ایالات متحدۀ امریکا از اتحادیۀ اروپا خواسته است تا بر افرادیكه روی برنامهی راکتی ایران كار میكنند، تحریم وضع کند.
این حرکت بعد از آن صورت گرفت که ایران این كشور شرق میانه اعلام كرد، با موفقیت یک قمر مصنوعی نظامی را به فضا پرتاب کردهاست.
واشنگتن همچنان از همه کشورها خواسته است که تحریمهای سازمان مللمتحد در مورد اسلحۀ متعارف بر ایران را تمدید کند.
بهگفته واشنگتن، پرتاب قمر مصنوعی نظامی توسط ایران، این را ثابت میکند که برنامهی فضایی این کشور "نه به مقاصد صلحآمیز و نههم کاملاً ملکی" است.
مایک پومپیو وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا شنبه (۲۵ اپریل) در یک اعلامیه گفت: "وسیلۀ انتقال این سفینهی فضایی و پرتابهای قبل از آن، دارای تکنالوژی یکسان و قابل تعویض به راکتهای بالیستیک، از جمله سیستمهای دارای بُرد طولانیتر مانند راکتهای بالستیک قاره پیمای «ICBM» است."
بهگفته آقای پومپیو، تا اکنون هیچ کشور جهان کسب توانایی راکتی 'ICBM' را به هیچ هدف دیگر، به غیر از انتقال اسلحۀ هستهای، دنبال نکردهاست.
بعد از ماهها تلاشهای ناکام، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به تاریخ ۲۲ اپریل اعلام کرد که با موفقیت یک قمر مصنوعی نظامی را به فضا پرتاب و وارد مدار زمین کردهاست.
بر اساس گزارش وبسایت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، این قمر مصنوعی نظامی به مدار ۴۲۵ کیلو متری از سطح زمین رسیدهاست.
واشنگتن از ایران بهخاطر مصارف منابع مالی محدود اش برای پرتاب قمر مصنوعی به فضا انتقاد کرده و گفته است، در حالیکه ایران درگیر مبارزه با گسترش ویروس کروناست، با این کار به اقتصاد صدمه دیدهای خود آسیب رسانیدهاست.
مایک پومپیو وزیر خارجۀ امریکا گفته است: "هنگامیکه مردم ایران از همهگیری کرونا ویروس رنج میکشند و میمیرند، قابل تأسف است که میبینیم، رژیم ایران منابع و تلاشهایش را روی اقدامات تحریکآمیز نظامی به هدر میدهد، اقداماتیکه هیچ کاری برای کمک به مردم ایران، نمیکند."
ایالات متحدۀ امریکا تحریمهای تنبهی بر ایران وضع کردهاست که اخیراً با کاهش شدید قیمت نفت که یکی از مهمترین اقلام صادراتی ایران محسوب میشود، همراه شده و اقتصاد این کشور را شدیداً متأثر کردهاست.
ایالات متحدۀ امریکا دیروز (۲۵ اپریل) از اتحادیۀ اروپا خواست تا بر افرادیكه روی برنامهی راکتی ایران كار میكنند، تحریم وضع کند.
وزیر خارجۀ امریکا در یک اعلامیه گفته است که پرتاب قمر مصنوعی نظامی توسط ایران، ثابت میکند که برنامهی فضایی این کشور به مقاصد صلحآمیز نیست.
این حرکت پس از آن صورت گرفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به تاریخ ۲۲ اپریل اعلام کرد که یک قمر مصنوعی نظامی را وارد مدار زمین کردهاست.