آنان مدعی اند که اگربه افغانستان برگردانده شوند با خطر مرگ روبرو اند.
این مهاجران افغان می گویند که بسیاری از نمایندگان جامعه مدنی افغانستان، مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران، و مقامات دولت جمهوری پیشین مقیم این کشور با تهدید اخراج روبرو هستند.
یک مهاجر افغان مقیم اسلام آباد که پرونده ویزه خاص مهاجرت به ایالات متحده امریکا را دارد به شرط افشا نشدن نام و تغییرصدایش رادیو آزادی گفت "این مسئله به ویژه برای کسانی که در زمان حکومت جمهوریت متحد امریکا باقی مانده بودند، جدی است، زیرا طالبان افغانهایی را که با امریکا کار میکردند، اسیر، زندانی و شکنجه میکنند. بنابراین آخرین اعلامیه پاکستان بسیار نگرانکننده است."
میر رحمان یکی دیگر ازمهاجران افغان مقیم پاکستان به رادیو آزادی گفت "آخرین تصمیم پاکستان یک تصمیم بسیار غمانگیز و تهدید کننده است، زیرا اکثر این افغانهایی که به پاکستان آمده اند، در افغانستان با تهدید مرگ مواجه بودند . نمایندگان جامعه مدنی، فعالان حقوق بشر، حامیان آموزش دختران، خبرنگاران، و مقامات حکومت پیشین شامل آنها اند"
این نگرانیها پس از آن مطرح میشوند که وزارت داخله پاکستان به تاریخ ۱۰ اپریل اعلام کرد که هزاران افغان که در کشورهای غربی درخواست پناهندگی دادهاند، اگر تا پایان ماه اپریل از پاکستان انتقال داده نشوند، ممکن است از این کشور اخراج شوند.
طلال چودری، معین این وزارت در یک کنفرانس مطبوعاتی از کدام کشور مشخص نام نبرد.
براساس گزارشها، به دلیل تاخیر امریکا در برنامه اسکان مجدد مهاجرین افغان، حدود ۲۵ هزار افغان در پاکستان با سرنوشت نامعلومی مواجه هستند.
دونالد ترمپ، رییسجمهور امریکا پس از برگشت به کاخ سفید، به تاریخ ۲۰ جنوری برنامه اسکان مجدد مهاجران به آن کشور را برای مدت سه ماه به حالت تعلیق درآورد.
دولت امریکا در پیوند به تعلیق روند انتقال پناهجویان افغان گفته که افغانهای انتقال یافته به این کشور از نظر امنیتی به درستی بررسی نشده اند.
به همین ترتیب، شماری دیگر از افغانهای که در شهرهای مختلف پاکستان، از جمله اسلامآباد، به سر میبرند، منتظر انتقال به کشورهای غربی از جمله بریتانیا،جرمنی، کانادا و فرانسه هستند.
این افغانها بیشتر به دلیل تهدید جانی، پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان، به پاکستان مهاجرت کرده اند.
هرچند هزاران مهاجر افغان مقیم پاکستان در اواخر ماه مارچ با نوشتن نامه سرگشاده به صدراعظم پاکستان درخواست کردند که از دستور اخراج معاف شوند و به آنها اجازه داده شود تا در این کشور، تا زمان بررسی دوسیه های شان، بمانند، اما آخرین اعلامیه پاکستان نشان می دهد که این کشور به این درخواست مهاجران توجه چندانی نکرده است.
حدود دو ماه قبل نیز اسحاق دار وزیرخارجه پاکستان هشدار داده بود که اگر پروندههای اسکان مجدد هزاران افغان که منتظر سفر به ایالات متحده در پاکستان اند به موقع بررسی نشود یا رد شود، آنان به عنوان مهاجران غیرقانونی در این کشور شناخته و به زودی به کشور شان افغانستان، بازگردانده خواهند شد.
پاکستان عملیات گسترده ای را برای بازداشت و اخراج مهاجران بدون اسناد و دارندگان کارت شهروندی افغان (ACC) که در این کشور زندگی می کنند، از اول اپریل آغاز کرده که تاکنون منجر به اخراج هزاران نفر به افغانستان شده است.