باشنده گان ولسوالی سپین بولدک کندهار شکایت می کنند که در منطقه آنها هیچگونه خدمات وجود ندارد.
باشنده گان مناطق دور دست این ولسوالی می گویند جنگهای اخیر و خشکسالی به آنها زیان بزرگ رسانده و خدمات صحی ، تعلیمی ، بازسازی ، آبرسانی و دیگر خدمات در اینجا نیست ، و اگر باشد هم ، به سطح بسیار پائین است.
پیر محمد باشنده منطقه ناوه ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار است . او می گوید آب برای نوشیدن و زراعت ندارند ، در نزدیکی آنها کدام مرکز خدمات صحی نیست، برای تعلیم جوانان و اطفال مکتب ندارند ، تمام سرکهای رفت و آمد خامه و کند و کپر استند و از تمام سهولت های زنده گی محروم می باشند:
«هیچ کس به ما کمک نکرده و در این ۲۰ سال ما کمکی نگرفته ایم. همین حالا ما نه مکتب داریم و نه مدرسه. ما مرگ را می گذارنیم هیچ کس پول ندارد. در پول کم گذاره نمی شود . ما هم اکنون در خانه۵۰ تا شصت نفر خانواده داریم. نه کدام معامله و یا تجارتی و نه کدام دکانی داریم. نان بعضی وقت هست بعضی وقت نیست.»
مردم در سپین بولدک خواهان فراهم شدن زمینه خدمات از جمله ایجاد کلییک های صحی٬ سرک٬ مکتب و حفر چاه های آب استند.
داد خان باشنده قریه اختر زوی ولسوالی سپین بولدک می گوید که در پهلوی جنگ، خشکسالی به آنها ضرر بزرگ رسانده . آنها آب برای کشت و کار و آب پاک برای نوشیدن ندارند و به مشکلات بزرگ رو به رو هستند. به گفته داد خان مردمانی که در مناطق دور دست این ولسوالی زنده گی می کنند به مشکلات بزرک دست به گریبان اند و هیچکس به آنها کمک نمی کند :
دادخان باشندهٔ سپین بولدک: خشکسالی آسیب های فراوانی به ما رسانده است ما آب برای زراعت و حتی نوشیدن نداریم
اطفال ما در به در هستند . در هر خانه پنج طفل است ، مواشی ما را هم سیلاب ها غرق کرد ، درخت و زمین زراعنی را همه سیل باخود برد. ما امروز نشسته ایم و به اولیای امور می گوییم که برای ما آب تهیه کنند ، برمه بزنند برای ما سرک بسازند، کلنیک بسازند. اگر برای ما مریضی شدید عاید شود ما چه کنیم . نه در خانه صد افغانی دارم و نه توان موتر کرائی را ، رفتن تا سپین بولدک موتر از ما ۳ هزار افغانی می خواهد من از سه هزار افغانی حتی ۱۰۰ افغانی آن را هم ندارم. »
سپین بولدک یکی از ولسوالی های سرحدی ولایت کندهار در جنوب افغانستان
هرچند طالبان همچون یک حکومت مسوول برای رفع مشکلات مردم سپین بولدک کدام تعهد واضیح نکرده اند ، ولی نوراحمد سعید رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت کندهار گفت که تلاش می کنند به نقاط آسیب دیده دور دست توجه و خدمات را بیشتر بسازند:
« امارت اسلامی افغانستان نه تنها برای شهرها بلکه برای مناطق دور دست و ولسوالی ها برای بازسازی برنامه ها دارد، چه در بخش زراعت باشد و چه در بخش تعلیمی و صحت . در بسیاری از ولسوالی ها در این بخش پیشرفت های چشمگیربی صورت گرفته به طور مثال در ولسوالی های دور افتاده مانند میانشین ، غورک ، خاکریز همچنان میوند که قبلا در آنها کلنیک های صحی نبود ، حالا آباد شده و پلان است که در این بخش کارهای بیشتر انجام شود . ما احتیاجات مردم را درک می کنیم و آنها واقعا به این خدمات نیاز دارند. »
باشنده گان ولسوالی های دور دست ولایت کندهار در حالی خواهان خدمات صحی ، تعلیمی و بازسازی می باشند که در تمام کشور مشکل بزرگ بیکاری وجود دارد و بی بضاعتی در بین مردم به اوج آن رسیده .
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین در گزارش تازه خوده گفته است که فقر در افغانستان بیشتر شده و از حدود چهل میلیون نفوس این کشور نقریبا نصف آن مصئونیت غذائی ندارد.