صدیقه نام دارد و یک مهاجر افغان مقیم اسلامآباد پاکستان است.
این وضعیت درحالیست که سازمان بینالمللی مهاجرت (آی او ام) اعلام کرده که در جنوری ۲۰۲۵، تعداد بازگشت کنندهگان از پاکستان به بالاترین حد خود رسیده است.
بر اساس اطلاعات «آی او ام»، پیش از این بالاترین تعداد بازگشت مهاجران به افغانستان در ماه جولای ۲۰۲۴ ثبت شده بود که بیش از ۱۳۳,هزار نفر بود.
«آی او ام» میگوید که در ماه جنوری نزدیک به ۱۳۴ هزار نفر از پاکستان به افغانستان بازگشتهاند
این سازمان اعلام کردهاست که این بازگشتها شامل بازگشت داوطلبانه، دلایل خانوادهگی و بازگشت بعد از سفرهای طولانی مدت، از خارج است.
این سازمان همچنین گفته است که در جنوری ۲۰۲۵ میلادی ۱،۸۱۳ نفر از طریق میدان هوایی کابل از ترکیه نیز به کشور خود بازگشته اند.
از سوی دیگر، تلویزیون «سماء» پاکستان روز پنجشنبه گزارش داده که وزارت داخله این کشور اعلام کردهاست که روند اخراج مهاجران افغان بدون مدارک از اسلامآباد آغاز شدهاست.
بر اساس این گزارش، به تازهگی ۷۸۱ مهاجر افغان از مرز تورخم اخراج شدهاند.
این پیشرفت بخشی از اقدامات مستمر پاکستان علیه مهاجران غیرقانونی افغان خوانده میشود که تا کنون صدها هزار افغان را مجبور به ترک پاکستان کردهاست.
سازمانهای حقوق بشر این اخراجهای اجباری را محکوم کرده و هشدار دادهاند که مهاجران بازگشته با مشکلات جدی امنیتی، اقتصادی و انسانی روبهرو خواهند شد.
یک مهاجر افغان در ایران که به دلیل حساسیت موضوع نخواست ناماش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت:
"زندگی مردم در ایران بسیار سخت شدهاست. مهاجران مجبور هستند که همه جا بروند. بسیاری از نزدیکان و آشنایان ما که مدارک هم داشتند، از مرز عبور کردند. پاسپورت افغانستان در برخی مناطق ایران پذیرفته نمیشود و آنها چهرهها را بررسی میکنند. چنین بدبختیهایی در ایران بسیار زیاد است."
قیام، یک مهاجر افغان دیگر است که به تازهگی از پاکستان به افغانستان بازگشته است.
او میگوید که در افغانستان نیز با شرایط سختی مواجه است: "دو ماه میشود که از پاکستان به افغانستان آمدهام. وضعیت اینجا هم خراب است. در پاکستان هم دستگیر شدنها زیاد بود و حالا هم وضعیت اینجا آشفته است. هیچ کاری پیدا نمیشود و به خاطر مشکلات امنیتی رفته بودیم، اما آنجا هم پولیس آرام نمیگذاشت. حالا هم بیکاری هست و زمستان سرد است."
این درحالیست که پیشتر، در ۱۵ ثور سال روان، کمیشنری عالی پناهندهگان سازمان ملل (یو آن اچ سی ار)، سازمان بینالمللی مهاجرت (ای او ام) و بانک جهانی در گزارشی مشترک ابراز نگرانی کرده بودند که برای بازگشت کنندهگان به افغانستان، شرایط زندهگی کافی فراهم نیست.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، بسیاری از افغانها به دلیل بیکاری، ناامنی و محدودیتهای تحصیلی دختران مجبور شدند به ایران، پاکستان، ترکیه و کشورهای دیگر مهاجرت کنند، اما اکنون نیز در این کشورها با مشکلات جدی، بازداشت، اخراج و رفتارهای نامناسب مواجه اند.