روزنامۀ گاردین
- روزنامۀ گاردین چاپ بریتانیا با توجه به سیلاب های ناگهانی در افغانستان می نویسد که این روزها توجه اصلی به افغانستان زمانی معطوف میشود که نهادهایی بزرگ کمک رسان بین المللی، برای جمعآوری کمکهای مالی پوسترهای زنان و کودکان گرسنۀ افغان را منتشر میکنند، یا زمانی که فاجعه ای مانند زلزلۀ ماه جون امسال در افغانستان رخ میدهد.
به نوشتۀ گاردین، اما در روزهای اخیر بسیاری از شهرها و قریه های ویران شده از جنگ در این کشور، شاهد موج بی امان باران های نابهنگام و سیلاب های ناگهانی بوده اند که در اثر ذوب شدن یخچال های طبیعی به وجود آمده است.
روزنامۀ گاردین می افزاید، یخچال های طبیعی در سلسله کوه های هیمالیا با سرعت بی نظیر در حال ذوب شدن است و سیلاب های مرگبار از کوه های ولایات های شمال تا دشت های جنوب افغانستان را متاثر کرده است.
به نوشتۀ گاردین، این یخچال های طبیعی که به سرعت در حال نابودی هستند، یگانه راه معیشت افغان هایی است که به شدت به دریاها و رودخانه های طبیعی متکی هستند، ولی با وجود آن، در چند دهه گذشته، هیچ کار توسعه ای در زمینه حفظ، ذخیره و توزیع آب در سطح ملی در افغانستان انجام نشده و این در حالی است که سطح آب های زیرزمینی هم با سرعت هشدار دهنده در حال کاهش است.
گاردین می افزاید، بحران اقلیمی در افغانستان به قدری واقعی است که احتمالاً در ماههای آینده، یک بحران دیگر غذایی را ایجاد خواهد کرد.
نشریۀ آنلاین ایسترن آی
- نشریۀ آنلاین ایسترن آی، با اشاره با ملاقات اخیر یکی از رهبران طالبان با شماری از هندو باوران و سیک های افغانستان می نویسد که در این ملاقات طالبان ادعا کرده اند که مشکلات امنیتی در افغانستان حل شده و هندوها و سیک های افغان می توانند به این کشور بازگردند.
نشریۀ بریتانیایی ایسترن آی می افزاید، داکتر ملا عبدالواسع رئیس دفتر ریاست الوزرای طالبان در ملاقات با شماری از اعضای شورای هندو باوران و سیک های افغان یادآور شده که هموطنان هندو و سیک که به دلیل وضعیت امنیتی افغانستان را ترک کرده اند، اکنون با حل این مشکلات، می توانند به افغانستان برگردند.
به نوشتۀ ایسترن آی، این ادعا پس از آن صورت گرفته که در ۱۸ جون، در نتیجۀ حملۀ مهاجمان مسلح بر یک گوردواره سیک ها در منطقۀ کارته پروان در شهر کابل یک سیک و احمد نام محافظ آن گوردواره کشته شدند.
این حمله که شاخۀ خراسان گروه دولت اسلامی موسوم به داعش مسئولیتش را برعهده گرفت، باعث آن شد که شماری از هندو باوران و سیک های باقی مانده در افغانستان این کشور را ترک کنند و یا به فکر ترک آن شوند.