کابل ادعای اسلام‌آباد در مورد نفوذ نداشتن پاکستان بر طالبان را رد کرد

وزارت خارجه افغانستان این ادعای وزارت خارجه پاکستان که گویا این کشور نفوذ زیاد بر طالبان ندارد، را رد کرده‎است.

این وزارت با بیانات اخیر وزیر خارجه پاکستان که ادعا کرد کشورش دیگر آن نفوذی را که بر طالبان داشت ندارد و نفوذ کشورهای دیگر منطقه بر طالبان بیشتر می‎باشد، مخالفت نشان داد.

خواجه محمد آصف وزیر خارجه پاکستان هفته گذشته در جریان سفر به واشنگتن درین مورد صحبت کرده و با این سخنان به روسیه اشاره می‎کرد، کشوری که در اواخر خبرها در مورد نزدیکی آن با طالبان به گوش می‎رسد.

اما وزارت خارجه افغانستان می‎گوید، بیانات اخیر وزیر خارجه پاکستان از حقیقت دور است و برعلاوه افغانستان به تمام جامعه جهانی ثابت شده که پاکستان حامی طالبان و دیگر گروه‎های افراطی در منطقه می‎باشد.

شکیب مستغنی

شکیب مستغنی سخنگوی وزارت خارجه افغانستان به رادیو آزادی گفـت:

"به آن سطحی که وزیر خارجه پاکستان ادعا کرده، او ادعا و دیدگاه جانب پاکستان است، اما در گذشته هم هر گاه نگرانی از ناحیه تماس دولت روسیه با طالبان از جانب حکومت افغانستان با طرف روسیه مطرح می‎شده، آن‎ها هر نوع همکاری با گروه طالبان را رد کرده و صرف در همین حد تائید کرده‎اند که تماس‎ها با این گروه‎ها به هدف تشویق آن‎ها به خاطر آمدن به میز مذاکره با حکومت افغانستان می‎باشد، اما نفوذ طالبان بالای این گروه‎ها و همچنان این‎که در آنجا آن‎ها پناهگاه‎های امن دارند، این یک مسئله آشکار و هویداست."

سخنگوی وزارت خارجه افغانستان همچنان اظهار داشت در وقت‎های اخیر پاکستان همیشه چنین نشان می‎دهد که گویا تنها کابل است که بر اسلام‌آباد اتهام وارد می‎کند، اما به‌گفته او در استراتژی نو امریکا برای افغانستان و جنوب آسیا پاکستان به وضاحت متهم شده‎است که از گروه‎های تروریستی حمایت می‎کند.

کارشناسان امور سیاسی افغانستان و پاکستان با در نظرداشت پیشرفت‎های اخیر در روابط بین دو کشور بیانات اخیر وزیر خارجه پاکستان را یک تلاش دیگر این کشور برای جلب توجه جهان به سمت دیگر می‎شمارند.

افغانستان و پاکستان

یک تحلیلگر افغان حاجی سید داوود با این فکر همنظر می‎باشد.

او به رادیو آزادی گفت:

"برای همه معلوم است که نزدیکی طالبان با روسیه، چین و ایران از طریق پاکستان صورت گرفته‎است. یعنی یک و نیم سال قبل پاکستان در این راه بسیار تلاش کرد که به روسیه چین و ایران چنین نشان بدهد که طالبان یگانه قدرت در افغانستان می‎باشند و آن‎ها به قدرت بر می‎گردند و به این ترتیب جلو داعش را می‎گیرند. به نظر من اینگونه صحبت‎ها به غیر از این‎که مسیر افکار عامه و استراتژی نو امریکا را به جهت دیگر ببرد هدف دیگر ندارد، اما با این بیانات در حالی که در افغانستان جنگ دوام دارد پاکستان نمی‎تواند در پیش مردم افغانستان، در نزد ناتو و امریکا برائت حاصل نماید."

صحبت‎ها در مورد نفوذ پاکستان در افغانستان این بار در یک زمانی مطرح می‎شود که قرار است روز دو شنبه آینده یک اجلاس چهار جانبه در رابطه با افغانستان در مسقط پایتخت عمان برگزار شود که در آن نماینده‎گان افغانستان، پاکستان، چین و امریکا اشتراک خواهند داشت.

سخنگوی وزارت خاجه افغانستان شکیب مستغنی گفته‎است که افغانستان برای این اجلاس آماده‎گی کامل گرفته و به‌گفته او حالا که همه در مورد این‎که کدام کشور از افراطگرایان و تروریستان حمایت می‎کند، نظر مشترک دارند افغانستان امیدوار است که اجلاس مسقط نتایج خوب خواهد داشت.