حکومت افغانستان: ۲۰۱۷، سال کامیابی این‌کشور خواهد بود

حکومت افغانستان در حالی سال ۲۰۱۷ میلادی را، سال پُر از دستآورد و موفقیت برای این‌کشور می‌خواند که ۲۰۱۶ سال مملو از مشکلات و چالش‌ها به حکومت افغانستان به حساب می‌آید.

در جریان سال‌جاری میلادی که امروز آخرین روزش است، شهر کندز بار دیگر برای مدت کوتاه به دست مخالفان مسلح دولت افتاد، شورشیان مسلح مناطق زیادی را در ولایت‌های ارزگان و هلمند تصرف کردند و به همین ترتیب داعش تحرکات‌اش را افزایش داد.

میزان تلفات نیرو‌های افغان نیز در مقایسه به گذشته در سال ۲۰۱۶ بالا بوده‌است.

حکومت افغانستان به این باور است که ۲۰۱۷ سال شکست تروریزم و سال جلب سرمایه گذاری خصوصی خواهد بود.

مینه پال: ۲۰۱۷ سال شکست تروریزم و سال جلب سرمایه گذاری خصوصی خواهد بود.

دواخان مینه پال معاون سخنگوی ریاست جمهوری به رادیو آزادی گفت:

" سال ۲۰۱۷ برای افغانستان یک سال کامیابی است و ما در برابر تروریستان کامیابی حاصل می‌کنیم و در کنار آن سیستم را اصلاح می‌سازیم و شاهد سرمایه گذاری وسیع خواهیم بود که بخش اعظم آن از سکتور خصوصی خواهد بود."

آقای مینه پال افزود که حکومت افغانستان سال ۲۰۱۵ را سال بقاء خود نامگذاری کرده بود که به گفته وی حکومت هم با تروریزم مبارزه می‌کرد و هم آموزش و تجهیز سکتور امنیتی افغان ادامه داشت.

سال ۲۰۱۶ میلادی هم به حکومت افغانستان به خصوص نیرو‌های امنیتی این‌کشور یک سال پُر چالش شمرده می‌شود.

جنرال مراد علی مراد معاون لوی درستیز اردوی ملی افغانستان هم این موضوع را تأکید می‌کند.

در همین حال محمد شفیق همدم یک تحلیلگر افغان در امریکا به این باور است که چالش‌ها در سال ۲۰۱۷ بیشتر از سال‌های قبل خواهد بود.

همدم: چالش‌ها در سال ۲۰۱۷ بیشتر از سال‌های قبل خواهد بود.

وی گفت:

" به این دلیل که عوامل چند جانبۀ دارد که عوامل اصلی‌اش به شمول عامل داخلی بحران‌های کشور که شامل مسایل و مشکلات اقتصادی، سیاسی و نظامی می‌شود. در کنار آن موضوعات و تغییرات منطقوی در کشور‌های همسایه افغانستان به شمول پاکستان، موضوعات پاکستان و هند و همچنان اخیراً مداخله روسیه در قضایای منطقه."

حکومت افغانستان می‌گوید که ۲۰۱۶ سال دفاع منسجم بود و درین سال شش قول اردو بر ضد مخالفان مسلح دولت در مناطق مختلف کشور مبارزه می‌کردند.

در سال ۲۰۱۶ میلادی گزارش هایی از فعالیت‌های گروه انشعابی طالبان به رهبری ملا رسول و جنگ و درگیری میان طالبان به نشر رسیدند.

داعش و طالبان هم در برخی مناطق افغانستان در سال ۲۰۱۶ با هم به درگیری پرداختند و جنگجویان وابسته به داعش تحرکات ‌شان را در ولایت ننگرهار افزایش دادند.

موتر حامل ملا اختر محمد منصور رهبر سابق گروه طالبان که هدف حمله طیاره بی‌پیلوت امریکایی قرار گرفت.

در عین حال کشته شدن ملا اختر محمد منصور رهبر پیشین طالبان در ایالت بلوچستان پاکستان نیز زیاد انعکاس یافت.

امضای توافق‌نامه صلح میان حکومت افغانستان و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار در سال ۲۰۱۶ یک انکشاف در روند صلح خوانده می‌شود.

درین سال کتله بزرگ از جوانان افغان با قبول زحمات و خطرات که سفر های غیر قانونی به همراه دارد، افغانستان را به قصد کشور‌های اروپایی ترک کردند.

حکومت افغانستان می‌گوید که درین سال تقریباً یک میلیون افغان از کشور‌های همسایه بر گشتند.