لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۴ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۳

فعالان مدنی افغان در دیدار با مقام های پاکستانی خواستار توقف اخراج اجباری مهاجران شدند


مهاجرین افغان در حال برگشت از پاکستان، آرشیف
مهاجرین افغان در حال برگشت از پاکستان، آرشیف

پس از اعلام وزارت داخله پاکستان در رابطه به اخراج احتمالی پناهجویانی که تا پایان ماه اپریل از پاکستان به کشور های غربی انتقال داده نشوند، شماری از زنان معترض افغان در این کشور می‌گویند، در صورت برگشت به افغانستان با خطر مرگ روبه‌ رو خواهند شد.  

شیدا نظام، یکی از بانوان معترض افغان است که پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان و تشدید فشارها بالای اعتراض کنندگان زن، افغانستان را ترک کرده و به پاکستان پناه آورده است.

غیر از پاکستان جایی دیگری ندارم، این برای من واقعاُ یک خبر تکان دهنده است که نه افغانستان رفته می‌توانم و نه اینجا بوده می‌توانم

او در صحبت با رادیو آزادی می گوید: "این حکمی که برای ما دادن مثل حکم مرگ است، اگر من از پاکستان اخراج شوم با وجود که یک خانم تنها استم و دو طفل خورد دارم حیران استم چه کنم، یعنی فکر کنین من را به پناهگاه مرگ خواهند برد."

او بیشتر در مورد وضعیت اش در پاکستان گفت: "در مدت یک و نیم سال هر جایی که ایمیل فرستادیم جوابی دریافت نکردیم، من غیر از پاکستان جایی دیگری ندارم، این برای من واقعاُ یک خبر تکان دهنده است که نه افغانستان رفته می‌توانم و نه اینجا بوده می‌توانم. "

این نگرانی ها در حالی مطرح می‌شود که به تازگی شماری از فعالان حقوق بشر و خبرنگاران افغان در پاکستان به رهبری فوزیه کوفی، عضو پیشین ولسی جرگه جمهوری مخلوع خواستار حمایت فوری از مهاجران افغان مقیم در این کشور شدند.

آنها در یک نشست رسمی با اعضای کمیته روابط خارجی پارلمان پاکستان، از جمله حنا ربانی کهر و محمد صادق خان، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، در اسلام‌آباد که روز شنبه ۱۲اپریل برگزار شد پیشنهاد کردند تا فهرستی از افراد که در صورت بازگشت دوبارهء شان به افغانستان در معرض تهدید قرار می‌گیرند آماده شود تا از اخراج اجباری آن‌ها جلوگیری گردد.

ژولیا پارسی یکی از اشتراک کنندگان این نشست و زن معترض افغان مقیم در پاکستان در صحبت با رادیو آزادی گفت که طی این نشست طرحی پنج‌ماده‌ای در مورد حمایت از مهاجرین افغان به مقامات پاکستانی ارائه شد.

کسانی که بعد از ۱۵ اگست ۲۰۲۱ به پاکستان آمده اند، اشخاصی هستند که جان شان در افغانستان واقعاً در خطر است

او در مورد خواسته های مطرح شده در این نشست افزود: "خواست اول ما این بود که اشخاصی که بعد از پانزده اگست به پاکستان آمده اند، مثلا فعالان حقوق بشر و حقوق زن، نظامیان پیشین، سارنوال‌ها و خبرنگاران کسانی هستند که جان شان در افغانستان واقعا در خطر است و به پاکستان پناهنده شدند، و کسانی که در سازمان ملل ثبت نام کرده اند نیز باید مشخص شوند که با اخراج اجباری روبه‌رو نشوند، و خواست سوم ما تمدید ویزا برای سه الی شش ماه بود. "

این نشست به رهبری فوزیه کوفی پس از آن برگزار شد که روند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان در پاکستان شدت گرفته است و وزارت داخله پاکستان به تاریخ ۱۰ اپریل اعلام کرد که هزاران افغان که در کشورهای غربی درخواست پناهندگی داده‌اند، اگر تا پایان ماه اپریل از پاکستان انتقال داده نشوند، ممکن است از این کشور اخراج شوند.

پیش ازین سازمان های مختلف حقوق بشری از جمله عفو بین الملل با ابراز نگرانی از بازگشت دوباره مهاجرین افغان به کشور شان گفته بود که آنها به دلیل تهدیداتی که با آن روبه‌رو بودند این کشور را ترک کرده اند و در صورت برگشت شان با خطرات جدی از جمله، آزار و اذیت، اعدام های فراقانونی، دستگیری های خودسرانه، شکنجه و سرکوب صدای شان مواجه خواهند شد.

پاکستان عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج مهاجران بدون اسناد و دارندگان کارت شهروندی افغان (ACC) که در این کشور زندگی می‌کنند، از اول اپریل آغاز کرده که تاکنون منجر به اخراج هزاران نفر به افغانستان شده است.

XS
SM
MD
LG