مرتضوی: نگاه ما به صلح یک نگاه ارزشی است نه یک نگاه تاکتیکی

حکومت افغانستان می‎گوید که دیدگاه‎اش در مورد صلح ارتباطی به وقت و زمان نداشته، بلکه همواره بخاطر صلح و آشتی از مخالفینی که از جنگ دست می‎کشند، استقبال می‎نماید.

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور روز پنج‎شنبه به رادیو آزادی گفت که حکومت افغانستان همواره تلاش کرده تا مخالفین را به صلح دعوت کند، اما مخالفان هیچگاهی به تعهدات خود عمل نکرده‎اند.

وی در صحبت با رادیو آزادی گفت که هر گونه تلاش از سوی جامعه جهانی برای تامین صلح در افغانستان قابل ستایش است و می‎گوید حکومت افغانستان نیز همواره در تلاش است که طرف‎های درگیر را به پذیرفتن صلح تشویق نماید.

مرتضوی: نگاه ما به صلح یک نگاه ارزشی است نه یک نگاه تاکتیکی که در یک فصل ما به صلح علاقه مندی نشان بدهیم و در یک فصل دیگر علاقه مندی نشان ندهیم.

او افزود:

" نگاه ما به صلح یک نگاه ارزشی است نه یک نگاه تاکتیکی که در یک فصل ما به صلح علاقه مندی نشان بدهیم و در یک فصل دیگر علاقه مندی نشان ندهیم، در این راستا تلاش هم کردیم اما این‎که طالبان در یک فصل از صلح صحبت می‎کنند و در یک فصل از جنگ این نشانه آن است که آن‎ها با ورمندی به صلح ندارند و حکومت افغانستان از هر کشور و نهادی که تلاش‎های شان منجربه کاهش جنگ در افغانستان شود ویک نقش مثبت در راستای تامین صلح در افغانستان ایفا نمایند، استقبال می‎کند."

آقای مرتضوی این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان اظهار امیدواری نموده که با فرا رسیدن زمستان پیش رو تلاش‎ها برای گفتگوهای صلح آغاز گردد.

یاماموتو روز جمعه در نشست شورای امنیت ملل متحد گفت که هر چند طالبان تا حال برای گفتگوهای صلح از خود تعهد نشان نداده‎اند اما امیدوار است که با فرا رسیدن فصل زمستان تلاشی برای گفتگوهای صلح صورت گیرد.

یاماموتو: با وجود تلاش‎های رئیس جمهور غنی و جامعه جهانی باز هم طالبان تا حال تعهد مشخص برای گفتگوهای صلح نکرده‎اند.

وی افزود:

"با وجود تلاش‎های رئیس جمهور غنی و جامعه جهانی باز هم طالبان تا حال تعهد مشخص برای گفتگوهای صلح نکرده‎اند، این امید من است که با رسیدن فصل زمستان که از شدت جنگ کاسته می‎شود طالبان و حکومت افغانستان علاقه مند به گفتگوهای صلح شوند."

از سوی هم ماموریت حمایت قاطع در افغانستان نیز با ارسال جواب از طریق ایمیل به رادیو آزادی از افزایش بیست در صدی تلفات ملکی از آغاز سال روان نگرانی نشان داده و بازهم برای تامین صلح به تلاش‎های منطقوی و دیپلوماتیک تاکید کرده‎است.

اما انستیتوت مطالعات صلح و جنگ افغانستان تاکید می‎کند که برای آمدن صلح باید تمام تعهدات عملی شده و تنها به گفتن چیزی بدست نمیاید.

حلیم کوثری رئیس بخش تحقیق این انستیتوت رو ز پنجشنبه درمورد به رادیوآزادی گفت:

"این توافق قبلا صورت گرفته، گپ مهم این است که این باید تطبیق شود، اما این‎که پروسه گفتگوهای صلح از سرآغاز می‎گردد وگفته می‎شود که این یک مسئله جدی است، و این‎بارآن‎را جدی بگیریم، این گفتگو از قبلا نیز شده و از این گفتگوها چند سال سپری شده‎است، پس من فکر نمی‎کنم که تنها با این گونه اظهارات به کدام هدفی برسیم. "

آقای کوثری تاکید می‎کند که تمام اعضای نشست‎های چهارجانبه بخصوص پاکستان باید مجبور ساخته شود که رهبران طالب را که خواهان صلح‎اند به گفتگو حاضر ساخته و تمام تعهدات اش را در این بخش عملی سازد.

گزارش: جاوید حسن زاده