خبر ها
هرانا: ایران در ماه گذشته ۱۳۳ نفر را اعدام کرده است
در حالی که دیدهبان حقوق بشر میگوید که مقامات جمهوری اسلامی ایران از اعدامها به حیث ابزاری سرکوب اقلیتهای قومی و مخالفان سیاسی استفاده میکنند، سازمان حقوق بشر موسوم به"هرانا" روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر) اعلام کرد که ایران فقط در ماه گذشته حدقل ۱۳۳ نفر را اعدام کرده است.
این سازمان در گزارش ماهوار خود گفته که این افراد در ماه گذشته در زندانهای ایران اعدام شدهاند.
بر اساس این ارقام، جمهوری اسلامی ایران به طور متوسط روزانه بیش از چهار تن را اعدام کرده است.
تا هنوز معلوم نیست که چه تعدادی از افراد اعدام شده اقلیتهای ایرانی و چه تعداد افراد خارجی هستند.
سازمان حقوق بشر موسوم به"هرانا" در ویب سایت خود، در بارۀ نقض حقوق بشر در ماه گذشته در ایران نیز معلومات ارائه کرده است.
این موارد نقض حقوق بشر، تخطیها از حقوق زندانیان، آزادی بیان، حق آموزش، حقوق کودکان، حق کار، مسایل صحی و محیط زیست، خشونتهای خانوادگی، خشونتهای مبتنی بر جنسیت و خشونتهای قضایی و نظامی را شامل میشود.
هرانا، ۱۲ مورد قتل زنان و ۱۵ مورد نقض حقوق بشر به دلیل خشونتهای خانوادگی را نیز ثبت کرده است.
نگرانی کشورهای فرانسه، جرمنی و بریتانیا از افزایش غنی سازی یورانیم ایران
کشورهای فرانسه، جرمنی و بریتانیا مشهور به ترویکای اروپا، روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر) در نشست هیئت ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) در شهر ویانا ایتخت اتریش، اعلامیۀ مشترکی را در مورد تعهدات هستهای ایران منتشر کردند.
در اعلامیه، این کشورها در مورد ذخایر غنی سازی یورانیم تا ۶۰ درصد، توسط ایران، ابراز نگرانی کرده، گفته اند که این مقدار ۳۲ برابر بیشتر از مقداری است که در توافقنامه هستهای سال ۲۰۱۵ مشخص شده، همچنان اشاره شده که ایران سانترفیوژهای پیشرفته را در تاسیسات هستهای نطنز نصب کرده و ظرفیت تولید یورانیم خود را افزایش داده است.
در اعلامیه همچنین گفته شده که ایران مانع کار ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) شده، شفافیت را کاهش داده و با تاخیر در اجرای پروتکل اضافی، نظارت این اداره و ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای خود را تضعیف کرده است.
کشورهای فرانسه، جرمنی و بریتانیا مشهور به ترویکای اروپا، خواستار توقف فوری غنی سازی ۶۰ درصدی یورانیم، کاهش ذخایر یورانیم غنی شده و بازگشت ایران به توافقنامۀ هستهای ۲۰۱۵ شده اند.
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان به فاینل مسابقات سه جانبه راه یافت
کریکت بورد افغانستان اعلام کرد که تیم زیر ۱۹ سال افغانستان به فاینل مسابقات سهجانبه راه یافته است.
این مسابقات پنجاه آوره سه جانبه یا بازی یک روزه به میزبانی در امارات متحده عربی، بین تیمهای امارات، افغانستان و پاکستان در جریان است.
سید نسیم سادات سخنگوی کرکت بورد دیروز در صحبت با رادیو آزادی گفت:
«تیم ما به فاینل راه پیدا کرده، پیش از دور نهایی، روز یکشنبه یک بازی دیگر با امارات داریم. روند مسابقان به گونه طرح ریزی شده است که هر تیم باید دو بار با تیم های دیگر بازی کند. دور اول مسابقات نهایی روز یکشنبه برگزار میشود. انشاءالله، ما از قبل راه را برای فاینل باز کردیم، چون در سه بازی گذشته، دو پیروزی را بدست آوردیم.»
تیم افغانستان یک بازی را از پاکستان و یک بازی را از امارات برده، اما در بازی اخیر مقابل پاکستان شکست خورده است.
کریکت بورد اعلام کرد که این مسابقات سهجانبه بهمنظور آمادگی برای مسابقات جام آسیایی جوانان ۱۹ سال برگزار میشود. این مسابقات از ۲۹ نومبر آغاز خواهد شد.
گروه حماس ادعا کرد که در جنگ غزه تاکنون بیشتر از ۴۴ هزار نفر کشته شده اند
وزارت صحت غزه تحت کنترل حماس روز پنجشنبه گفت که شمار تلفات جنگ جاری در این قلمرو فلسطینی از ۴۴ هزار نفر فراتر رفته است.
ایالات متحده و اتحادیه اروپا گروه حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسند.
وزارت صحت غزه نگفته است که چه تعداد از کشتهشدگان غیرنظامی و چه تعداد از آنها نیروهای جنگی هستند، اما گفته است بیش از نیمی از قربانیان زنان و کودکان هستند.
در همین حال، اردوی اسرائیل، بدون ارائه شواهد، ادعا کرده است که بیش از ۱۷ هزار جنگجوی افراطی را کشته است.
بر اساس آمار وزارت صحت غزه، از هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، شمار کشتهشدگان جنگ روان اسرائیل و حماس؛ به ۴۴ هزار و ۵۶ نفر و تعداد زخمیها به ۱۰۴ هزار و ۲۶۸ نفر رسیده است.
این وزارت افزوده که ممکن است این آمار بیشتر از این باشد، زیرا هزاران جسد زیر آوار ساختمانهای ویران شده باقی ماندند.
رئیس جمهور ایران در ولایت سیستان و بلوچستان با خانواده های قربانیان حملات اخیر دیدار کرد
مسعود پزشکیان رئیسجمهور ایران، به روز پنجشنبه به ولایت نا آرام سیستان و بلوچستان سفر کرد.
این سفر در حالی صورت میگیرد که در حمله در ۲۶ اکتوبر در این ولایت، که مقامات ایرانی آن را حمله تروریستی می خوانند، حدود ۱۰ پولیس کشته شدند.
سیستان و بلوچستان که در ۱۲۰۰ کیلومتری تهران پایتخت ایران واقع است، با افغانستان و پاکستان مرز مشترک دارد.
در این اواخر گزارش های از درگیریهای مسلحانه بین نیروهای امنیتی ایران و شورشیان اقلیت بلوچ، گروههای افراطی سنی و قاچاقچیان مواد مخدر در این ولایت نشر شده است.
رسانههای دولتی ایران گزارش دادند که پزشکیان با خانوادههای نیروهای پولیس کشته شده در در حمله ماه گذشته، دیدار کرده است.
نمایندهٔ سازمان ملل متحد حمله هوایی اسرائیل بر شهر تدمر سوریه را مرگبار توصیف کرد
یک نماینده سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد که بمباران شهر تدمر در سوریه، که منجر به کشته شدن ده ها تن شده، از جمله مرگبارترین حملات اسرائیل در سوریه بوده است.
نهاد دیدهبان حقوق بشر سوریه گزارش داده که در این حمله، که چهارشنبه گذشته در این شهر تاریخی صورت گرفته که در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار دارد، ۷۹ جنگجوی وابسته به ایران کشته شدند.
نجات رشدی، معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای سوریه، در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که حملات هوایی اسرائیل در سوریه به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، اسرائیل صدها حمله هوایی در این کشور انجام داده است که اکثرا اهداف نظامی و گروههای وابسته به ایران را هدف قرار دادند.
کمیسار های طالبان و پاکستان در تورخم در مورد جستجوی راه های حل مشکلات مرزی، دیدار کردند
کمیساری های افغانستان و پاکستان درباره حل مشکلات موجود در تردد کاروانهای تجاری و مردم عادی در دروازه تورخم گفتگو کردند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان، به روز پنجشنبه از دیدار در تورخم خبر داده است.
هرچند در این خبر گفته شده که کمیسارافغانستان از پاکستان خواستار ایجاد سهولت در تردد مسافران و بیماران و انتقال موتر های باربری و اموال تجارتی شده است اما جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
این درحالی است که ازسال های گذشته بدینسو مشکلات ایجاد شده از سوی پاکستان در تورخم و دیگر دروازه های مرزی، مانعی بر سر راه انتقال کالاهای تجاری افغانستان و تردد مردم عادی بوده است.
تاجران افغان میگویند که پاکستان در فصل میوه افغانستان، به بهانههای مختلف این دروازهها را میبندد، که باعث خسارات مالی سنگین به تاجران افغان و باغداران میشود.
وزارت معارف مالیزیا دیدار با هیئت وزارت معارف طالبان را تلاش برای کمک به افغانستان خواند
وزارت معارف مالیزیا از سفر یک هیئت طالبان به این کشور و دیدارهای انجامشده با آنان دفاع کرد.
این وزارت به روز پنجشنبه در یک اعلامیه گفته از میزبانی و گفتگو با هیئت تحت رهبری طالبان دفاع می کند زیرا این گفتگو مطابق سیاستهای مالیزیا با هدف کمک به افغانستان انجام شده است.
بر اساس این اعلامیه، حکومت مالیزیا آماده همکاری با افغانستان در زمینه نظارت صحی و کمکهای بشردوستانه است.
پیش از این، لیم گوان انگ، رئیس حزب اقدام دیموکراتیک مالیزیا و عضو پارلمان، از دیدار وزیر معارف مالیزیا با هیئت طالبان انتقاد کرده و خواستار وضاحت درباره آن شده است.
هیئت طالبان به ریاست شهابالدین ثابت، رئیس دفتر عمومی وزارت معارف طالبان، با مقامات مالیزیا در آن کشور دیدار کرده است.
در همین حال، تلویزیون ملی افغانستان که تحت کنترول حکومت طالبان روز پنجشنبه اعلام کرده است که شیخ نورمحمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان، «در دیدار با مولوی نقیبالله احمدی، سرپرست سفارت طالبان در مالیزیا، در مورد نیازمندی روابط دوستانه بین افغانستان و مالیزیا بر اساس ارزشهای اسلامی تاکید کرده است.»
در نتیجۀ حمله بر موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ تن کشته شدند
در نتیجۀ حمله بر موترهای مسافربری در منطقۀ کرم سفلی در ایالت خیبر پختونخوا پاکستان حداقل ۳۸ تن کشته شدند.
یک مقام پولیس محلی که نخواست نامش افشا شود، به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که این حمله بعد از ظهر امروز در منطقه بین علیزی و چپاره در حالی صورت گرفت که کاروانی از حدود ۲۰۰ موتر راهی پیشاور بود.
به گفته این مقام پولیس، براساس معلومات ابتدایی، ۳۴ تن از کشته شدگان شیعه و چهار تن دیگر سنی هستند، سه زن و یک کودک نیز شامل کشته شدگان اند. در این حمله حداقل ۱۱ تن دیگرنیز زخمی شده اند.
تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را برعهده نگرفته، اما در آن منطقه، از مدتها به اینسو، درگیریهای بین پیروان مذاهب سنی و شیعه صورت می گیرد.
پاکستان بار دیگر از طالبان خواست علیۀ گروههای تروریستی در خاک افغانستان اقدام کند
پاکستان بار دیگر از حکومت طالبان خواست تا علیۀ گروههای تروریستی که به گفتۀ اسلام آباد از خاک افغانستان فعالیت می کنند، اقدام کند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان امروز (پنجشنبه ۲۱ نوامبر) در نشست خبری هفتگی خود در شهر اسلام آباد گفت که پاکستان چندین بار اسناد مشخصی را در مورد گروههای تروریستی با مقامات طالبان شریک ساخته است.
زهرا بلوچ ابراز امیدواری کرده که مقامات طالبان، تروریزم را نه تنها برای منطقه، بلکه برای امنیت خود نیز به حیث یک تهدید جدی تلقی کرده و بر اساس توافقات مختلف بین المللی، از جمله توافقنامه دوحه به تعهدات خود عمل کنند.
پاکستان میگوید که رهبران تحریک طالبان پاکستان در افغانستان هستند و جنگجویان این گروه از افغانستان برای حمله به آنسوی خط دیورند عبور میکنند، اما حکومت طالبان این ادعای پاکستان را رد کرده، میگوید که پاکستان باید مشکلات داخلی خود را در قلمرو خود حل کند.