سازمان جهانی صحت با نهاد های خیریه در زمینه کمک رسانی به زلزله زده‌گان افغانستان کار می‌کند

جریان توزیع کمک ها به زلزله زده گان در ولایات جنوبشرق افغانستان

سازمان جهانی صحت می‌گوید که در مناطق زلزله زده در ولایات خوست و پکتیکا در عرصۀ پیشگیری از امراض ساری، خدمات صحی و مراقبت از آسیب دیدگان به حمایت کمک کنندگان بین‌المللی، شدیداً نیاز است.

این سازمان دیروز شنبه در تویتی گفته که در مناطق زلزله زده‌ای افغانستان، با شرکای متعدد در زمینۀ ارائه خدمات صحی برای آسیب دیدگان، همکاری می‌کند.

نهاد ها و سازمان های خیریه بین المللی مواد غذایی٬ برخی لوازم خانه و پول نقد به آسیب دیده گان زلزله کمک می کنند

با آنکه شماری از کشورهای جهان، سازمان ها و نهاد های خیریۀ بین‌‍المللی کمک هایی را با قربانیان زلزله های اخیر در افغانستان اعلام کرده و مقداری از این کمک ها هم به مناطق زلزله زده رسیده است، اما به گفته آسیب دیدگان این کمک ها بسنده نیست.

بی سرپناهی یکی از مشکلات اساسی در مناطق زلزله زده‌ای ولایات خوست و پکتیکا است که آسیب دیدگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

حبیب الله که از زلزله جان به سلامت برده، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته که حکومت باید از لحاظ مالی با آنها کمک کند: "به ما باید کمک شود تا بتوانیم خانه های خود را دوباره آباد کنیم. می‌بینید که همۀ وسایل خانۀ من زیر آوار است."

بی بی حوا یک آسیب دیده دیگر نیز می‌گوید: "من درد دارم، نمی توانم راه بروم."

زلزله در جنوبشرق افغانستان صد ها خانه را ویران کرده و خانواده های زیادی با دشواری های جدی دست و پنجه نرم می کنند

سازمان ها و نهاد های بین‌المللی همچنان در مورد شیوع امراض ساری و عفونت زخم های مجروحین، هشدار داده اند.

محمد توفیق یک تیم لیدر سازمان داکتران بدون سرحد به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته که آنها زخم های عفونی شدۀ مجروحین را تداوی می‌کنند: "ما بیماران زخمی و مصدوم را تداوی می‌کنیم. انواع مختلف از مجروحیت، زخم، شکستگی و زخم های عفونی را معالجه می‌کنیم."

هرجیب سجان وزیر توسعه بین المللی کانادا

در این حال شماری از رسانه ها گزارش داده اند که هرجیت سجان (Harjit Sajjan) وزیر توسعه بین‌المللی کانادا دیروز گفته که حکومت این کشور به دنبال تغییرات در قانون ضد تروریسم است تا به گفتۀ او "انعطاف پذیری" برای تسهیل کمک های بشری با افغانستان، ایجاد شود است.

قبل از اینکه طالبان در اگست سال گذشته کنترل دوبارۀ افغانستان را به دست بگیرند و حکومت خود را تشکیل دهند، قانونی که در سال ۲۰۱۳ میلادی در کانادا تصویب شده، طالبان را در فهرست سازمان های تروریستی قرار می‌دهد. این قانون در برابر کمک های بشری موسسات و نهاد های کمک رسان کانادایی با زلزله زدگان در افغانستان، موانع ایجاد کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، در نتیجه زلزله های اخیر در ولایات پکتیکا، خوست و ننگرهار در افغانستان، بیش از ۱۰۰۰ تن کشته و حدود ۳۰۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.

آرش همایون