اقدام خود جوش و بشر دوستانه در غور؛جوانان کمپاین جمعآوری کمک به سیلاب زده ها را آغاز کرده اند

سیلاب های مدهش در ولایت غور

در پاسخ به نیازمندی سیلاب زده گان در ولایت غور، تعدادی از از جوانان رضاکار برای جمع‌آوری کمک به سیلاب‌زدگان این ولایت کمپاینی را آغاز کرده اند تا به نیازمندی‌های فوری آنان رسید‌گی شود.

علی عمر، یکی از اعضای این کمپاین به رادیو آزادی گفت:

"بدبختانه در بسیاری از قریه‌های ولایت غور مردم آنچه که داشتند را از دست دادند، از دیروز تا حال هیچ نهاد کمک کننده و خیریه در این مورد توجه نکردند و ما خواستیم صدای مردم شویم، دیروز این کمپاین را آغاز کردیم و با استقبال مردم روبه‌رو شدیم."

بخشی از ویدیوی جاری شدن سیلاب در روستای دهن‌غار ولسوالی تیورۀ ولایت غور که باشندگان محل به رادیو آزادی فرستادند، نشان می‌دهد که سیلاب‌ها در میان خانه‌ها و دکان‌ها جاری است و مردم قریه را ترسانده است.

سیلاب زده گان ولایت غور

ولایات مختلف افغانستان از آغاز سال جاری خورشیدی تا کنون گواه سیلاب‌های مرگبار بوده است.

این سیلاب‌ها که تلفات جانی به مردم به بار آورده، از نگاه اقتصادی نیز آنان را ضربه زده و نیازمندی‌ها به کمک‌های فوری بشردوستانه را افزایش داده است.

شماری از سیلاب‌زد‌گان مدعی اند که هنوز هم هیچ ‌نوع کمکی دریافت نکردند.

محمد حیدر، باشندۀ قریۀ سرخ‌آب ولسوالی مقر بادغیس می‌گوید:

"ده من گندم‌ام را آب برد، همه قریه را آب برد، هیچ کمکی نشده، دیوارها چپه شده، کشت و کار مردم از بین رفت از دولت می‌خواهم که کمک کند."

هدایت‌الله، باشندۀ ولسوالی پشتون‌کت ولایت فراه به رادیو آزادی گفت:

"در منطقۀ ما بیخی سه چهار ولسوالی تخریب شده، هیچ کمکی از سوی دولت نشده، کمک نرسیده، وضعیت مردم بسیار خراب است."

احمد، باشندۀ منطقۀ اسکوچۀ ولسوالی پسابند ولایت غور مدعی است، در این منطقه وضعیت بسیار خراب است و تا کنون کمک‌ نرسیده است:

"بسیار زیان به بار آورده، آب در بین بازار روان است، به دوکانداران بسیار خساره رسانده، خانه و زمین‌شان را خراب کرده است."

سیلاب زده ها در مناطق مختلف افغانستان به کمک های فوری نیاز دارنند و بسیاری از آنان می گویند که هیچ توجهی به آنان صورت نگرفته است

خواستیم دیدگاه جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان را داشته باشیم، اما او در این مورد به پرسش‌های ما پاسخ نداد.

اما این وزارت در ۱۷ ثور در صفحۀ ایکس خود نوشته بود که در نتیجۀ سیلاب‌های اخیر تنها در بادغیس ۱۵ تن کشته شدند و ۱۸۹ خانه به گونۀ کامل یا قسمی تخریب شده، حاصلات ۱ هزار و ۱۴۲ جریب زمین از بین رفته و ۱۱ هزار ۴۵۰ راس مواشی تلف شدند.

این درحالیست که بر اساس پیش‌بینی ادارۀ هواشناسی حکومت طالبان، ولایات هرات، بادغیس، فاریاب، سرپل، غور، سمنگان و بغلان به تاریخ ۲۰ ثور گواه باران‌های شدید، رعد و برق، بادهای شدید و سیلاب خواهند بود.