کارمندان صحی در سراسر جهان در خط مقدم مبارزه با ویروس همهگیر کرونا هستند.
کارمندان صحی در شهرک میلتون کِینس در شمال-غربِ لندن، این روزها چنان سرگرم کار هستند که به کارهای روزمره مثل خریداری مواد خوراکی وقت ندارند. اما مواد خوراکی و دیگر اشیای ضروری به طور رایگان پشت دروازۀ خانۀشان برده میشود. روباتهای خودکار این کار را میکنند.
موترهای کوچک مجهز با آنتن و رادار میتوانند فقط دو، سه خریطه مواد خوراکی و دیگر اشیای ضروری را به کارمندان بخش خدمات ملی صحی برسانند.
شرکت "استارشیپ تکنولوژیز" مستقر در ایالات متحده از دو سال به اینسو وسایل نقلیۀ روباتیک را در شهرک میلتون کینس بریتانیا مدیریت میکند. اما پس از آنکه حکومت بریتانیا در ۲۳ ماه مارچ امسال محدودیتهایی را بهخاطر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا وضع کرد، فعالیت این شرکت افزایش چشمگیری یافته.
مسئولان شرکت به خبرگزاری رویترز گفته اند که روزانه درخواستهای زیادی را بهخاطر انتقال غذا و دیگر مواد ضروری دریافت میکنند. در حال حاضر، شرکت عرضه کنندۀ خدمات تکنولوژی به کارمندان صحی بهگونه رایگان کمک میکند.
هنری هریس بورلند رئیس هیئت مدیرۀ بازاریابی شرکت استارشیپ تکنولوژیز به رویترز گفته، از آغاز وضع محدودیت بر گشتوگذار، برای رسیدگی به تقاضاهای مشتریان تعداد وسایط روباتیک را دوچند ساخته اند. او افزوده:" در حال حاضر به تمامی کارمندان صحی خدمات رایگان عرضه میکنیم و میخواهیم که در این وضعیت دشوار زندگیشان را کمی راحتتر بسازیم."
به گفتۀ بورلند، این روباتها با سرعت بیش از ۶ کیلومتر در ساعت به روی پیاده روها حرکت میکنند و با آخذههای مختلف، دوربین و رادار مجهزند تا اطمینان حاصل شود که اشیاء را بیجنجال و مصون به محل برسانند.
بورلند در رابطه با واکنش کارمندان صحی در مورد دریافت مواد ضروری به رویترز گفت:" بسیاری از کارمندان صحی با ما تماس گرفتند و از بابت استفاده از خدمات تشکر کردند. تعداد زیادی از این کارمندان هفتۀ هشتاد ساعت کار میکنند و وقت ندارند به مغازه و دیگر فروشگاهها بروند. بنابر این آنها برای خریداری از وسایط روباتیک استفاده میکنند و برایشان ضروری هم است. ما افتخار میکنیم که توانستهایم در این وضعیت دشوار بخشی از راه حل باشیم. اما نمیتوانیم کل مشکل را حل کنیم."
او ابراز امیدواری کرده که با افزایش محبوبیت روباتهای خودکار در بین باشندهها و کارمندان صحی شهرک میلتون کِینس، خدمات انتقال مواد مورد نیاز مردم را به دیگر شهرهای بریتانیا هم گسترش دهند.