فاطمه رحمتی هماهنگ کنندهای برنامه زنان برای زنان افغان است.
گروه او خدمات مانند صنفهای آموزش زبان انگلیسی و نیز رانندگی به امریکاییهای افغان الاصل در نیویارک فراهم میکند.
حدود هشتاد هزار تا سه صد هزار امریکایی افغان الاصل در آن جا زندگی میکنند، جایی که عمر متین بیست و نه ساله مهاجم امریکایی افغان الاصل تولد شده بود.
خانم رحمتی به خبرگزاری فرانس پریس گفته است که از شنیدن این که عامل حمله بر کلب شبانه همجنسگرایان در اورلاندی فلوریدا یک امریکایی افغان است تکان خورد و بیمناک شد. درین رویداد، ۴۹ تن به شمول عمر متین کشته شدند.
خانم رحمتی اکنون ازین می هراسد که مبادا این خبر سبب اقدامات تلافی جویانه علیه جمعیت افغانها شود.
او به فرانس پریس گفته است که هنوز همگی گیج اند.
گزارش تحقیقی روزنامۀ نیویارک تایمز که پس از حملات تروریستی ماه نومبر سال گذشته در پاریس و سپس در سن برناردینوی امریکا در ماه دیسمبر، نشان میدهد که میزان جرایم که گمان میرود ریشه در تنفر علیه مسلمان داشته باشند، در ایالات متحده امریکا سه برابر افزایش یافته است.
به اساس گزارش، فعالان گفته اند که ترس از اسلام به طور بیپیشینه افزایش یافته و محرک آن هم عمدتاً اعمال تروریستی و درخواست دونالد ترمپ نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا برای ممنوعیت بر ورود مسلمانان به امریکا خوانده شدهاست.
خانم رحمتی هم گفته است که به باور او فضای سیاسی موجود هم آتش را شعله ور تر ساخته است.
او گفته است سازمان زنان برای زنان افغان در بیانیهای حملۀ فلوریدا را محکوم کردهاست تا اقدام باشد در برابر سخنان نفرت انگیز که از طریق برخی از رسانهها برون داده میشود.
خالد عبدالمالک بیست و هشت ساله محصل انجنیری است. او در کنار درس هایش، به کودکان قرآن هم میآموزاند.
او در صحبت با خبرگزاری فرانس پریس عملکرد متین و دیگر مهاجمان که افراطی شدهاند را محکوم کرده و گفته است که این اعمال هیچ ربطی به اسلام ندارند.
عبدالمالک گفته است، رویداد خونین فلوریدا خواب از چشمانشان ربوده و اکنون آنان را در برابر واکنشهای تعصب آمیزتر قرار دادهاست.
او گفته است واقعاً بسیار خشگمین شدهاست، چون حالا به گفته خودش این رویداد آنان را به چشم دیگران بد می سازد و اکنون باید با پیامدهای این رویداد بسازند.