همزمان با برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ، برخی از فعالین زن افغان از اشتراک کنندگان آن می خواهند که موضوع حقوق زنان را نیز در بحث های این نشست شامل بسازند.
شماری از زنان افغان روز شنبه ۱۵ فبروری در صحبت با رادیو آزادی بر لزوم بحث در باره رفع محدودیت ها در زمینه تحصیل و کار زنان تاکید کرده گفتند که بیتفاوتی نسبت به زنان افغان تهدیدی برای امنیت جهانی است.
شگوفه باشنده کابل که پیش از حاکمیت طالبان به حیث وکیل مدافع فعالیت میکرد، میگوید که نادیده گرفتن موضوع حقوق زنان افغان می تواند منجر به پیامدهای گستردهای شود که بر امنیت بینالمللی تأثیر میگذارد.
«اگر در این نشست بر علاوه موضوعات امنیتی در مورد موضوع بشری به خصوص حقوق زنان صحبت شود بسیار تاثیر مثبت خواهد داشت و اگر بالای این موضوع بحث نشود و برای حل مشکلات حقوق زنان راه حل پیدا نشود، پیامد های بسیار ناگوار خواهد داشت از جمله افزایش مهاجرت های غیر قانونی به اروپا.»
یک محصل محروم از تحصیل باشنده ولایت بغلان که نخواست نام اش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت:
«ما جوانان، دختران و زنان خواستیم صدا بلند کنیم ولی متاسفانه هیچ کسی صدای ما را نشنید، پس ما این نشست را یک فرصتی میبینیم که صدای ما شنیده شود و به حقوق ما رسیدگی شود و مقامات بین المللی در این مورد هم یک نظری داشته باشند.»
نشست مونیخ همه ساله به هدف بحث در مورد امنیت جهانی و پالیسی بینالمللی در مونیخ جرمنی برگزار می شود.
هر چند این کنفرانس تصمیمگیری رسمی انجام نمیدهد، اما شماری از زنان آن را فرُصتی مهم برای جلب توجه رهبران جهانی به وضعیت زنان افغان دانسته تاکید می کنند که می تواند به عنوان یک پلتفرم حیاتی برای جلب توجه رهبران جهانی به وضعیت زنان افغان عمل می کند.
جامعه جهانی در بیش از سه سال گذشته همواره برای تامین حقوق زنان صدا بلند کرده و از حکومت طالبان خواسته تا محدودیت ها بر زنان افغان را لغو کند، اما شماری از این زنان مدعی اند که این تلاش ها فقط در حد اعلامیه و محکوم کردن ها خلاصه شده است.
با آنکه حکومت طالبان همواره تاکید کرده که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلامی در افغانستان تامین است، اما پس از به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱، زنان افغان از حقوق اساسی شان از جمله آموزش بالاتر از صنف ششم مکتب، کار در بیشتر اداره های دولتی و از همه مشارکت های اجتماعی محروم شده اند.