اداره رئیس جمهور جو بایدن در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، موضع دولت دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین امریکا در باره فعال شدن میکانیزم احیای تمامی تحریمها بر ایران را پس گرفت.
بر اساس گزارشها، این نامه توسط ریچارد میلز سرپرست نماینده امریکا در سازمان ملل متحد، به شورای امنیت سپرده شده.
در این نامه به نقل از آقای میلز آمده که گفته است، از سرگیری تمامی تحریمهایی که در ماه اگست در نظر گرفته شده بود، اکنون لغو شده است.
مایک پومپیو وزیر خارجه پیشین امریکا در آن هنگام تاکید کرده بود که ایالات متحده از نظر تخنیکی جزء از توافقنامه هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران است بناءً به خاطر آنچه تخطیهای ایران دانسته میشد، برای از سرگیری تحریمهای سازمان ملل متحد فشار وارد کرد.
اما حتی متحدین امریکا در آن زمان با وضع تحریمها بر ایران مخالفت کردند و در نتیجه سازمان ملل گفت که هیچگونه تحریمی را بر اینکشور وضع نخواهد کرد.
بر اساس گزارشها، اکنون آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا روز پنجشنبه (۱۸ فبروری) با وزیران خارجه بریتانیا، فرانسه و جرمنی اعلام کرد که کشورش آماده است برای بازگشت دو کشور به توافق شش سال پیش با ایران گفتوگو کند.
رویدادهای تازه در واقع به عنوان تغییر در روابط واشنگتن و تهران دیده شده.
دونالد ترمپ رژیم ایران را به حمایت از خشونتهای افراط گرایانه در شرق میانه و تلاشها برای دستیابی به اسلحه هستهای متهم کرده بود، اتهامهایی که تهران آنرا رد میکند.
نید پرایس سخنگوی فعلی وزارت خارجه امریکا دیروز پنجشنبه (۱۸ فبروری) گفت که کشورش دعوت نمایندههای ارشد اتحادیه اروپا را برای گفتوگوی کشورهای پنج جمع یک و ایران، جهت دستیابی به راه حلهای سیاسی روی برنامه هستهای آن کشور میپذیرد.
تا اکنون چنین دعوتی رسماً اعلام نشده اما انتظار میرود به دنبال دیدار دیپلوماتهای ارشد امریکا، بریتانیا، جرمنی و فرانسه، نشستی به همین منظور برگزار شود.
نمایندگی امریکا در سازمان ملل متحد همچنان اعلام کرده که محدودیتهای شدید بر رفت و آمد دیپلوماتهای ایرانی در مقر سازمان ملل متحد در نیویارک را کاهش میدهد.
دونالد ترمپ رئیس جمهور پیشین امریکا در سال ۲۰۱۹ بر این دیپلوماتها محدودیت وضع کرده بود که تنها در یک ساحه مشخص در اطراف ساختمان سازمان ملل رفت و آمد کرده میتوانند.