیو آزادی گفت: «برشنا شرکت از صاحبان خانهها ۲۰۰ افغانی و از صاحبان دکان ها برای یک دوره ۴۰۰ افغانی درخواست کرده که من دیروز بل خود را تحویل دادم و این پول را هم پرداختم.»
بلهای برق تازه توزیع شده شرکت برشنا به تاریخ ۱۵ حمل، شامل تقاضا فی متیر ۲۰۰ افغانی از خانهها و ۴۰۰ افغانی از دکانها برای حفظ و مراقبت صندوقها میباشند
یکی دیگر از باشندگان ننگرهار که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود به شرط تغییر صدایش به رادیو آزادی گفت: «این یک ظلم اضافی در حق مردم است، کارمندانی که از سوی شرکت برشنا تعیین میشوند، چه میترخوان باشند، چه برقیها باشند و یا آنهایی که بل های برق را توزیع میکنند، همه معاش ماهانه خود را دارند این که آنان حالا ۲۰۰ افغانی را بر بل های برق افزوده اند غیرعادلانه است.»
هرچند مسئولان شرکت برشنا تحت کنترل طالبان به سوالات رادیو آزادی در این مورد پاسخ ندادند، اما بلهای برق تازه توزیع شده این شرکت به تاریخ ۱۵ حمل شامل تقاضا فی میتر ۲۰۰ افغانی از خانهها و ۴۰۰ افغانی از دکانها برای حفظ و مراقبت صندوقها بوده که واکنشهای مردمی را برانگیخت.
اما این شرکت بعداً آنرا یک اشتباه تایپی خواند و در ویدیویی که به تاریخ ۱۸ حمل در شبکه ایکس (توییتر سابق) برشنا تحت کنترل طالبان منتشر شده،رئیس این شرکت گفته که سالانه ۱۰۰ افغانی از خانهها و ۲۰۰ افغانی از دکانها برای حفظ و مراقبت صندوقها اخذ میشود.
با این حال، محمد همایون باشنده کابل به رادیو آزادی گفت که این شرکت مسئولیت نگهداری و حفاظت از میترها و صندوق میترهای برق را خود به عهده دارد.
او به رادیو آزادی گفت که گرفتن پول از مردم به این نام، ناموجه است: "شرکت برشنا یک شرکت نیمه دولتی است، در بدل پول خدمات ارائه می کنند. علاوه بر بل برق ما مالیات های مختلف دیگر را نیز هر ماه می پردازیم، اما درست نیست که از ما به نام نگهداری صندوق ها پول اخذ می شود ،زیرا مراقبت از صندوق ها مسئولیت شرکت است و اخذ پول از مشتریان یک ظلم است و حکومت باید به این موضوع توجه کند."
سیاری از ساکنان ولایات مختلف افغاستان شکایت دارند که پول از آنها گرفته میشود اما خدمات مناسب وجود ندارد.
این در حالی است که پس از به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ در افغانستان ،آنان به گرفتن پول از مردم تحت عناوین مختلف متهم شدهاند و بسیاری از ساکنان ولایات مختلف شکایت کردهاند که پول از آنها گرفته میشود اما خدمات مناسب وجود ندارد.
آنان میگویند که شاروالیها به نام نظافت از آنان پول میگیرند، اما خدماتی که انجام میدهند، بسنده نیست.
پیش از این برخی از رسانه های داخلی گزارش های را نیز منتشر کرده اند که مقامهای محلی طالبان در شماری از ولایتهای شمالی به ویژه بغلان از مردم خواسته بودند تا برای حفظ و مراقبت کمرههای امنیتی ماهانه ۳۰ افغانی برای هر خانه و دکان بپردازند.
جمعآوری پول از رانندگان به منظور ترمیم و حفظ و مراقبت تول پلازا ها و شاهراهها، موضوع دیگری بود که واکنشهای مردم را برانگیخت و بسیاری از رانندگان به رادیو آزادی گفتند که این پول به صورت غیرقانونی از نزد آنان جمعآوری میشود.
شماری از مردم همچنان ادعا میکنند که برای مصرف پولهای جمعآوری شده میکانیزم وجود ندارد و این پولها بیشتر به جیب شخصی مقامهای طالبان میرود.