حکومت طالبان ادعا میکند که دهها جریب زمین را در ولایتهای هلمند و ارزگان از بته های کوکنار پاکسازی کرده است.
سه هفته از آغاز فصل تازه کشت کوکنار در ولایتهای گرمسیر می گذرد و تازه بته های آن در ولایات کندهار، هلمند و ارزگان سر بلند کرده است.
ملا هبتالله آخندزاده رهبر حکومت طالبان به تاریخ ۱۴ حمل امسال با دادن یک فرمان رسماً کشت کوکنار را منع اعلان کرد.
حال حکومت طالبان از آغاز عملیات تخریب کشتزارهای کوکنار جهت تطبیق فرمان رهبر این گروه٬ خبر میدهد.
کشترار های تازه کوکنار در دو ولایت جنوبی افغانستان تخریب شده است
عبدالنافع تکور سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان بدون ذکر میزان کشتزارهای تخریب شده کوکنار میگوید، آنان به تخریب مزارع کوکناری که تازه کشت میشود، متعهد اند.
" در شماری از ولسوالی های هلمند برخی از دهقانان از فرمان امیرالمومنین سرپیچی کرده و کوکنار کشت کرده بودند که نیروهای امنیتی آن را از بین بردند. هیچ کسی نباید کوکنار را کشت کند و ناقضین فرمان با مجازات روبرو خواهند شد و کشت شان از بین خواهد رفت."
در ویدیوهای که از جریان تخریب مزارع کوکنار برداشته شده، دیده میشود که برخی از دهقانان دستگیر شده اند و آقای تکور نیز بر مجازات ناقضان فرمان رهبر شان تاکید میکند، اما حکومت طالبان تا حال پالیسی و قانون مشخصی را در رابطه به منع کشت کوکنار اعلان نکرده است.
با این حال شماری از باشنده گان ولایتهای جنوبی افغانستان از آغاز عملیات برای تخریب مزارع کوکنار استقبال میکنند.
امین الله باشنده ولسوالی گرشک ولایت هلمند از دهقانان میخواهد که بجای کوکنار به کشتهای مشروع و قانونی رو بیاورند.
" طالبان تریاک خزانی را از بین بردند. من به این باورم که از بین بردن کشت زارهای تریاک خوب است، بجای تریاک باید گندم کشت کنند، یک چیز حلال کشت کنند."
قدرت الله در هلمند شکایت دارد که خشک سالی به قدر کافی دهقانان را متضرر ساخته و در صورتی که کمکهای بدیل کوکنار در اختیار شان قرار نگیرد، با مشکلات جدی اقتصادی روبرو خواهند شد.
- " در ولسوالی های نوزاد و موسی قلعه کشت زارهای کوکنار تخریب میشود. این کار برای دهقانان یک ضرر کلان است، من خودم دهقان استم، اگر بر زمینم گندم کشت کنم عاید چندانی ندارد، وقتی کشت کوکنار را متوقف میکنند باید بدیل آن را به ما بدهند."
آغاز عملیات برای تخریب کشتزارهای کوکنار در حال است که در حال حاضر روند پروسس تریاک بدست آمده از فصل قبلی کوکنار در کارخانه های آن در هلمند و فراه ادامه دارد، اما تا حال هیچ عملیاتی برای تخریب این کارخانه ها اجراء نشده است.