رهبر کاتولیکان جهان به میانمار رسید و با رهبر اردوی آن کشور ملاقات کرد

رهبر کاتولیکان جهان روز دوشنبه به کشور برما (میانمار) رسید و با رهبر اردوی آن کشور ملاقات کرد.

پاپ فرانسیس (Pope Francis) بیست و هفتم نوامبر به میانمار (برما) رسید کشوری که اکثر باشنده‎گان آن پیرو دین بودایی اند و ایالات متحده امریکا آن را به تصفیه قومی مسلمانان روهینگیا (Rohingya) متهم کرده‎است.

سفر رهبر رومن کاتولیکان جهان به میانمار در سایۀ بحران در منطقه روهینگیا صورت گرفته‎است، وی بعد از میانمار به بنگله‌دیش نیز سفر خواهد کرد.

حدود ۶۲۰ هزار تن از منطقه روهینگیا از شمال میانمار به بنگله‌دیش مهاجر شده‎اند و سازمان عفو بین‌الملل آن را "جرایم علیه بشریت" خوانده‎است.

اردوی میانمار اتهامات قتل، تجاوزات جنسی، شکنجه و تغییر اسکان جبری را در روهینگیا رد کرده‎است.

مسلمانان برما

پاپ فرانسیس هنگام عزیمت از روم با ابراز امتنان از بدرقۀ کسانی که او را مشایعت می‎کردند، به خبرنگاران گفت:

"می‎گویند در آن‎ها بسیار گرم است، به‌خاطر آن متأسف‎ام، اما بیایید آرزو کنیم که حداقل مفید و مؤثر باشد."

به نوشته آژانس خبری رویترز، هزاران تن از اعضای اقلیت‎های قومی و کودکان در حالی‎که بیرق‎های واتیکان و میانمار را تکان داده شعارهای "محبت و صلح" را دادند، پاپ فرانسیس رهبر رومن کاتولیکان جهان را خیر مقدم گفتند.

حدود ۷۰۰ هزار تن از جمله ۵۱ میلیون باشنده میانمار رومن کاتولیک اند و تعدادی زیاد آن‎ها از شهرهای مختلف به شهر یانگون آمده و در اطراف سرک میدان هوایی از پاپ استقبال کردند.

پاپ فرانسیس با جنرال مین اونگ هلنگ (Min Aung Hlaing) رهبر اردوی میانمار در کلیسای سن ماری در مرکز شهر یانگون (Yangon) ملاقات کرد.

تعدادی کثیری از پولیس ضد شورش میانمار برای تأمین امنیت توظیف شده‎اند، ولی نشانۀ از تظاهرات به مشاهده نمی‎رسد.

سفر پاپ فرانسیس به میانمار در حالی صورت گرفته‎است که رکس تیلرسن وزیر خارجه امریکا در هفته گذشته عملیات نظامی اردوی میانمار را در روهینگیا تصفیه قومی خوانده، به‌خاطر خشونت‎های دهشتناک به وضع تحریم‎ها تهدید کرد.

حکومت میانمار این اتهامات را رد کرده گفته‎است، تحقیقات اردوی آن کشور هیچ‎گونه شواهدی از عملکرد نادرست را نیافته‎است.