ایران ۹ عملۀ کشتی نفتکش با بیرق پاناما را رها کرد

کشتی نفتکش ام. تی ریا که از سوی ایران توقیف شده است.

هند می‌گوید، حکومت ایران دیروز جمعه ۲۶ جولای از جمع ۱۲ شهروند این کشور که عملۀ یک کشتی نفتکش تحت بیرق پاناما اند، ۹ تن آن‌ها را رها کرده‌است.

این افراد که در این کشتی نفتکش کار می‌کنند، ۱۴ جولای توسط ایران توقیف شده بودند.

ایران کشتی نفتکش "ام. تی ریا" را به قاچاق نفت متهم نموده، آنرا توقیف کرده‌است.

این حرکت در حالی صورت گرفته که تنش‌ها بین ایران، بریتانیا و ایالات متحدۀ امریکا در زمینه تردد کشتی‌های تجارتی و حامل نفت در تنگه استراتژیک هرمز افزایش یافته‌است.

با آزاد شدن این ۹ شهروند هند، هنوز هم، ۲۱ شهروند دیگر این کشور که سه تن آن عملۀ کشتی نفتکش ام. تی ریا و ۱۸تن دیگر عمله کشتی نفتکش ستنا امپیرو تحت بیرق بریتانیا اند، در توقیف مقامات ایران قرار دارند.

کشتی نفتکش ستنا امپیرو هفته گذشته توسط نیروهای ایرانی توقیف شده‌است.

هند ۲۵ جولای اعلام کرد که به دیپلوماتان این کشور اجازه دسترسی به اتباع هند که همراه با کشتی نفتکش ستنا امپیرو در توقیف ایران قرار دارند، داده شده‌است.

این در حالیست که بر اساس گزارش‌های دیروز مطبوعات ایران، حکومت عمان به‌حیث میانجی بین تهران و لندن عمل‌کرده است.

بر اساس گزارش آژانس خبری ایرنا، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با یوسف بن علوی بن عبدالله وزیر خارجه عمان در تهران ملاقات کرده‌است.

کشتی نفتکش ستنا امپیرو

به نوشته مرکز خبری رادیو آزادی، کشتی نفتکش ستنا امپیرو و ۲۳ عمله آن در بندر عباس در جنوب ایران در توقیف قرار دارند.

سه روسی، یک لاتویایی و یک فلیپینی هم در ترکیب عمله این کشتی شامل اند.

ایران کشتی نفتکش ستنا امپیرو را به تخطی از قوانین بین‌المللی بحری متهم کرده و این حرکت باعث منازعه بین این کشور و بریتانیا شده‌است.

بریتانیا توقیف کشتی نفتکش ستنا امپیرو را نکوهش کرده می‌گوید، این کشتی بطور قانونی در آب‌های خلیج عمان در حرکت بود که توسط نیروهای ایرانی متوقف شد.

این اقدام ایران در عکس‌العمل به توقیف کشتی ایرانی گریس یک صورت گرفته است.

به تاریخ چهارم جولای قوای بحری شاهی بریتانیا این کشتی نفتکش ایران را به گمان این‌که بر خلاف تحریم‌های وضع شده بر سوریه، نفت را به آن کشور انتقال می‌دهد، در آبنای جبل الطارق متوقف ساختند.