در اعلامیهای نشر شده از سوی شورای بینالمللی کریکت آمده است که بازگشت ابراهیم زدران یکی ازنخستین توپ زنان تیم ملی افغانستان ترکیب اولی این تیم را بیشتر تقویت می کند.
شورای بینالمللی کریکت تأکید کرده است که تیم افغانستان در زمانی در جام قهرمانان حضور مییابد که در جام جهانی ۲۰۲۳ و پس از آن در جام جهانی بیستآوره ۲۰۲۴ عملکرد درخشانی داشته و حتی به مرحله نیمهنهایی راه یافته بود.
همچنین، در این اعلامیه از بازیکنان برجستهای مانند راشد خان، محمد نبی و فضلالحق فاروقی در بخش بالینگ یاد شده است.
شورای بینالمللی کریکت درحالی نخستین حضور تیم افغانستان در جام قهرمانان را تاریخی می خواند و بر نقاط قوت این ترکیب تأکید کرده است، که پیش از این کمپاینهای گستردهای از سوی تیمهای بریتانیا و افریقای جنوبی برای لغو مسابقات با تیم افغانستان انجام شده بود.
در این زمینه ۱۶۰ سیاستمدار و نماینده پارلمان بریتانیا از بورد کریکت انگلستان خواستند که در ماه فبروری آینده، در چارچوب رقابتهای جام قهرمانان که در پاکستان برگزار میشود، با افغانستان بازی نکند.
همچنان، شماری از منتقدان تیم کریکت و فعالان حقوق بشر از تلاشهای تحریم تیم ملی کریکت افغانستان حمایت کرده و گفتهاند که اعضای این تیم به اندازه کافی برای حقوق زنان و دختران افغان صدای خود را بلند نکردهاند.
فوزیه کوفی عضو پیشین پارلمان افغانستان که در چندین دور مذاکرات صلح با طالبان نیز شرکت داشته، چند روز پیش در صفحه ایکس خود ادعا کرد که تیم کریکت افغانستان با توجه به روابط نزدیک و به گفته او دوستانهای که با طالبان دارد، میتوانست به نفع زنان و دختران اقدام کنند.
اما به گفته او «نه تنها این کار را نکردند، بلکه بارها احساسات مردم را جریحهدار نمودند.»
صحرا کریمی رئیس پیشین افغان فلم نیز ناوقت روز یکشنبه در صفحه ایکس خود نوشت: "حضور تیم ملی مردان در حالی که زنان از حقوق ابتدایی خود مانند آموزش و ورزش محروم هستند، «تصویر ناعادلانه و نابرابری» از وضعیت اجتماعی افغانستان ارائه میکند."
خانم کریمی در صحبت با رادیو آزادی برخی دلایل حمایت خود از تصمیم تحریم تیم ملی کریکت افغانستان را چنین بیان کرد:
"تیم کریکت افغانستان در این برهه تاریخی افغانستان که مردم ما تحت حاکمیت ظلم و ستم طالبان از داشتن یک زندگی عزتمند محروم هستند و دختران و زنان ما از حقوق اساسی خود محروم هستند؛ نباید با همسو و همسفره با طالبان باشند. در اصل، باید صدایی باشند که برای آزادی افغانستان و حقوق زنان افغان."
از سوی دیگر، گروهی متشکل از حدود سی فعال زن و سیاستمدار افغان با ارسال نامهای به شورای بینالمللی کریکت، پارلمان بریتانیا، بورد کریکت جهان و برخی نهادها مخالفت خود را با تحریم تیم ملی کریکت افغانستان ابراز کردهاند.
این گروه که در رأس آن شبنم صالحی استاد پوهنتون و فعال حقوق بشر، شکریه بارکزی نماینده پیشین، سپوژمی اکبرزی و برخی دیگر قرار دارند، تأکید کردهاند که بازیکنان تیم ملی کریکت مسئول سیاستهای ظالمانه طالبان نیستند.
حنیفه گیرووال، فعال حقوق بشر و یکی از حامیان تیم ملی کریکت در یک بحث آنلاین در مورد این نامه گفت:
"نکته مهمی که ما در این نامه بر آن تمرکز کردیم این بود که به روشنی نشان دهیم این تیم، تیم ملی افغانستان است. آنها زیر پرچم جمهوریت بازی میکنند، سرود ملی جمهوریت در تمامی مسابقات آنها نشر میشود و این اصلاً به معنای بازی آنها زیر پرچم طالبان نیست."
بوردهای کریکت انگلستان و افریقای جنوبی درخواست لغو بازی با تیم افغانستان را رد کرده و تصمیمگیری را به شورای بینالمللی کریکت سپردهاند.
این شورا اعلام کرده است که بازیکنان افغان را به دلیل اقداماتی که مسئول آن نیستند، مجازات نمیکند و بورد کریکت افغانستان مسئول سیاستهای طالبان شمرده نمیشود.
تیم افغانستان در جام قهرمانان به میزبانی پاکستان، در ۲۱ فبروری با افریقای جنوبی در کراچی، ۲۶ فبروری با انگلستان و دو روز بعد آن با استرالیا در لاهور بازی خواهد کرد.