واجدین شرایط رأیدهی که از روند ثبت نام رأیدهندگان در سال گذشته بازماندهاند، کسانیکه تازه به سن ۱۸ سالگی رسیدهاند و یا هم افغانهای مهاجریکه به افغانستان بازگشته اند، میتوانند برای اشتراک در انتخابات آینده ریاست جمهوری ثبت نام کنند.
روند "ثبت نام تقویتی" رأی دهندگان در ۳۳ ولایت و روند ثبت نام عمومی رأیدهندگان، تنها در ولایت غزنی از امروز ۱۸ ماه جوزا الی اول ماه سرطان، رسماً به اجرا گذاشته میشود.
حبیب الرحمان ننگ رئیس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات، دیشب به رادیو آزادی گفت، درین مورد آمادگی دارند و ۸۰ درصد مواد ثبت نام به ولایات انتقال یافته است.
آقای ننگ افزود: "ما در ۳۳ ولایت افغانستان ثبت نام تقویتی را انجام میدهیم و تنها در ولایت غزنی، پروسۀ ثبت نام عمومی اجرا میشود، قبلاً درین ولایت پروسۀ ثبت نام رأیدهندگان انجام نشده بود. در کُل در ۴۵۸ مرکز، در ۳۳ ولایت افغانستان، ثبت نام تقویتی و در ۲۷۴ مرکز در غزنی، ثبت نام عمومی را انجام میدهیم."
وی میگوید، نُه میلیون و پنجصد هزار تن، پارسال در تمام ولایتها به غیر از غزنی، ثبت نام شده بودند تا در انتخابات پارلمانی اشتراک کنند.
این انتخابات در ۲۸ و ۲۹ میزان ۱۳۹۷ در ۳۲ ولایت و در ولایت کندهار در ۵ عقرب آن سال برگزار شد.
یوسف رشید رئیس اجرایی موسسۀ انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان است.
آقای رشید به رادیو آزادی گفت، کمیسیون مستقل انتخابات پیش از آغاز پروسۀ ثبت نام رأیدهندگان، باید روی آگاهیدهی به مردم در مورد این پروسه بیشتر تمرکز میکرد: "خوب میبود که کمیسیون مستقل انتخابات بیشتر تمرکز روی آگاهیدهی دوامدار مردم تمرکز میکرد تا آنها از پروسه انتخابات و مزیتهای که این پروسه دارد، آگاه میشدند و کمیسیون در عین حال اطمینان میداد که نواقص و کمبودیهاییکه در انتخابات گذشته واقع شده بود خصوصاً در مرحلۀ ثبت نام، تکرار نمیشود و در مورد جلوگیری از کاربرد تذکرههای جعلی و تزویری یک پلان و برنامۀ وسیع را میداشت که مردم از این بابت اطمینان حاصل میکردند."
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان گفته است که سر از امروز شنبه، برنامه آگاهی عامه را در باره پروسه ثبت نام تقویتی رأیدهندگان نیز به اجرا میگذارد.
به گفتۀ حبیب الرحمان ننگ، این برنامه توسط ۹ صد مبلغ، به پیش برده خواهد شد.
به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، کمتر از چهار ماه باقی ماندهاست.
قرار است، این انتخابات در ششم ماه میزان امسال برگزار شود.
مشکلات امنیتی، چالش عمده در برابر پروسۀ ثبت نام رأیدهندگان و انتخابات پیشرو در افغانستان، به حساب میآید.