این بار جریانها و احزاب سیاسی افغانستان آستین بر زدهاند تا با گروه طالبان وارد گفتگوهای بینالافغانی شوند.
شورای حراست و ثبات میگوید که ایتلافها، جریانها، احزاب سیاسی و تعدادی از شخصیتهای مطرح افغانستان فیصله کردهاند تا راه گفتگو با طالبان را در پیش گیرند.
مسعود ترشتوال سخنگوی این شورا روز شنبه به رادیو آزادی گفت که این مذاکرات در چوکات (هیئت ملی برای مصالحه) با حمایت جامعه جهانی و مشوره با حکومت افغانستان انجام خواهد شد:
"در هفتههای آینده اسامی مکمل و چگونگی طرح و میکانیزم رسیدن به صلح و مذاکرات اعلام میشود، در عین حال از تحریک طالبان نیز خواستیم که به این صدای صلح خواهانه پاسخ مثبت ارائه کنند."
آقای ترشتوال میگوید که نمایندههای جامعه مدنی، جوانان، روحانیون، زنان و جبهه مقاومت نیز شامل هیئت ملی برای مصالحه خواهند بود.
وی میگوید که همه احزاب، جریانها و چهرههای سیاسی افغانستان از تلاشهای صلح حکومت حمایت میکنند اما به گفته وی چون طالبان در مذاکره با حکومت ملاحظاتی دارند این اقدام صورت گرفتهاست.
این در حالیست که طالبان همواره به خواست صلح حکومت افغانستان پاسخ منفی داده و تأکید کردهاند که میخواهند با امریکا وارد گفتگو شوند.
همچنان دو هفته قبل از دیدار مقامات امریکایی و نمایندههای گروه طالبان در قطر نیز گزارشها به نشر رسید و یک مقام طالبان نیز آن را تأیید کرد.
حکومت افغانستان در باره این اقدام احزاب و جریانهای سیاسی تا هنوز ابراز نظر نکرده اما شورای عالی صلح این کشور میگوید، از هر اقدامیکه منجر به گفتگوهای صلح شود، استقبال میکند.
عطاالرحمان سلیم معاون این شورا در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"هر نهاد، جریان، حرکت و سازمانیکه در روند صلح ممد واقع شود و زمینه سازی بکند برای آغاز گفتگو با طالبان مسلح و همکاری بکنند در راستای گفتمان بینالافغانی و تسهیل کننده باشد برای آغاز مذاکرات، طبعاً ما از آن استقبال میکنیم و با آنان همکار خواهیم بود."
از سوی هم ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان میگوید که از این اقدام احزاب و جریانهای سیاسی افغانستان آگاهی ندارند و سخن گفتن در این مورد قبل از وقت است.
در عین حال داوود مایار از کارشناسان سیاسی افغان میگوید که این تصمیم جریانهای سیاسی نشان دهنده نهایت حمایت آنان از پروسه صلح است و میتواند که زمینه را برای گفتگوهای بینالافغانی فراهم سازد.
نسیم شفق