رهبر میانمار (برما) امروز وارد ولایت راخین در شمال این کشور شد، جایکه، خشونت و تشدد صدها هزار مسلمان روهینگیا را مجبور به فرار به کشور همسایه، بنگله دیش کرد.
پس از بروز خشونتهای اخیر، این اولین سفر آنگ سان سوچی به ولایت راخین به شمار میرود.
سوچی صبح روز پنجشنبه «۱۱ عقرب» به ولایت خشونت زده راخین رسید.
به گفته سازمان ملل متحد و ادارات امداد رسانی در نتیجه خشونتها در ولایت راخین حدود ۶ صد هزار مسلمان روهینگیا مجبور به ترک منطقه شان شده، به بنگله دیش پناه بردند.
سرا زیر شدن موجی از صدها هزار پناهجوی روهینگیا به بنگله دیش در چندین دهه در آسیا بزرگترین موج پناهجویان به حساب میرود.
این سفر خانم سوچی پس از آن صورت میگیرد، که جامعه بین المللی به خاطر موقف و سکوت وی در برابر خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا، شدیداً مورد انتقاد قرار گرفتهاست.
سازمان ملل متحد خشونتها در روهینگیا را تصفیه قومی خواندهاست.
در این میان حکومت آنگ سان سوچی گفته که برای برگشت مهاجران روهینگیا برنامههای را روی دست دارد، اما از چگونگی و جزئیات این برنامهها چیزی نگفت.
یک مقام اردوی میانمار گفت، آنها در ولایت راخین برضد جنگویان مسلح عملیات میکنند که در ماههای اخیر بر پوستههای امنیتی این کشور حملاتی را انجام دادهاند.
اما روهینگیاییها میگویند، نیروهای امنیتی میانمار و متحدین محلی بودایی آنها خانههای شان را سوختانده، بر زنان و دختران این منطقه تجاور کرده و به کشتار این اقلیت پرداختهاند.
بر اساس گزارش اسوشیتدپرس، هرچند، اداره ملکی میانمار به دست آنگ سان سوچی میباشد، اما اردوی این کشور تا هنوز بر مسایل مهم و اساسی وزارت خانهها و قانون اساسی این کشور حاکمیت دارد.
بیشتر اعضای حکومت و رهبران میانمار به این نظر اند که مسلمانان روهینگیا باشندههای اصلی این منطقه نیستند و این اقلیت از بنگله دیش به این جا آمدهاند.
حکومت میانمار در سال ۱۹۸۲ تابعیت مسلمانان روهینگیا را پس گرفت، آنها به سادهگی سفر کرده نمیتوانند و برای ادای مراسم مذهبی آنها محدودیتهای وضع شده و این مردم حق ندارند که داکتر و یا معلم شوند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس میگوید، دسترسی مسلمانان روهینگیا به خدمات صحی و مواد خوراکی محدود است.